Bacil

Príspevok v téme: Bacil
kiko

Prosím vás o radu.Moj syn je velmi náchylný na bacile.Pred mesiacom mal streptokoka a teraz mu zistili že má hemofila a to teda neviem aky je to bacil.Chcela by som vedieť či máte niekto s týmto bacilom skúsenosti,lebo lekárka povedala že ak je syn zdravý tak to necháme zatial tak.Ďakujem

awerty

Zdravim, co sa tyka mandli, tak ja ich mam von a pred chvilou som sa vratil od lekarky, s tym, ze mam hemofyla a nafasoval som antibiotika. Tak som zvedavy, ci zaberu.

Co som tym, chcel povedat: vyber mandli to neporiesi. Ak mate doma dieta, ktore chodi do kelktivu, tak treba len imunitu budovat a obcas preliecit ATB.

RNG

haemophyllus influenzae, sa zdrzuje hlavne v nosnych a prinosnych dutinach.
Da sa znicit niekolkokrat denne kvapkanou striebornou koloidnou vodou.
Na zvysenie imunity celkove ako vzdy odporucam kazdemi doplnit chybajuce v potravinach: selen, zinok jod a probiotika

vsevedka

Hemofily-Haemophilus infuenzae, ktorý bol objavený pred 111 rokmi a bol mylne označovaný za "chrípkového bacila" a žije z našej krvi sa delí na dva druhy - neopúzdrené a opúzdrené.Neopúzdrený Hemophilus i. nespôsobuje väčšie problémy, zato opúzdrený (je ich 6 skupín) spôsobujú nemalé problémy.

Najznámejší.Haemophilus influenzae typu b môže napádať kĺby, srdce, hrdlo,pľúca, priedušky, hrtanovú záklopku,oči, uši,či mozgové blany.Najčastejšie sú infekcie u malých detí, ktoré navštevujú jasle, či škôlku, pretože vstupuje do tela ústami, či nosom a pokračuje dýchacími cestami.Preto je v dnešnej dobe už zavedené plošné očkovanie u malých detí.

Liečba zavisí od typu hemofila a závažnosti infekcie, pretože u niekoho je infekcia tak nezávažná, že takmer nepotrebuje ATB liečbu,iní sa zo závažnej infekcie liečia mesiace.

Je potrebné v prvom rade posilniť imunitný systém (veľmi veľa tém sa venuje tejto problematike, treba si len vyhľadať), v krajnom prípade odstrániť zdroj infektu, napr. krčné mandle, pokiaľ sú už infekciou zdevastované a neplnia svoja funkciu vstupnej brány organizmu.

kissinka

ahojte no ja mam problemy s bolestami hrdla od roku 2004 nedavno som bola u lekarky s bolestou hrdla lebo tam chodim stale s tym istym a vzala mi krv a vyter z hrdla zistilo sa ze mam streptokoka nasadili mi antibiotika a aj probiotika onedlho som sa vratila s tym ze mi to nezabralo poslala ma na krcne a tam mi nasadila dalsie antibiotika bolest ustupila ale urobili mi este jeden vyter z hrdla a zistil sa vraj agresivnejsi hemofil tabletky uzivam vyse mesiaca a uz sa mi zhnusili vraj ma mozno este poslu na imunologiu alebo konecne riesenie je vyber mandli na jednej strane sa obavam aj ked mam 22 rokov bojim sa bolesti na strane druhej by som chcela ukoncit toto dlhe trapenie s mojim hrdlom neviete mi poradit????co by ste robili na mojom mieste vidim ze niesom sama dakujem

nikiss

Hemofila antibiotikami nevyliečite! Je to bacil, ktorý sa zdržiava v horných dýchacích cestách (prípadne aj inde, no ja ho mám tam). Antibiotiká ho len na chvílku utlmia, pár vyhubí, ale zostane dostatočné množstvo hemofilov na to, aby sa dokázali opäť rozmnožiť. Mne hemofila našli, skúšala som antibiotiká a nezaberá nič. Mám sústavné problémy s nádchami, hlienovými soplami, bolesťami hrdla, mám oslabenú imunitu...Navyše mi pred pár dňami objavili aj streptokoka. Doktorka mi odporučila výber nosohltanovej mandle po ktorej výbere by sa mal hemofil ´´zlikvidovať´´. Je tu však aj odvrátená stránka, kedy mandle vyberú a problémy pretrvávajú. Hemofil sa uchytí niekde inde a rozmnožuje sa dalej. Každopádne vám však odporúčam vybrať tie mandle. Je to chirurgcký zákrok, robí sa pod narkózou. Nie je to však náročná operácia, nie je veľmi bolestivá a budete mať pokoj :-)
mňa to tiež čaká o mesiac a aj ked mám obavy, teším sa, že budem môcť normálne fungovať, dýchať nosom, pokojne spávať atd...takže držím palce;)

maj

Ahoj kiko moja dcera 3 ročná mala hemofila 3 mesiace vkuse mala suchý kašeľ bola liečená niekoľkokrát antibiotikami a nič nezaberalo už to vyzeralo na vyberanie mandlí ale boli sme aj u alergologičky a tam prišli na na to že má trochu oslabenú imunitu nakoniec sme prišli k tomu že toho bacila mam aj ja ale citim sa v pohode lekár vravel že hemofil sa často ťažko "vyháňa" dcéra teraz berie niečo na imunitu aj proti alergii a od vianoc je zdravá a tie mandle pôjdem vyberať asi ja.Tak prajem veľa zdravia

bebe

hemofil je bacil, ktorý spôsobuje zápal slizníc dieťa je stále zahlienehé a je to často sa vyskytujúci bacil u detí ktorý sa ľahko šíri a keď je v dolných dých. cestách môže zapríčiniť aj zápal plúc,
je potrebné dieťa preliečiť antibiotikami ale dnes sa dá proti nemu zaočkovať ...informujte sa u svojej lekárky... tieto inforácie mám od lekárky mojich detí, lebo tiež mali tohoto bacila....