Diabetes Mellitus 1.typ

Andrej567

Tatiana,
pošli adminovi mail a požiadaj o vymazanie tohto príspevku, pretože je totálne od veci a netýka sa témy tohto diskusného vlákna...

Nemám nič proti vašej organizácii, ale ak ju treba na v tomto diskusnom fóre predstaviť, tak si založ nové vlákno s nejakým vhodným názvom a tam o nej napíš, hoci aj s plánom práce na budúci rok, podmienkami vstupu do nej a trebárs aj s menným zoznamom súčasných členov, ale pozor vtedy už si na hrane zákona o ochrane osobných údajov.

Na informovanie o činnosti svojej organizácie je lepšie si urobiť svoju vlastnú webovú stránku, a to sa dá aj s nulovými nákladmi. :)

Tatiana1957

DIAMART je základná organizácia Zväzu diabetikov Slovenska v Martine, ktorá vznikla 17. 1. 1995 transformáciou Klubu združenia rodičov a priateľov diabetických detí Zväzu diabetikov Slovenska na základnú organizáciu. DIAMART združuje deti, mladistvých a dospelých diabetikov, rodinných príslušníkov diabetikov a zdravotníckych pracovníkov z Martina, Vrútok, Turčianskych Teplíc, ale v súčasnosti už aj z iných miest Slovenska a Česka. Vďaka prepracovanému systému individuálnej, kolektívnej, cielenej a špeciálnej edukácie, rozsiahlym aktivitám v mnohých oblastiach a spôsobu realizácie úloh, ktoré majú dopad na celé Slovensko sa stal špecifickou organizáciou. Poslaním DIAMART-u je: chrániť práva a záujmy diabetikov ako pacientov, spotrebiteľov a občanov, informovať o právach a povinnostiach diabetikov, edukovať diabetikov, rodinných príslušníkov diabetikov, rizikové skupiny a verejnosť. Toto poslanie vykonáva s dôrazom na osvojenie si podmienok života diabetika, ktoré priamo závisia od: správneho podávania inzulínu alebo perorálnych antidiabetík, dodržiavania diabetickej diéty s prihliadnutím na množstvo sacharidov, bielkovín, tukov a kalorickú hodnotu, regulovania pohybu, absolvovania individuálnej, kolektívnej, cielenej, špeciálnej edukácie a reedukácie, vykonávania a správnej interpretácie výsledkov selfmonitoringu. Na prednáške V Martine I. interná klinika, JLF UK a MFN, Kollárova 2, 036 59 Martin. Tel.: 043/567983 sa účastnila aj MUDr.Trnovská z Bratislavy. Trvanie prednášky a spôsob diskusie bol uvedený v jednotlivých sekciách programu.Terapia diabetikov 2. typu s kardiovaskulárnym rizikom.Prednáška bola spojená s prezentáciou periodík a kardiovaskularnej techniky odstarnenia vazotvornej chemie. Zoznam učastnikov tejto podvečernej stretávky:
1. p. Anton Sitta
2. Iveta Čechová
3. Martina Vasiľková
4. Martina Mesiariková
5. Zdenka Matejíková
6. Mária Babulicová
7. Božena Komžiková
8. Peter Jurajko
9. Andrea Bergendiová
10. Vlasťo Bartošovič
11. Eva Vašková
12. Martin Baďura
13. Martin Áč
14. Iveta Sekerová
15. Igor Bokor
16. Peter Indrišek
17. Vanda Petríková
18. Radovan Pastorek
19. MUDr.Klacanovská
20. MUDr.Talacko
21. MUDr.Hudak
......

DiabetikIvo

domci605,

nehnevaj sa na starého praktika diabetika, ale ak Ti môžem poradiť, ujasni si čo chceš svojou prácou dosiahnuť a potom si skús napísať otázky, ktoré chceš vo svojej práci použiť na zistenie svojho výskumu. Prečítaj si ich raz, dva, tri, ... ý krát a skús si dať pre seba odpoveď či dokážeš podľa odpovedí na otázky z dotazníka naplniť tému svojej práce SOČ.

Neviem čo svojou SOČ-kou chceš zisťovať a aké majú byť jej závery, ale podľa môjho názoru otázky v dotazníku sú také, že tá práca SOČ je robená iba preto aby si jej autor, či autorka mohol/la povedať, že robil/la SOČ-ku a to je všetko. Ver mi, tieto otázky sú dosť nesúrodé a nesystematické a podľa odpovedí na ne toho veľa nezistíš.

Ak chceš napíš mi mailom o svojej SOČ niečo viac a možno Ti poradím nejakým nápadom.