Behanie - spaľovanie tukov?

Príspevok v téme: Behanie - spaľovanie tukov?
ViX

Potrebujem radu..
dá sa behaním zhodiť tuk z bokov? a prípadne aj z celého tela? ..
Som chalan a mám 17 rokov a dosť ma to trápi.. posilujem a bral som všeliaké doplnky, tak sa mi tam usadil tuk..
už aj kamaráti z posilky mi to hovoria keď sme v šatni, aby osm s tým dačo robil..
dokonca sa mi tuk usadil aj na prsiach .. aj keď je to zanedbateľná čiastka, dá sa behaním zhodiť tuk z celého tela? Poprípade ako často do týždňa treba chodiť behať? ..
Chcem začať až na jar..

doubledog

ved aj v posilke sa da cvicit tak, aby si zhodil tuk.
aj ked beh je samozrejme vyborna vec.

a potenie s chudnutim az tak nesuvisi, tuk sa nevylucuje cez kozu.

katikat

Zdalo by sa ze si zanedbal kardiovaskularny system, cisto posilovanie nestaci 3 x do tyzdna musis robit nieco co rozprudi v tele krv ako behanie, rychla chodza, plavanie alebo aj bicyklovanie. Dobra sprava nemusis cakad na jar da sa to vsetko robit aj v posilke.......hlavne nech si v pohybe tuk sa zacina spalovat az po 30 minutach cvicenia (teda aspon mojich informacii) A co sa tyka usadzovania tuku na prsiach je dolezite dohladnut na dietu jest menej sladke a tucne jedla a kurata, a hlavne sa musis zamerat na cvicenie chrbta, za kazde cvicenie na hrud musis odcvicit 2 -3 tolko cviky na chrbat aby sa ti to potom neukladalo do prs na hrudi.

jabĺčko

Ja som tiež začala behať kvôli chudnutiu asi pred 2 týždňami. Mám ale problémy s dychom. Už dlhodobo mávam problémy s prieduškami a teraz, hoci sa nedusím, cítim každý nádych v oblasti priedušiek a v ústach mám chuť po krvi. Môže to byť z behu? Mala by som prestať a vyliečiť sa? Pred mesiacom som mala chrípku a nádchy sa vždy zbavujem ešte pár mesiacov, plus mám aj alergickú nádchu.

xdanielax

viX - ano da sa to, ze stratis svaly, ak budes prehant a behat prilis dlho, a hlavne ak neupravis adekvatne stravu. Ale primerana kardio aktivita je v poriadku.

evik1

veru tak,ja som hrozne zimomravá,kludový pulz mám 45-50,ale ked behám aj pri -25,je mi teplo,až na ruky.prídem domov a zas zamrzam.beh ťa akurát zocelí a vyrysuje,radšej chceš mať svaly obalené tukom? ved nejdeš hladovať tak sa straty neboj,normálne jedz,len pridaj ten beh.moj muž zhodil 15 kg,teraz leto-jeseň a je krásny.svaly mu ešte lepšie vidno ako keď bol maco.

ViX

No lebo sa bojím že tým behaním vlastne stratím aj svaly, ktoré sa snažím naberať v posilovni.. je to možné vôbec?

xdanielax

nespotis?? garantujem ze spotis, a poriadne! :-) len do toho. Ja beham aj ked je sneh, stale. Jedine, co mi trochu vadi, je dazd, ale sneh je super, iny teren, zmena. Len chod do toho.

mate59

samozrejme, nespotíš sa toľko ako v lete,ja behám ak nie je sneh do -6 stupňov.Je to takisto výdaj energie a ten keď je vačší ako príjem, váha ti pojde dole.Zo začiatku sa netráp, že ti váha tak rýchlo nepojde dolu, lebo sa ti može stratit tuk,ale pribrieš na svalovine,smerodatné bude ak si odmeriaš na začiatku obvod pás,hruď,stehno a potom porovnáš.

puff

Samozrejme že sa dá ale musíš dodržiavať také tempo pri ktorom ešte vládaš hovoriť a celá aktivita by mala trvať minimálne 30 min. Zo začiatku to asi nezvladneš, najprv začni 15 min. a s každým daľším behom si prihod 2 minuty navyše, časom sa vypracuješ... A hlavne nečakaj zo začiatku zázraky. Výsledky sa dostavia po mesiaci.