Tipy a triky - ako usetrit na nakupe

Príspevok v téme: Tipy a triky - ako usetrit na nakupe
Majesty

Ahojte, prave som dosla z tesca a co nevidim?! moje oblubene hranolky - 750g stali 2,69/kg a tie 1500kg stali 2,99/kg

klasicky podvod, poviete si.

ale kazdy krat overujem cenu, to je moje zlate pravidlo a dnes vidim, ze tie 750g zdrazeli o 70centov na kilo!!

cize 750g stoja 3,39/kg a 1500g stoja 2,99/kg

a to pred tyzdnom, BEZ ZMENY CENY, tam praskli ZLAVA!!!

to co je toto za podvod ?!?!??!

naposledy som tam bola dnes! tesco, je koniec! definitivne.

citam to mnoho prispevkov, ze nakup v rakusku, dnes som tam bola s rodicmi a krasny vyber, len sme si zabudli spravit zoznam co nakupit, lebo naslepo to nejde :)

Harper

Samozrejme ze o tom viem jankaaaaa, ale ako prerobili tesco lamac na expres tak ich tam moc neviem najst, ale aj tak mali tam toho malo, vacsinou len keksy cukor, a tofu, par chladenych dezertov a parky... inac nic. Teda zakladne potraviny tam chybaju co sa daju jest, nie len maskrtky. Napr. bujon zeleninovy, cestoviny, proso, muka, ovocie mali aj chvilu ale tiez tam toho malo je. Napr. v petrzalskom maju ovocia a zeleniny viac a vsetko pokope. Trvanlive bio kupujem z netu, chyba mi neico netrvanlive predajna na to ako je zelenina ovocie...cerstve mlieko a tak. Paci sa mi slnecnica, ale stale dost draha aj ked najlacnejsia spomezi kamennych predajni, no zial velmi od ruky z dubravky...

Harper

Mne sa stava ze mi v tescu vzdy zle vydaju, kludne aj o 20 € ma chceli minule oklamat. Ale ze by vydali viacej to sa mi este nestalo. Za to cenu mi zrataju zle 8x z 10 pripadov a to neprehanam. Kvoli tomu som si aj vybavila kreditku. Maju hroznu kvalitu ovocia zeleniny, vsetko takmer hnile. Tesco veru bolo u mna naoblubenejsie, ale uz tam 4 mesiace som nebola. Ako kupujem len biopotraviny a zdrave veci uz tam ani nie je co kupit...

jajka001_

nakupujem v kauflande pravidelne a co mavaju akoze v akcii tovar, ten je riadne predrazeny. a potraviny v akcii su samozrejme tie tesne pred koncom spotreby, a kedze ani pre beznych som si neni ista, ci su v dobrom stave, vzhladom na to ze neviem ako to bolo skladovane, tie v akcii uz vobec nekupim, nechcem si znicit zdravie.
sem tam maju ze Nakupili sme viac, maju prebytky, tak tie su lacnejsie.
poznam ludi ktori tie ceny studuju kde su ake a podla toho chodia nakupovat, ja na to nemam nervy:) aj tak nakupujem vacsinou len zakladne potraviny a ceny tychto sa lisia len malo.

BJ

Nieje to tak vzdy, iba niekedy. Ja osobne som na to este nenatrafil, nepamatam si na to. Mam velmi dobry prehlad o cenach veci, ktore kupujem, samozrejme vzdy jednotkovu cenu. V Lidli napriklad mam zmapovane ceny a zatial vzdy ked vyhlasili akciu, preskrtnuta cena bola spravna, a zlava sedela. Podla mna by ste si mali zmapovat ceny a drzat to v hlave, a to moze byt samozrejme problematicke. Nie kazdy ma taku dobru pamat, udrzovat v hlave vsetky ceny.
Ja zo sebou nosim aj notes, kde mam niektore ceny pozapisovane, aj v ktorych obchodoch som kde co nasiel za lepsiu cenu, a niekedy je rozdiel aj 50%, a to staci prejst o kus dalej.
Prikladom je cicerova muka, v exotickych potravinach na vysokej stoji 4,50, a v starom avione, co je 2 zastavky odtial, stoji presne ta ista 3,00.

Mne osobne sa zda tesco priemerne, vo vela veciach je aj dobre, ale ceny dost casto nic moc. Lidl sa mi zacina javit asi najlepsi zo supermarketov. Na carefoure sa mi nepacia tie otrasne cenovky, hrozny chaos. A Billa je vo vseobecnosti predrazena. Kaufland nepoznam, mam ho od ruky, musim to tam niekedy zmapovat. Takze u mna vyhrava celkovo Lidl, len keby mali sirsi sortiment...

jajka001_

vsetci klamu...to ze je niekde zlava neznamena ze ten tovar je lacnejsi, skor to byva naopak, potrebuju to dopredat tak tam hodia napis zlava. ludia su naivni a hlupi, ked vidia napis zlava, tak sa trhaju o tovar aj ked ho nepotrebuju.

roza

Nie človek neverí dokial neokúsi na vlastnej koži... U Majesty sa mi páči že je dôsledná a zásadová, keby nás bola takých väčšina nemohli by nás obchodníci takto okrádať. Ja mám podobnú skúsenosť s Kauflandom a fakt je že som tam odvtedy čo som zistila ako klame nebola.

sweater

majesty ved co sa rozculujes, neviem ako v lepsich krajinach, ale unas... ked narazis na niekoho feroveho co sa nesnazi kazdeho okaslat az potom daj vediet, inak by tu bolo nekonecne vela prispevkov..