Krvny tlak a kofein

odpovedam

kofein odvodnuje, to znamena, ze moze telo dehydrovat. Nehovoriac o mnozstve cukru. Podla mna je zbytocne sa takto nicit, pitna voda je najzdravsia...

ivana45

2+2=4, tej kofoly pijes fakt vela.

Kofein nie je to najvacsie zlo, ak ti nerobi busenie srdca (alebo rychly tep, nemusis to vediet) alebo palenie zahy, alôebo ine neprijemnosti (nespavost,..).
Zbytocny cukor (!mnoho cukru), kyselina citronova, fosforecna a dochucovadla.
Aj mne kofola chuti, milujem capovanu, aj kolu lubim, ale - nevyhoviem si. Raz-dva by som mala sto kíl. Doprajem si to len vynimocne - divam sa na tieto milovane napoje ako na tekute zakusky.
Pi vodu, ovocne caje, obcas zalejlahke zmesi byliniek.

luciano

Predovšetkým škodí pitie samotnej kofoly - je to umelina. Samotný kofein v podstate nie je škodlivý, pokiaľ sa pije v rozumných množstvách. Ak sa pije pravidelne, tak účinok na tlak nemá. Liečim sa na vysoký krvný tlak a veľa krát som si tlak po vypití kávy meral a nedošlo k jeho zvýšeniu.

tpch

Ano, ma to vplyv. Kofein zrychluje pulz, cim u predisponovanych lui moze zvysit tlak. Ale hlavne skodi to mnozstvo cukru, co je v kofole. O Coca cole ani nehovorim, ta by mala byt oznacena nalepkou POZOR JED.

Maros75

Zas pre zmenu ja pijem cca 8 kav denne uz asi 11 rokov a som v pohode akj pri vysledkoch u lekara. Je to zrejme geneticne.......niekto moze a iny nie.

2+2=4

Vdaka za odpoved.Aj ja som rapidne obmedzil pitie kofoly na max 0,3-5L za den,a niekedy nepijem niekolko dni.Musel som hlavne kvoli tlaku lebo ten som mal vysoky,ten vrchny.Teraz uz pijem len stavicu so sirupom :-P

AdamKrt

Kamarat pil denne tiez tolko, ako Coca Coly. Po nejakom pol roku, ci roku si ho chceli nechat v nemocnici, co mal take zle vysledky. Nepil ziadnu vodu, len cistu Colu.

Ked si to da clovek raz za cas, tak nepoviem. Ale naco to pravidelne pit ? Ved to zdraviu neprospieva, prave naopak, sama chemia.