Tretia bradavka-zvýšené riziko rakoviny?

Príspevok v téme: Tretia bradavka-zvýšené riziko rakoviny?
Nunusik

Ahojte, práve som prišla od gynekológa z preventívky, kde mi vyšetroval aj prsníky a všimol si malú vypuklú,hnedú, asi 1cm veľkú škvrnu pod pravým prsníkom (mám ju od malička) a povedal mi, že je to tretia bradavka, že si mám dávať pozor, lebo u týchto ostatných(môže byť aj štvrtá,piata - ako normálne u cicavcov)je zvýšené riziko výskytu rakoviny. Máte s tým nejaké skúsenosti, poznáte niekoho, kto to má? Ďakujem za slušnosť v príspevkoch a za nejaké rady, príp.povzbudenia.

Nunusik

Chodím pravidelne na preventívky a vždy gynekológ stál predo mnou a tak ma vyšetroval ale včera sedel na stoličke podo mnou a tak si to všimol, lebo je to v dolnej časti prsníka. Ako znamienko to nevyzerá, je to fakt ako zakrpatená bradavka. V googli som našla takúto anomáliu, ale nič konkrétne k tomu nebolo. Emanuelita ďakujem za povzbudenie :)

emanuelita

ale ano je to tak má to aj moja kamarátka tiež jej to povedal gynekolog a musí si to sledovať či sa nezmení alebo tak ...ale zase netreba to brať až tak tragicky :) myslím si že každému z nás by našli niečo z čoho to môže vypuknúť.Iba si na to dávaj pozor a keby sa ti niečo nepozdáva tak treba ísť k lekárovi asi najskôr ku kožnému.

alena321

Ja som o tom tiež ešte nepočula, a to si ešte nikdy nikto na preventívke nevšimol? Alebo si bola prvý krát n preventívke?

jahodka123

Tak ja som o tomto tiež ešte nepočula. Žiadna tretia bradavka to určite nebude. Skrátka len znamienko a tie treba kontrolovať vždy. Lekár má asi zmysel pre humor. Aj keď tieto anomálie všelijaké... No aj tak sa mi tomu nechce veriť