zavislost?u kamaratky...

Príspevok v téme: zavislost?u kamaratky...
anabela19

Dobry den! uz vopred dakujem za radu....mam problem s velmi dobrou kamaratkou, ktora mi je ako sestra. V poslednej dobe som si u nej vsimla ze hlce akosik privela tabletiek. Viem ze chodi k psychyatriovi kvoli mensej depresii. Predpisala jej lieky. A potom jej ich zmenial a dala ldalsie. Lenze este tie predtym jej zostali. Rano zacina dvoma tabletkami za hodinu dalsie a tak to to ide cely den. Viem to preto lebo bola u mna cez vikend. A este tie lieky aj kombinuje nedava si stale len tie iste a niekedy aj tri naraz. Ako jej mam pomoct??? A je vlastnne zavisla??? Dakujem....

luciano

Tvoja kamarádka je pravdepodobne závislá na benzodiazepínoch. Tie sa predpisujú na preklenutie obdobia, kým začnú zaberať antidepresíva. Ty sama jej asi nepomôžeš. Nechaj to na skúseného psychiatra, ktorý navrhne stratégiu postupného vysadzovania týchto liekov. Ona to skôr, či neskôr psychiatrovi povie, pretože na BZD vzniká rýchla tolerancia a bude potrebovať stále vyššie a vyššie dávky. Psychiater si to určite všimne a nebude jej chcieť tieto dávky predpisovať.

majjca

No nemyslim si, aby niekto, kto ma slabu depku, bral kazdu hodinu tabletky.
Ja mam stredne tazku depresiu a to za cely den zjem len 2 tabletky.
Tabletky na depky nezaberaju hned, prve vysledky sa dostavia asi po 3 tyzdnoch, no je to individualne.
Mala by si sa s nou o tom porozpravat, aby to nahodou nedopadlo tak, ze pri prvej uzkosti bude do seba pchat tabletky.
Vela stastia :o)

jajka001_

hm asi jej nepomozes. ona je zodpovedna za seba, mala by vediet kolko si ma davat, ked jej nieco povies tak sa asi urazi ze ju podozrievas. ale ved skus, opytaj sa ze To fakt ti dala ze mas brat tolko tabletiek? a Neni ti z toho zle? nejak takym stylom, ze si robis starosti, nie ze si myslis ze je zavisla.