Hnisavá Angína alebo Infekčná mononukleóza

Príspevok v téme: Hnisavá Angína alebo Infekčná mononukleóza
Marek1985

Dobrý deň.
Počas pondelka som počas dna pocítil,nechuť a únavu.V utorok ráno som mal tak navreté mandle (z pondelka na utorok v noci sa celé pokryly povlakom) že som nemohol skoro ani rozprávať.Doktorka mi predpísala,penbene + doporučila kloktať šalviju a na mandle si striekať Jox.Stav sa však vobec nezlepšil. Išiel som teda k lekárke znova včera. Poslala ma na krčné kde mi povedali že je to len škaredá angína (žiadny absces). Nato mi zvýšili dávku penbene o dvojnásobok. Čo sa týka horúčok pohybujú sa okolo 37,5°-38°. Tri dni som už poriadne nespal nakolko bolesť pri prehltaní ma budí zo spánku. Nechutí mi jesť,dokonca ani nič piť. Na tlmenie bolesti mám Novalgin,ktorý absolutne nezaberá,rovnako Orofar pastilky,nepomáhajú obklady na hrdlo,nepomáha kloktať šalviju,nepomáha kloktať slanú vodu.Jox sprey takisto nepriniesol nejaké zlepšenie.Beriem aj Vitamín C (CeTeBe).Na krku mám viditelné zväčšené uzliny ktoré predtým vidno nebolo,na dotyk sú bolestivé,ale predtým neboli.Čakám priveľa ked očakávam zlepšenie môjho stavu po troch dňoch ? Alebo mám na miesto angíny mononukleózu aj ked som sa zatial z antibiotik nevyhádzal ? Necítim sa unavený,iba trocha nevyspatý,nemám kašel ani problémy s pohybom.

kačka

Ahojte,momentálne prechádzam tym všetkym čo opisujete.Moje bolesti trvali 2 dni.Moja krčná doktorka mi nasadila ZINNAT- to sú antibiotika,ZODAC,FLECTOR a GLIMBAX-to je voda na kloktanie.A ešte chodim každy ďeň na pohotovosť.Podávaju mi injekcie a to- DEXAMED
- CALCIUM
Všetky tieto lieky užívam tretí den a je mi omnoho lepšie.Dúfam že Vám pomôžem,želám skoré uzdravenie

RNG

Inac okrem coxakie virusov dnes je velmi rozsireny a nebezpecny potravinami sireny rotavirus, hepatitis A a norovirus, ktory minuly rok napr sposobil v USA vyse 2600 smrti.
Nakaze virusami sa asi neubranime,samozrejme hygioena pomaha, ale posilnene telo ich vie porazit bez vacsieho poskodenia.
Preto tu zdoraznujem posilnenie=zvysenie viralnej imunity. Nehovoriac o tom, ze to zatlaci aj nase v tele nosene virusy, aby nam nenarobili v tele paseku na slizniciach, nervovych obaloch, roznych organoch a inych skodach, co ani na vonok nijak nevidiet, preto si to lekari nevsimaju.

RNG

Nuz naco by som sa znervoznoval, ked niekto nechce sucasne fakty, tak podla Daltona(prirodzeny vyber) postupne vymrie.
Doslova citat od neho
:"Pri zmenenych podmienkach, ked sa jednotlivy druh neprisposobi, vymre"

A HSV 1 ma dnes vyse 90% obyvatelstva, VZV tak isto, HSV2 az 25% europanov a niekde na svete je to az vyse 50%, rozne hpv maju dnes vyse 70% ludi, CMV, tiez znacne percento, a napr pred druhou svetovou vojnou ani neznamy EBV ma dnes az 98% ludi, skryty v nervovych spojeniach.
A to nehovorim o hromade dalsich, menej znamych, ktore sa rapidne siria v nasom dnes dynamickom a "cestujucom" svete a aj cez potraviny, ktore sa dnes rozvazaju po celom svete.
Ale zrejme niekomu tu zbytocne rozpravam, lebo ich sa to netyuka, ako si sami myslia a su v tom podporovani medickoum komunitou, ktpora prevencii dava primalo, okrem zopar vakcin, ktore casto viac skodia, nez su uzitocne.
A aj to je sirene hlavne ako zdroj prijmov, lebo ani chripok neubudlo, ani roznych inych viralnych, ba prave naopak, ludia su coraz chorlavejsi aj napriek tomu, ze sa dozivaju dlhsie.

ninka 255

Marek1985, ak sa Ti ani po týždni nepolepší, myslím bolesť mandlí treba zájsť za lekárom aby Ti urobil krvné testy na mononukleózu.Presne tento stav mal môj syn a bola to inf.monon.takže iné lieky a kľud na lôžku.

RNG

V dnesnej tichej viralnej epidemii roznych virusov odporucam kazdemu si zvysovat viralnu imunitu. Vyguglite si napr pod herpes alebo ine viralne, ako hpv, mononukleoza a podobne. Zvysenie viralnej imunity nas aspon ciastocne ochrani proti vacsine dnes sa sirenych virusov, alebo tych co mame v tele permanentne, vyckavajuce na oslabenie, aby sa mohli naplno prejavit.

Marek1985

ďakujem za rady...často chorý nebývam (tak raz za 3 roky),preto som sa chcel opýtať ako to chodí,bol som viac-menej vystresovaný a nevedel som čo mám robiť,doteraz som sa nikdy s takýmto niečím nestretol

mama 879

ahoj... tak teraz ja prechádzam presne s tým istým čo máš ty ,Mne zas doktor predpísal ZINAT a sprej do hrdla ,ale zo spreja ma natahuje ,tak skúšam kloktať šalviu ,dúfam že sa z toho dostanem...

maruska123

ked mas silnu anginu, tak necakaj zlepsenie po 3 dnoch

je dost mozne, ze ti proste nezaberaju antibiotika,takze ked ti nezaberie do pondelka tak urcite ich treba zmenit

niekto tu pisal, ze penicilin je najlepsi na mandle, je to pravda, avsak aj penbene je penicilin, ale tych penicilinov je strasne vela, mne najviac zabera na anginu penamecilin (atb Penclen)

takze tak