Nespravodlive

Príspevok v téme: Nespravodlive
lolita30

Dobry den, rada by som si vypocula precitala nazor aj inych ludi nech si nemyslim, ze iba ja s manzelom sme taky co si myslia, ze je to nespravodlive.

Mam 2 deti a tretie je na ceste. Byvam v dome, ktory sme si sami vlastnorucne postavili, a museli sme si brat nanho uver, nikto nam nikdy nepomohol.
Mam brata, ktory zije v zahranici s priatelkou uz 8 rokov a za ten cas nenadobudli spolu NIC.
Cely cas si iba uzivaju zivot, deti nemaju vlastne byvanie nemaju iba dlzoby za ktore si mozu sami.
Rodicia maju byt, ktory sa rozhodli ze mu ponuknu, ale bude si musiet platit ńajom, a ak bude chciet tak ho moze predat.
Som velmi nahnevana.
Pretoze preco prave jemu?
Mne nikdy nikto nic nedal.
Samozrejme ze hlasia oni a byvat tu neplanuju a tak im nasi povedali, nech si urobia z bytom co chcu nech ho teda predaju. Tak oni si len tak prid k trojizbovemu bytu a preddaju ho a maju zisk? A zaco???????? pytam sa?
Preco ja nie?
Mohla som ho dat detom?
Preco teda ked ho chce predat nejdeme napoly?
Pretoze ja mam byvanie.
Ale mna nikto nepomohol.
Mame s muzom uver, ktory este budu platit mozno aj nase deti.
Je toto mozne?
Pytam sa?
Rozhodla som sa ze sa ich opytam, co si o tom myslia a ci je to spravodlive, ale ako poznam ich nazor budu ho brat za spravodlivy.
Pritom nikdy sa tu bracho neukazal ci bol pohreb starkej ci dedka, ci su sviatky nikdy, a vzdy ked nasi nieco potrebuju tak len ja a manzel im pomahame.
Koniec som si povedala.
Som velmi nestastna koly tomu.

martinmlm

Myšlienka:-)
Ja ešte dúfam dediť nebudem, a do budúcna plánujem sa toho vzdať v prospech brata, lebo už mám dom a svoje som si už vybral v podobe ubytovania a stravy. Z matkinej strany je problém že nikto z ujov a tetoch domy po starkých nechcú, lebo všetci sú ďaleko a treba sa o to starať. A z otcovej strany sa väčšina vzdala v prospech jednej tety ktorá sa stará o babku, akurát jeden strýko sa zdul.

Majesty

jajka001_ hmm :P tak to si napisala pekne :) a nemozem nic ine nez len suhlasit. povaha nepusti, neda sa..
je to bohuzial, alebo nastastie ?

delphia

lolita vitaj v realite! ak ta to potesi, tak vedz, ze nie si sama s takymto problemom. aj ja prichadzam na nazor, ze nezodpovednym a bezcharakternym sa akosi lahsie a jednoduchsie zije.... :(

jajka001_

to ta nepusti, proste mas taku povahu :) poctivu, pracovitu. no povedz, vydrzala by si nic nerobit cely zivot? zivot nie je fer, co uz, ale rodicia konaju takto - ak nejake dieta ma problem, pomozu mu. za to ich nemozete vinit. vy by ste sa asi zachovali tak isto, rodicovsky pud nepustí.

Majesty

jajka001_

Lenze toto nie je len take jednoduche.

Vezmi si mensiny u nas.. Potrebuju nieco? Alebo ... je to ich taktika.

Pokial za nicnerobenie dostanem nieco, sice nie via ako za pracu, ale dost na to aby sa mi neoplatilo nieco robit, tak to je zle, velmi zle, lebo ti co nieco robia na to doplatia..

Napr: minimalna mzda je u nas povedme 300, priemerna 500.

Davky ak su 200, neoplati sa makat za 200 .. ak by boli davky stale 200, ale na kazdeho clena domacnosti este plus 100-200 a mame dost ludi v domacnosti (kde naklad "strecha" a "teplo" sa zdiela, jedine co sa pocita priamoumerne s poctom ludi je strava a oblecenie), tak jasne ze sa niekomu oplati nicnerobit, aj ked ma tie najlepsie predpoklady zarabat priemerne, az nadpriemerne.

Cize ked su dvaja surodenci, jeden maka ako hovado, ma 1 byt. A ten druhy 10 rokov robi hovno a dostane 1 byt.

Povedz mi jednu vec, co drzi dloveka v tej prvej skupine? Dobry pocit ze sa zoderie v 50tke do hrobu?

jajka001_

u nas to tiez bolo tak ze najstarsi brat dostal najviac. ale nebolo to preto ze by nas ostatnym mama lubila menej - on to proste potreboval, my nie. a pomaha sa tym, ktori to potrebuju. ja dakujem bohu ze mam zdravy rozum a nepotrebujem byt na nikoho odkazana. a nemusim sa citit trapne ze mi niekto nieco musi davat lebo sa o seba neviem postarat.

jojka--

lolita, je to nespravodlivé. U nás je presne to isté. Sama som si kupila byt ( nie som vydatá ) ale bratovi hned po svadbe prispeli na byt 600 000 sk aby "chudáčik mal kde bývať". Už má dieťa a na narodeniny a meniny dávaju dvojročnému decku 200.- eur ..Na vianoce 500,- eur. A to nehovorím o daroch mimo sviatkov. Na vianoce bratovím kupujú honosné dary ako TV, Chladničku, pračku, alebo prachami na nákup auta ( lebo chudáčikovi nestačí fabia, musí mať drahý opel )a ja dostanem na vianoce pyžamo, alebo župan, alebo prádlo..a ked sa ohlásim, tak odpoved rodičov je, že či závidím... a pritom ja mám prijem 350,eur a musím vyžit a oni maju spolu aj 1500,- eur .. ale nechcem rozhádať každého, tak som ticho..a najhoršie, že si predstav, že raz budú tvoji rodičia starí, možno nevládni, budú potrebovať krmiť, prebalovať atď..a to budeš musieť ty a nie tvoj brat !!!!!

[zruseny20]

a ak si niekto kladie otazku preco potom sa nekupili byty aj nam, zvysnym surodencom - najstarsia sestra mala stastie, ze riesila byvanie, ked sa otcovi najviac darilo v podnikani a peniaze vobec neriesil.. a neriesil ani buducnost, ze co bude potom, ked dospejeme do stadia dospelosti a osamostatnenia sa ostatni surodenci.. zial, ked sme my ostatni dospeli, uz podnik neprosperoval tak ako predtym a tak ziadne nakupy nehnutelnosti uz neboli mozne :)

cize nebolo to u nas ze najstarsia sestra je oblubenejsia.. jednoducho smola no :))

[zruseny20]

martinmlm to tvrdis, lebo si podobnu situaciu nezazil.. ja ano :)

sme 4 surodenci - najstarsia sestra dostala hned po svadbe jeden byt (svadobny dar), nasledne sa kvoli praci prestahovala inde, tak rodicia kupili byt v tom druhom meste (bol pisany na rodicov), ale zila v nom cely cas ona.. nasledne sa rozhodla prestahovat do vacsieho mesta a clovek by si povedal, ze kedze byt je pisany na rodicov, ze je to fer.. omyl.. :D otec sa s nou dohodol, ze ho moze predat (samozrejme sa riesili vlastnici, atd) a vynos z predaja bytu moze vyuzit na kupu noveho v tom vacsom meste :D

a ostatni traja surodenci? my sme si museli nabrat hypoteky ako vacsina mladych ludi :) beriem to ako krivdu, ale extremne to uz neriesim, lebo to nezmenim.. a pritom ta najstarsia sestra sa k rodicom sprava najhorsie :) paradox..

ja sa snazim to brat z toho pohladu, ze takto aspon budem moct sama sebe dokazat, ze sa viem bez pomoci rodicov postavit na vlastne nohy.. a mozno budem na seba viac hrda.. a s hypotekou na krku na cely zivot :D