Svrbenie v zadku

Príspevok v téme: Svrbenie v zadku
ferdo93

Dobry den. Uz tyzden ma dost neprijemne svrbi v zadku. Nejde o ziadny exem na pokozke. To miesto je cele opuchnute a ked sa privela skrabem tak to az boli. Vecer nemozem spavat. Natieram si to kazdych 2 hodiny indulonou a vecer rybaciou mastou. Denne si davam pod zadok horuci vak s vou a naparujem to, ale nezabera... Co to moze byt? Mam ist s tym ku lekarke? Dakujem.

Mia1122

Ahojte, ja som mala podobný problém, s mojím babätkom. Najdôležitejšia je častá hygiena!!! Najlepšie umývať zadoček čistou vodou, nechať zadoček párkrát do dňa je prikrytý bavlnenou plienkou. Potom ho vždy natriem bepanthenon extra, ktorý ho ešte viac hydratuje..a zabalím do čistej plienky (často)..

ivana456

ferdo, vyliecte sa a dbajte na hygienu.
Vase cerviky neznamenaju hned chybu u vas. Zle umyty salat si mohol zjest hocikde, v jedali, bufete, restike. Niekto iny si mohol zle aleno neumyt ruky.
Aj pan prezident KLaus mal tzv. chorobu spinavych ruk - hepatitidu A. No a co ?
Pobavil si ma s tou kefkou. Poznas len zubne kefky? Ak sa rozhodnes pre zubnu, ok, ale zuby si umyvaj novou (cistou) :-)

stanley54

Prosím o radu. Každý večer pred spaním ma začne svrbieť zadok. Škrábaním si ho podráždim a sčervenie a zdúria sa mi po kožou nejake alergeny. Je to nepríjamné, natieram si to alpou,,, Neviem čo to je a trvá to vyše mesiaca. Rano ked sa zobudím mi navreté miesta odpuchnu, je pokoj ale hlavne večer sa opať objavia. Je to na zadku, okolo konečníka a niekedy aj okolo varlat zospodu...

fd4f56ds4fd5

Pravda je, ze mozes mat hygienu ako chces, ale vajicka sa ti dostanu do tela, chces ci nechces. Vo vzduchu sa je velmi vela zarodkov parazitov atd. kazdy den ich niekolko vdychnes, ale ak mas zdrave telo a spravnu zivotospravu, tak v tele nepreziju, ludske telo ma ohromne vela obrannych mechanizmov. Na zbavenie hlist je dobry stary dobry cesnak a cibula, kysla kapusta...alebo si kup nejake antiparazitika, ucinna latka je albendazole.

ferdo93

Vcera sa bol u lekara. Predpisal mi vermox pre mna a celu rodinu. Zjdel som iba 2 tabletky. Jednu rano a jednu vecer vcera. Dnes by uz mali byt cervy mrtbe nie? Ale stale ma svrbi ten zadok... Pijem stavu z kyslej kapusty a zajedam to cesnakom, a aj tak sa im zo mna nejak nechce... Lekar povedal ze 2 tabletky vcera,2 tabletky o 2 tyzdne a potom 2 o 6 tyzdnov. Je to normalne, ked ich este mam v tele?

bingham

fredo...to musela by celkom podarena scenka s tym zrkadlom...ale aspon vies ze tam naozaj su...no nic...zajtra chod tomu lekarovi...a neskrab sa...

ferdo93

Umyvam sa dostatocne. Akeho cloveka by napadlo bezne si umyvat nechty zubnou kefkou? Samozrejme, ze ked uz teraz viem o co ide, tak si budem umyvat nechty poriadne, kedze vajicka tam urcite mam. Dnes som drzal dietu a zjedol na veceru cesnak. Zadok ma svrbi stale... nemozem spat... Zobral som zrkadlo a ked som sa kukol videl som tam 3 hlisty... odporne... Mam si ten zadok potriet alkoholom alebou alpou? :D nech tie hlisty daju pokoj aspon kym zaspim...

evka_modrooka ja viem, ze s tym treba ist k lekarovy, ale najprv som myslel, ze ide o zapareny zadok, a ked to tyzden neprechadzalo, a svrbiet zacinalo kolo vecera, bolo mi to cudne a tak som zalozil tuto temu. Keby som sa k tomu kroku neodhodlal, neviem dokedy by som sa liecil na zareny zadok...

evka_modrooka

Kks, jak sa smejem :D každého normálneho človeka napadne s tým ísť doktorovi a ty to tu rozoberáš jak sprostý :P

tpch

No asi sa neumyvas dostatocne, ked si sa nakazil cervami. Umyvas si aj pod nechtami kefkou? Asi nie, co? A ano, Vermox je na predpis.