operacia chrbtice - strach

PETERsro

Ahoj.. ja mám 31 rokov a momentálne som už po druhej operácii chrbtice. Kde ti to idú robiť? Prvý krát mi "vyštikali" platničku v krížovej oblasti v NZ, teraz mi skrutkami fixovali stavce v RK, plus dávali náhradnú platničku. Klasickej platničkovej operácie sa neboj. Anestéza v pohode, zaspíš vysmiata ani nevieš ako:-) Pravdou nemusí byť ani druhý deň na pooperačnom. Všetko záleží na tom ako ti bude. Mňa po oboch operáciách previezli po prebudení rovno na izbu. Prvé hodiny po operácii si poriadne ani nebudeš pamätať, je to len také chvíľkové prebúdzanie sa a zas spanie - čo je úplne v pohode. Spať budem normálne na chrbte. Prvé dni je to samozrejme cítiť ale nie je to žiadna tragédia, vydržíš to v pohode a a zabolí to viacmenej pri nesprávnom pohybe. Ak si dobre spomínam, po platničke ma už na druhý deň postavili na nohy a cvičili so mnou, ak pôjde všetko ok, nejakých 7 dní po operácii ideš domov a doma sa liečiš.. celá hybnosť sa následne zlepšuje míľovými krokmi...

muchacc

Pooperacny stav je ako keby si mal opicu. Proste boli ta hlava, si uplne slaby, troska tazsie sa dycha. Prvy den je asi najhorsi - to je clovek na pooperacke :(. To clovek ani poriadne nespi, ani nie je pri vedomi. Ale potom to je uz len lepsie.
Samozrejme zalezi na ukonoch, ktore ti budu robit. Ci budes moct spat na chrbte, ako sa budes moct hybat a kedy zacat s pohybom.
Neboj sa :)