Ničomu nerozumiem

Príspevok v téme: Ničomu nerozumiem
blackbird

Od malička som introvert, stále premýšľam o svete, o všetkom. Dokážem celé dni nikoho nevidieť a stále len premýšľam, je to už v štádiu že som prestal chodiť do práce, nechal som koníčky, priateľku. Samozrejme som bol za psychologom, psychiatrom a nič. vraj som normálny, odporučili mi knihu.. Normálnemu človeku predsa nebude okolie vravieť že je chorý, že by sa mal ísť liečiť. Stále som myšlienkami úplne inde, v minulosti, budúcnosti len nie tu. Po chvíľke v spoločnosti, ktorá si to samozrejme hned všimne sa začínam potiť, rozprávam nezrozumiteľne. Stále ma hryzie svedomie. Stačí ak sa na niekoho pozriem krivo a už mám pocit že som mu ublížil. Hej, asi budem hrozný úbožiak ale ako sa má s toho dostať? Premýšľam v supermarkete či si kúpiť úspornú alebo obyčajnú žiarovku. Pol hodiny. Potom premýšľam že som premýšľal pol hodiny, znova pol hodiny. Potom skonštatujem že nie som normálny, takto to ide stále dookola...

piktogram

vitaj v klube :) a kasli na to. jeden mudry raz povedal, ze nad problemami, kt. maju svoje riesenie sa netreba zamyslat. a nad problemami, kt. sa nedaju riesit, naco sa zamyslat?! :)

vsetci vsetko riesia a este nikto nic poriadne nevyriesil. zivotny paradox :)

podla mna si len velmi utiahnuty. najdi si zabavku, konicek... je uplne fuk, ci kolektivny, alebo samostatny. a casom sa naucis pozerat na veci inak.

jajka001_

nezamyslaj sa nad svetom, ži. vykasli sa na myslenie - casto len prekáža. zamestnaj sa akoukolvek cinnostou, pri ktorej sa len tazko da filozovovat nad svetom. a ten psycholog ti teda fakt pomohol, odporucit ti knizku...hej, si normalny, ale mas problem a sam si s nim nevies poradit, inak by si za nim neprisiel. zijes si vo vnutornom svete, preto ti ten vonkajsi robi problem. zi s otvorenymi očami, nedivaj sa stale smerom dnu. tam uz nic nove nenajdes. to aky si zistis v realnom svete a v realnych situaciach.

BJ

Podla mna mas rozladeny cakralny system. Ale ako ho spat vyladit, ti neporadim, to presahuje moje doterajsie poznanie.

Avsak, ak ti mozem dat doporucenie, vela veci v tele zacne prirodzene normalne fungovat, ked sa telo odkyseli.
Zacni knizkou od odkyseleni. Minimalne, ked ti to neodstrani tieto problemy, ani nezlepsi, nevznikne ti mnoho dalsich, aj ked, to ta asi velmi nezaujima, ci peklo, alebo vacsie peklo, je to jedno... cloveka bavi zit, az ked v pekle nieje.
To ostatne, energeticke ohladne cakier, sa v nasej materialnej spolocnosti velmi tazko riesi a hlada, takze navrhujem zacat tymi "materialnejsimi" vecami.

blackbirt

Sebavedomie mi extrémne kolíše, citim sa dobre ked sa venujem koníčku, ked som v práci, jednoducho ked tomu rozumiem čo sa deje naokolo. Ale akonáhle som v situácií ktorá mi je cudzia, akékoľvek nové prostredie, prestanem rozprávať, len sa motám, potím a čo najrýchlejšie sa snažím dostať preč. Prácu som nechal kvôli priateľke, tiež tam pracovala, akonáhle som nemohol prácu oddeliť ako niečo samostatné, bolo zle. Neviem si predstaviť sklbiť prácu, rodinu, koníčky...

bella12

blackbird, prečo si nechal prácu, koníčky, priateľku? Prestali Ťa zaujímať, alebo si sa už kvôli tým myšlienkam nedokázal sústrediť na iné? Cítiš, že Ťa to neustále rozmýšľanie obmedzuje, že nemôžeš robiť, čo by si chcel, alebo si s daným stavom spokojný? Myslíš si o sebe, že máš dosť sebavedomia?