mama sa mi vydala.Vsetko sa zmenilo

Príspevok v téme: mama sa mi vydala.Vsetko sa zmenilo
tulina55

Dobry den.Chcela by som sa svami poradit.Mam problem doma.Mam 17 rokov za tri mesiace 18.Som skoro dospely clovek a cely zivot som mala rozvedenych rodicov a s otcom som neudrziavala ziadny vztah.Surodencov nemam , len jedno dievcatko z detskeho domova mame v pestunskej starostlivosti uz asi treti rok.Moja mamina mala dlhe roky priatela ale ten o mna nejavil ziadny zaujem.Neskor ten vztah skocnil a toto leto si moja mamina zobrala za manzela jej byvaleho spoluziaka z gymnazia takze mam kvazy ,,noveho'' otca.Lenze proble je v tom ze moja maminka ma silnu potrebu sa hrat na uzasnu rodinku akoby sme spolu uz kopu rokov a nevie pochopit ze to tak nieje.Vzdy som mala viac menej volnu vychovu a nikdy som snou zle nevychadzala..Mala som dobre znamky v skole a svoju slodobu volneho casu som si vedela vyuzit tak ako to vyhovovalo mne.Lenze teraz sa jej do toho zacal vo velkom pliest ,,novy'' otec ktory nikdy nemal ani zenu a nema ani deti takze nevie vobec nic o vychove dietata a ja ju od vtedy nespoznavam.Doma ju neustale nepokoje ja sa tu necitim dobre . som rada ked tu niesu alebo ked mozem ypadnut z domu ja.Vzdy som bola silne neviazana na matku a nikdy som si nevdela predstavit chvilku ze odidem na VS na intrak a ze snou nebudem a teraz? sa toho neviem dockat keby konecne za tymto tu zabuchnem dvere a enbudem musiet chodit domov ani na vikend.Neviem co stym mam uz robit.Rozpravala som sa snou uz o tom ale ona ma nepocuva je zaslepena laskou alebo ja neviem cim.Nemozem uz nic som nenormalne kontrolovana.. Mam takmer 18 rokov a nemozem ist poriadne von ani do 8 a to sa hned pohorsuju .. Meskam nedaj boze par minut a uz mi zvoni telefon> chcem jej zavolam ze sa nieco zmenilo ze pridem neskor a ona hned na mna vyskoci a polozi mi telefon skor ako stihnem nieco povedat.Bojim a snou komunikovat a som rada ked ju neivdim .Ja uz nevladzem a neda si povedat ze ,,vychovu;'uz takmer hotoveho cloveka je uz dost nekosor ..a stale mi strpcuju zivot. :( zacinam ju nenavidiet a jeho tiez.

muc

komunikacia, komunikacia, komunikacia!!!!

daj jej napr, precitat tento tvoj prispevok a potom si s nou opat pokecaj ako si to dalej predstavuje.

kafe

Máš tak takmer 18, tak skús na to ísť ako dospelá. Spýtaj sa maminy, aké všetky pravidlá chce aby si dodržiavala (kľudne nech ti ti dá i na papiery) a dodržiavaj ich. Na oplátku zase žiadaj niečo z toho čo ti chýba - dlhšie vychádzky.. Nájdi si brigádu, aby si sa pomaly osamostatňovala i finančne.

Myslím si, že s jej správaním veľa nespravíš. Takže ti neostáva nič iné, len chvíľu zaťať zuby a vydržať a robiť všetko pre to, aby si nebola závislá na mame.

Zaujíma ma, ako si využívala svoj voľný čas vtedy, keď ti do toho nikto nekecal. Čo si robila?