súrna pomoc ohľadom zinku

Príspevok v téme: súrna pomoc ohľadom zinku
Ellaa

Ahojte, chcem sa opýtať.. už približne mesiac jem každé ráno a večer jednu tabletku zinku -10 mg + 10 mg... zo začiatku to bolo super.. na tvari som nemala skoro ani jednu vyrážku.. ale už taký týžden si všímam, že už mi nejako asi nepomáha.. na brade sa mi spravili samé boľavé vredy.. poradte, mam ho dobrať alebo si mam dať od zinku čas? ono mi ani nevadi, že mi tie vredy vidno, ale ide o to že to strašne bolí :-(

Ellaa

praveže ja žihlavový čaj pijem.. no niekedy sa stane že zabudnem a jeden deň ho vynechám... a snažím sa aj zdravo stravovať... v škole vypijem aj 2 litre čistej vody... doma možno tak pol litra... a bradu mám samu vyražku... určite to bude niečim sposobene... a neviem prísť na to čím.. moja kožná je taká, že mi len niečo predpíše a keĎ sa jej opýtam, čo by som nemala jesť a čo áno.. pozrie namňa ako keby to nebola jej parketa a povie mi, že to si mama zisťovať sama... dajte mi prosím nejaké rady... vĎaka

jajka001_

ja sa postit nechcem, lebo za prve, ked som hladna, mam hypoglykemiu, teda je mi neskutocne zle na odpadnutie a rozboli ma hlava tak ze nic nie som schopna urobit, za druhe, mam privela povinnosti aby som sa mohla venovat par dni len sebe. potrebujem energiu, preto jem, a myslim ze cely zivot sa stravujem rozumne. ked som hladna, ani mi to nemysli, ani nevladzem nic robit.

BJ

jankaaaaaa, post je najlepsi na akne, pretoze vycisti creva a travenie, a telo nemusi vytlacat ten sajrajt, co tam ludia maju, cez pokozku. Preto ti to zafungovalo.
Ludom sa ale do ocist travenia nechce, a tak radsej chodia s hnusnym ksichtom plnym vyrazok a trpia.
Ale zase, nieje lahke podstupit ocisty, v dnesnom obzerskom svete, kde len co zacnes, vsetci ti zacnu hovorit, ako zomries, a skoncis v nemocnici... to hej.
Staci vynechat 2 jedla po sebe, a uz maju z toho hrozu. :-)

bibi123

daj si na ne tea tree, to zabera... vysusi to za den a vredy Ti zmiznu...
tej cokolade a ani Mcdonaldom neverim, ze na to vplyvaju, lebo u mna to byvalo vzdy opacne:O))

jankaaaaaaaaa

daavnejsie ked som mala akne, sice to bolo len take mierne, male vyrazky... mala som jedno obdobie problemy... nejedla som takmer nic 2tyzdne, plet sa mi uplne zlepsila, vycistila.

Maros75

Mýty o príčinách vzniku akné

Existuje mnoho mýtov o tom, čo spôsobuje akné. Napríklad mýty o dietetických návykoch a počasí. Ako to je v skutočnosti ?

Dietetické návyky

V roku 1987 bola robená rozsiahla štúdia u pacientov s akné a ich vzťahu k dietetickým návykom. Nenašla sa žiadna súvislosť medzi stupňom ochorenia a celkovým kalorickým príjmom, lipidmi, minerálmi, aminokyselinami, karbohydrátmi, vitamínmi a bielkovinami. Dokázalo sa, že žiadne jedlo nemá vplyv na vznik a priebeh akné .
Ešte pred nedávnom prevládal medzi lekármi názor, že diéta ovplyvňuje akné. Približne do roku 1970 odporúčali dermatológovia vyhýbať sa určitým jedlám napr. tučnému bravčovému mäsu, orieškom , čipsom a čokoláde. Odporúčala sa konzumácia kyslého mlieka. Dodnes sú tieto zákazy a príkazy populárne a mnohými lekármi obľúbené. Najmä mýtus o čokoláde, ktorá je často obviňovaná, ale výskum v roku 1969 ukázal, že konzumácia čokolády nemá na akné žiaden vplyv. Samozrejme vyvážená a zdravá strava je veľmi dôležitá.

Podobný názor bol na jodidy a fluoridy / v potrave, v zubných pastách/. Doteraz sa nenašiel žiadny dôkaz súvislosti medzi vznikom akné, tvorbou jaziev a jididmi alebo fluoridmi prijatými v potrave.

Počasie

Celé minulé storočie odporúčali kožní lekári používanie slnka v liečbe akné. Dôvody pozitívneho účinku slnka na akné sú rôzne. Nepochybný je kamuflážny efekt s počiatočným začervenaním a neskoršou pigmentáciou, čo má aj psychologický efekt na pacienta. Slnečné žiarenie môže čiastočne ničiť baktérie na koži. Tým, že preniká aj do hlbších častí kože, môže ovplyvňovať aj baktérie lokalizované hlbšie v koži – v mazových žľazách. Ďalší efekt slnečného žiarenia je olupovanie – peeling kože. Toto môže uľahčovať uvoľňovanie zrohovatených buniek, čím sa odstráni upchatie folikulu. Iba 60% pacientov však udáva zlepšenie akné vplyvom slnka. 20% pacientov neudáva žiadnu zmenu a 20% pacientov udáva zhoršenie akné po pobyte na slnku, najmä ak boli v teplom a vlhkom prostredí. Vtedy sa povrchové zrohovatelé bunky kože vplyvom vlhka zväčšia a upchajú vlasový folikul.

Psychologický stav pacienta s akné

Oveľa horšie ako telesné tažkosti bývajú pre pacienta často duševné problémy spôsobené akné. Veľkým problémom je skutočnosť, že toto ochorenie je na prvý pohľad viditeľné, nakoľko sa vyskytuje predovšetkým na tvári. Iné časti tela dajú zakryť a nečistoty pokožky pred ostatnými schovať. Vzhľad je v puberte veľmi dôležitý. Mladí ľudia, ktorí trpia akné sa cítia často doslova odporní “sami sebe” a v mnohých prípadoch sa podceňujú. Postihnutí trpia sociálnymi, psychologickými a emocionálnymi problémami v takom rozsahu ako pacienti s astmou, epilepsiou alebo s artritídou.

Duševné problémy sa neobmedzujú iba na pubertu. Život ľudí, u ktorých sa akné vyskytuje v staršom veku, môže byť touto kožnou chorobou tiež obmedzený. Predovšetkým pre ženy predstavuje akné často veľkú záťaž. V ”kurze” je ideál ženskej krásy, ktorému sa chcú mnohé ženy vyrovnať. Akné sem samozrejme vôbec nezapadá, lebo ku krásnej a upravenej žene patrí aj bezchybne čistá pleť. Najmä ženy, u ktorých závisí ich pocit sebahodnotenia od vonkajšieho vzhľadu, dokáže akné vyviesť z rovnováhy.

jajka001_

ale je to vidiet, janka, uz po tyzdni
ellaa, mozno je to tym ze sa ti cisti organizmus. skus pit aj zihlavovy caj