Solárium-znamienka

Príspevok v téme: Solárium-znamienka
Nins

Ahojte chodila som do solária dosť dlho dobu,nie často ale možno tak dva roky,jasné,že v lete nie. A okrem toho som velká milovníčka slniečka.Spravilo sa mi strašne vela znamienok a už som aj v kontakte s kožnou lekárkou z BA.Tak vyberajú znamienka aj laserom,chcem sa opýtať či s laserom už máte skúsenosť,alebo radšej skalpelom? bola by som rada aby mi neostali jazvy dakujem :)

tpch

Ziadny kozny lekar, moze byt akokolvek skuseny a erudovany, nie je schopny na 100% odhalit povahu znamienka len dermatoskopom. To sa da len histologiou. Ale je to tvoja volba, podobne ako chodenie do solaria (co ja povazujem za totalnu hlupost rovnajucu sa fajceniu)

Nins

kožná lekárka vraj určí ktoré znamienka by sa mali vybrať sklapelom a ktoré laserom....rada by som vedela či v sebe niečo nenosim a bolo by dobré keby sa to odošle na histologiu,ale zároveň nechcem jazvy,vraj po laseri ostane len ružová ploška ktorá sa za krátky čas prispôsobí pokožke

xy:)

akurat som to dnes kukala, ze s tym laserom neviem no, neda sa to na tu spominanu histologiu poslat, to je take neiste.. ale po kazdom vybrati znamienka ostavaju jazvy.

jajaja295.

pokial ti odstrania znamienka laserom, nemozu ich poslat na histologiu a zistit, ci v nich mas rakovinu...cize vacsina lekarov to neodporuca... pri odstraneni skalpelom, ti vyrezane znamienko odoslu na histologiu, ale ostane ti jazva

tpch

Laser neodporucam, pretoze takto odstranene znamienko sa neda histologicky vysetrit a bez histologie sa nikdy nedozvies, ake znamienko to vlastne bolo a ci nahodou nemalo nebezpecne sklony k zhubnemu zvrhnutiu sa.