Laparoskopia - skúsenosti

Príspevok v téme: Laparoskopia - skúsenosti
tamburetka

Ahojte. chcem sa popýtať, resp. popýtať sa na pár rád, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

Heatherka

jaj mne to robili v KE :) no ja som mala tiez tak, ze v sprievode inej osoby ma pustili a tiez som dostala cislo na doktora na jeho osobny mobil. mne prefuk nerobili ale, co som pocula bud rada, ze budes v anesteze. niektore zeny si to davaju robit ambulantne, ze je to bolest neskutocna.potom budes krvacat. ked ti budu vyberat cystu tak ti crievka troska odsunu, cize na wc nepojdes tak skoro :) a jest nebudes moct po operacii iba velmi lahke jedla a v tekutom stave. akurat ked pojdes cikat ale to vobec neboli.chodit budes vediet nromalne a fakt bolest to nebude, skor tako ako svalovica. ak nieco zaboli tak si vezmi analgetikum. mne v nemocke merali kazdu hodinu tlak, mala som ho sialene nizky. neviem si predstavit, zeby ma pustili domov:)

tak drzim palce, nech sa vsetko podari :)

tamburetka

Ahoj Heatherka, moc dakujem za odpoved! no mne to tiež príde také zvláštne, ale ver tomu, že je to tak, mna budú robiť na strečnianskej, je tam gynek. centrum 1dnovej chirurgie /ak si z ba, tak vieš :)/ a tak mi to presne povedali, ráno na 7-mu dojdem a asi okolo 14ej, ak nebudú nejaké komplikácie, môžem v sprievode inej osoby odísť. moj dr bude na telefone keby dačo. neviem čo presne robili tebe, mne by mali vybrať cystu a urobiť prefuk vaječníkov. preto mám z toho trochu dilemu a pýtam sa tu na to, že všade som čítala minimálne o tom 1 dni a ja si tak nejak neviem predstaviť ako budem ešte v den zákroku fungovať doma. akože ležať budem, to je jasné, ale vieš, také veci ako ked pojdem na vecko, či ma to zašité brucho nebude bolieť a pod.

Heatherka

poobede doma ?? to ti kto povedal ? inac aj ja som si myslela, ze poobede budem doma, ale nie hned ma vyviedli z omylu, ze domov sa pusta az rano po vizite.
no tak ti poviem, nie je to nic strasne. rano som prisla, dali mi nejaky oblbovak zjest. prezliekla som sa do pyzamka a na salu. po prebudeni ma brucho velmi nebolelo iba to bol pocit akokeby som mala neuveritelnu svalovku. cize, ked som chcela si sadnut, tak som musela sa dat nabok a tak divne sa dvihnut:) ku veceru uz bolo lepsie, cez noc uplna pohoda a rano uz to bolo vsetko ok. este aj sestricky na mna kricali, ze ked chcem ist na WC musim ich zavolat ale ja nie, sama ako srnka som tam docupitala. chodit som vedela v pohode.
na druhy den rano ma pustili domov,schody som zvladla normalne. troska opatrnejsie som sa hybala a cely den lezala pred telkou. dva dni po laparke uz som normalne fungovala.

ako, ked som citala ja pred laparkou tak niektore baby uz na druhy den fungovali uplne normalne. zato ja som bola jak mrtva, kedze som prelezala cely den, ale skor si myslim, ze to bolo z anestezy este. cize normalne vpohode. neviem, kde pustaju uz poobede domov ale skor az rano ta pustia. sleduju, ci nemas teplotu, meraju ti tlak aj pulz :)