Je nutné sa pri cvičení potiť?

lienka00

ahoj...v jednej knihe som čítala, že niektorí ľudia sa nevedia potiť po záťaži, vtedy im pomôže ak vypijú horucí čaj ...

Severka

ja som cvičila pol hodiny a tak mi je veľmi moc teplo a som spotená ako v lete. A izbe mám 20 stupňov. Kvôli mne musí byť trocha v izbe, kuchyni chladnejšie. Ale, nerobím to aby som schudla. Chudá som vážim 59 kg, tuk nemám ani na zadku, ani v bokoch a ani v stehnách, ale robím to kvôli nálade. Hneď sa mi s toho vylepší nálada. Ale nedokážem niečo robiť v kuse. Ale moja chyba je v tom, že pri tom nedýcham správne. Ja neviem.

RNG

Na telo je vyborna yoga, kde sa precvici cele telo bez extra namahy a budovania svalstva. Plus je to protistresove.
Dnes rovia aj Heat yogu, kde cvicia v miestnostiach so zvysenou teplotou, prave kvoli tomu, aby sa vsetci dokladne vypotili, naviac to zvysuje ohybnost/flexibilitu tela

lokomo

dakujem za prispevky, naozaj by som rada niekedy zazila ten ´sprchovy´ pocit po cviceni:) cvicim naozaj intenzivne, az sa zadychavam.. a pritom sa spotim len mierne. Skusila som zvysit intenzitu, pri nej sa spotim o nieco viac, ale zase mam obavy z naberania svalovej hmoty (zmohutnenie noh).

RNG

Potenie sa je zdrave,,preto napr vymysleli aj sauny. Da to z tela von rozne neziaduce latky.
Zabranovat poteniu alebo ho znizovat je mozno modne, ale zdraviu skodlive.

Milky

Naozaj cvicis s dostatocnou intenzitou tepovej frekvencie?
Ak som nemal sporttester, a pri telke som si hopsal na trenazeri, tak som sa za polhodku nespotil. A ze aky borec, kondicka ako kon..
Potom som si ho zalozil, a hla.. ta masinka zacala vyskakovat pridaj, pridaj - no a do 30 minut uz som zmykal tricko..
Podla mna pri zodpovedajucej intenzite sa musis potit.

bingham

Tak pri cviceni by si sa mala rozhodne potit...je to prirodzene...a tiez by si mala mat dostatok tekutin...

ja osobne sa pri cviceni alebo na treningu vzdy potim...a aj ked sme behali vonku a bolo minus 2...tak som sa potil...(a aby som to este lepsie upresnil...vsetci sa poriadne potili)