Atopický ekzém

Príspevok v téme: Atopický ekzém
bardolino

Prosím vas, ak máte niekto atopicku dermatitídu (teda atopický ekzem) čo používate ake pripravky.Mne uz nepomaha nic a mam to 20 rokov cize od malicka a stale ma nevedia avyliecit je to stale horsie a horsie...Kožná a alergologička mi stale davaju hormonalne maste co to iba potlacia na chvilku ale akonahle ich nachvilku vysadim koniec.Mate niekto skusenosti z ludovymi liecitelmi..ja už som naozaj zufala je to velky handikep pre mna....

Borvela

Atopický ekzém

borisvelat@gmail.com
0940522390

Ide o chronický svrbivý kožný zápal alergického a nealergického pôvodu. Na začiatku sa prejavuje začervenaním a opuchnutím kože, následne výskytom pupenčekov a mokvaním, pričom hrozí tiež možnosť infekcie. Neskôr dochádza k zhrubnutiu pokožky a vysušovaniu a tiež lúpaniu. Pre pacientov, ktorí trpia touto chorobou sú charakteristické imunitné, nervové aj kožné odchylky. Imunitná odchylka znamená kožnú alergickú reakciu na alergén, kožná odchylka má podobu nedostatočnej kožnej mazovej vrstvy a nervová odchylka znamená zvýšenú reakciu kože na kontakt/dotyk, prejavujúca sa svrbivosť a bolesti.

Vyvolávajúce faktory : alergén - prach, perie, sliny a pod., ďalej stres a pravdepodobne aj hormonálne zmeny (klimaktérium, pôrod...). Zápal môže mať charakter akútny aj chronický.

Podpora terapie produktmi LR : zbavenie sa vyvolávajúcich elementov, vnútorne Aloe Vera Drinking Gel s postupným navyšovaním dávky podľa reakcie organizmu. Pri rozsiahlom a silnom ekzéme je možné pridať Colostrum Compact , alebo Direct v dvojnásobnej dávke. Na postihnuté miesta v prípade suchej a hrubej pokožky najčastejšie aplikujeme Aloe Vera Krém s propolisom, v prípade kojencov aloe Vera lotion. Veľmi vhodná je úprava stravy - vylúčiť vyprážané jedlá + dráždivé látky typu horčica, tatarka, nutrične nevyvážené jedlá typu fast food, presladzovanie. Lokálna aplikácia - na vlhkú, mokvavú, infikovanú, rozpraskanú kožu - Aloe Vera koncetrát, na suchú, jemne sa šupikujúcu, olupujúcu kožu aloe Vera sprej prvej pomoci.

maik

Ahoj, napiš mi na mail: marek.1@centrum.sk, pošlem Ti v prilohe viacej aj výsledok z praxe - nie potláčanie ekzému, ale vyliečenie.

:)

Môj syn má psoriázu a zaujímalo by ma aký je rozdiel medzi ňou a at. ekzémom.
Alena - at.ekzém vie liečiť p. Dedík z Tr. Teplíc, snáď nájdeš naňho kontakt na int.

alena321

Možno nejaké bylinky na prečistenie organizmu by mohli pomôcť alebo more je velmi dobre na kožne ochorenia.