stredná škola, príprava na vysokú a prestup - potrebujem pomoc :(

Príspevok v téme: stredná škola, príprava na vysokú a prestup - potrebujem pomoc :(
nevzdelana

som zúfalá, a bola by som rada ak by sa našil niekto kto by mi poradil poprípade mal podobnú skúsenosť či problém..

som v 2. ročníku odobornej strednej školy, a rozmýšlam o prestúpení na gymnázium...uvažovala som nad tým už pred rokom ked som bola ešte len v prváku, teraz ľutujem, že som to neurobila..prosím, čo si o tom myslíte, je to blbosť? hrozne sa bojím, či mi ten prvý ročník nebude veľmi chýbať, dohnať učivo z druhého by ešte problém nebol, v prípade, že by ma nechali pokračovať v druhom..
za tým všetkým je iba príprava na vysokú školu, veľmi ma to trápi, neviem či ma táto škola dobre pripráví ked daný odbor ktorý študujem ma nebaví, a dalej ho študovať ani nechcem.. chýbajú mi tu predmety ako fyzika, chémia, biológia, na ktoré ak tu zostanem sa budem musieť samostatne preorientovať, ale aj to mi robí starosti, neviem vôbec ako by som začala, bola by som na to sama...myslíte si že by bolo možné zo SOS ekonomickej ísť študovať napr prírodné vedy? zohľadnuje vysoká škola pri výbere študentov aj to, na akých stredných školách študovali? ...

prosím poradte, ak tu zostanem bude sa to dať? alebo mám prestúpiť? .. po dlhom uvažovaní som bola už rozhodnutá, že to risknem, ale mama sa ma furt pýtala, či som si istá, či to budem zvládať a takéto otázky ma o to viacej zneistili, aj ked vnútorne som bola presvedčená, že to zvládnem, ak veľmi budem chcieť....

prosím, čas sa kráti, už aj tak som ho stratila priveľa, chcem si prečítať aj vaše názory, vopred dakujem všetkým.

sweet_lolitta

citala som o ludoch, co sa dostali napr aj na medicinu a chodili len na obchodnu akademiu - no doucili sa biolu a chemiu sami. Stredoskolske ucivo nie je tak tazke - mozes mat aj doucka povedzme. Je to na tebe, no ak tam chces ist len kvoli chemii a biologii - tak to by si podla mna zvladla sa naucit kludne aj sama. Je to na tebe.

katka...

Na vysoku skolu mozes ist z ktorejkolvek strednej. Ale asi by ti bolo lepsie gymnazium, ak chces ist studovat prirodne vedy. Ako si pisala tu chemiu, fyziku by si si musela nastudovat sama. A neviem ci by ta dali do druheho rocnika na gympli. Mozno do prveho alebo by si musela robit rozdielove skusky. Ale na tvojom mieste by som isla do prveho rocnika na gymnazium. Stratila by si len rok, to nie je ziadna tragedia, tak si to dobre rozmysli a zisti si hlavne moznosti ako sa to da riesit.