Rada od ludi s vaznym vztahom

Príspevok v téme: Rada od ludi s vaznym vztahom
TrebaHladat

som so svojou priateľkou okolo roka a je to náš prvý dlhší vzťah. Postupom času sa zamilovanosť prestala byť taká intenzívna, no stále cítim niečo viac ako ku kamarátke, cítim že ju lúbim ale bojím sa aby sa to neoslabilo len na kamarátstvo, viem že prvá laska vzdy boli ale ja nechcem aby sme sa rozišli chcem aby to v nas ostalo vecne a lubili sme sa az kym nebudem drzat v naruci nase dieta. Obcas rozmyslam ci je to laska, ta prava laska, len moj problem je ze som to v zivote nezazil a neviem co mam robit, rozchod odmietam, zalezi mi na nej milujem ju. Problem je to aj jej prvy vztah a tiez ma nevie viest. Nechcem aby zanikol chcem aby kvitol, chcem ten vyssi level, je mi jedno kolko mam rokov ale chcem spolocnu buducnost. Predsa laska prekvita v kazdom veku.
Dalsi problem je ze upadame troska do sterotypu. Mne to az tak nevadi lebo ja chapem ze tak ako starneme a menime sa aj mi meni sa aj laska no ona stale chce sladkost toho zaciatku bojim sa aby ked pride aj na nu taky mensi utlm aby ma neopustila.Sme spolu kazdy den, a prezivame spolu aj pekne chvilky aj tazke a smutne, tusim si ani nepametam kedy sme spolu neboli ale miestoaj pre svoje zaujmi si viem najst.
Chcem trosku radu ako zmenit sterotyp a viac si troska vychutnavať lásku, nechcem aby to po roku c dva skončilo tým že vyhasneme ako sviece.

adelka2

Ties si myslim ze by si sa mal vazne zamysliet a porozmyslat co naozaj k tomu dievcatu citis, ci nie ste spolu len preto ze rozchod boli a ze si nechcete ublizit.Lebo pises ze ju mas rad len nieco viac ako kamaratku a to sa mi zda troska malo na to aby som raz chcela s tym clovekom zit.Sam musis vediet ci je to laska alebo ci ju mas len rad lebo milovat a mat rad nie je to iste.

Kalka

vies v com je problem? Privela rozmyslas, hladas problem asi tam, kde nie su. Ak si si neni s niecim isty, tak sa rychlo spamataj a rozhodni sa cim skor, nez by bolo neskoro. Zamysli sa nad sebou, co vlastne chces...

TrebaHladat

ešte som chcel podotknúť, že som typ človeka čo moc premýšľa. Nad vzťahom nad všetkým, vkuse si musim dokazovať, že ju ľúbim ale ja to viem ale ako keby som si to musel dokázať a aj to nám asi ubližuje. Neviem si to potom tak vychutnať. Skúsim sa nad sebou zamyslieť a v tomto ohľade sa zmeniť.

pyrana23

Poradte aj mne,ako sa nedostat do stereotypu.My sme trosku iny pripad,totiz sme spolu 5 rokov,z toho uz skoro tri roky pracujeme v zahranici,byvame spolu,dokonca spolu robime,aj ked nie na tom istom oddeleni.Kedze tu nemame az tolko kamosov,ako na slovensku,tak sme vacsinou spolu a kedze spolu byvame,tak sa tomu neda vyhnut.Pomaly citim,ze uz si nie sme taky vzacny,beriem to ako samozrejmost.Ako neupadnut do nudy a stereotypu aj co sa sexu tyka?

wanessa8

mam 21, priatel 23. mam kamošky, ale nemam ich rada, idu mi na nervy. nebavia ma už diskoteky a také blbosti a jeho tiež nie. so susedou sa stretávam, sme naj kamošky. tiež ma priatela a je stale len s ním. nemam na druhe kamošky ani čas a on tiež wnie, obaja pracujem. a takto nam to super vyhovuje. sme šťastní.

milli

Ja si myslím, že váš vzťah sa uberá dobrým smerom a to čo práve prežívaš/te je len to, že tá prvá, príjemná fáza - zamilovanosť - prechádza do druhej, krajšej, stálejšej - do lásky. Tvoja/vaša dilema je len v tom, že už nemáte také pocity, aké ste mali na začiatku a ktoré asi pokladáš za akési merítko. Tým merítkom je však to, že vieš, že ju máš rád. Táto fáza je typická tým, že čoraz menej myslím na svoje pocity a prežívania a hľadám prospech toho druhého.
Tažko povedať, čo je lepšie. Netreba podľa mňa príliš hľadať ani samotu, ale ani byť za každú cenu spolu, asi treba brať veci tak ako ich život prináša. A priateľstvo s inými možno udržovať aj v dvojici; veď tak tomu bude aj v manželstve.

TrebaHladat

Takže ďakujem za toľko príspevkov do tejto témy, skúsim to troska obmieňať a skúšať nove veci, taktiež si teda skúsim nájst viac času pre seba ale budem davkovať po trošku viete po roku to nechcem zmenou pokaziť. Ale pravda je aj to že ked sa stalo že sme sa nevideli dlhsie, tak ked sme sa stretli tak ma naplnal taky blahoslaveny pocit že ju už mam :D asi na tom niečo bude :D Cele toto že sa vlastne radim s "cudzimi" ľudmi, nikoho som tým samozrejme nechcel uraziť, robím preto aby som ju nestratil. Ešte pre rubi: približne 18 :)