Bolesti brucha, naduvanie, plynatost

Príspevok v téme: Bolesti brucha, naduvanie, plynatost
Katka2345678

Ahojte,mám taký problem ze neviem zistit aku mam chorobu a na akeho doktore sa mam obratit.Mávam často bolesti brucha,nadúvanie,plynatost velmi castú a aj caste crevne chripky.Posledný polrok sa to rapidne zhorsilo.Vecer uz nesmiem vobec jest lebo mi pride vzdy zle.Volakedy este pred rokom som taketo problemy skoro vobec nemavala.Vela som aj jedla,ale teraz stracam pomaly aj chut do jedla.Sem tam mavam aj bolesti hlavy.Neviete mi poradit co to moze byt?? Rozmyslala som nad helikobakterom alebo nieco so stitnou zlazou.Dakujem vopred za pomoc...

Annika1987

Chod k obvodnej lekarke, povedz jej, ake mas problemy. Ona ta urcite posle ku gastroenterologovi. Tam ti asi daju hadicku do zaludka, aby odobrali nejake vzorky a aby sa pozreli, ci tam je vsetko v poriadku.
Neboj, pomozu ti :).

tigrik82

Ahoj, Katka, ja na Tvojom mieste by som isto siel za gastroenterologom alebo na interne. Bolesti brucha mozu mat viacero pricin, moze to byt aj helicobacter - prekyslenie, krce, reflux, nejake bakterialne alebo virusove ochorenie... . Naduvanie byva niekedy z toho, ked sa Ti v tenkom creve poriadne nestravia cukry z potravy (casto toto byva pri poruchach pankreasu)a tie Ti v hrubom creve potom kysnu a vznika vela plynu. S tym potom mozno suvisi aj ta strata chuti do jedla. Presnu pricinu by zistil na zaklade vysetreni lekar a podla toho by ta usmernil, ako to vyliecit, resp. by predpisal lieky, ktore to liecia. Mohla by si si aj zobrat na to aj volnopredajne lieky z lekarne, no kedze je tam viac moznosti, co by si mohla mat, tak by som siel radsej rovno za lekarom.
Papa! a prajem TI skore uzdravenie