Skúsenosti so zubnou klinikou DentaDerm-poraďte!

Príspevok v téme: Skúsenosti so zubnou klinikou DentaDerm-poraďte!
zubok821

Ahojte, chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti so zubnou klinikou DentaDerm sídliacou v Bratislave v Auparku. Odporučila mi ju moja zubná lekárka vzhľadom na môj komplikovaný prípad. Neboli ste tam niekedy liečený? Vyhovovala vám ich starostlivosť? Aké sú ceny? ďakujem, všetky informácie mi pomôžu :)

Eva531

V den nalepenia strojceka som platila nieco cez 1300 € dokopy za dva kovove strojceky - horny a dolny. Na prvej konzultacii som platila nieco okolo 190 €, tam sa urobili aj odtlacky a rontgen. Co sa tyka kontroly, za prvu kontrolu som platila nieco cez 20 €, vymenil sa jeden obluk. Strojcek mam kovovy a samoligujuce brekety. Na kontroly staci chodit v trojmesacnych casovych intervaloch, nakolko funkciu gumiciek plnia kovove ligatury, ktore su sucastou brekiet. Takze je to drahsi typ kovoveho strojceka ako su klasicke kovove strojceky s gumickami, s ktorymi sa kvoli vymene gumiciek musi chodit na kontroly kazdy mesiac (urcite poznas).

zubok821

Tak o tam určite skúsim zavolať na konzultáciu, dúfam že mi pomôže, lebo sa tiež nerada usmievam na fotkách a podobne a je to dosť obmedzujúce. Keď hovoríš že je to jedna z najdrahších kliník na Slovensku koľko si za to celé asi dala? lebo ja som chodila pred 3 rokmi k inej súkromnej zubárke a tá brala asi 20eur za kontrolu, plus samozrejme samotný strojček a aj tak sa mi po čase zuby skrivili, preto som trochu skeptická, že za to zaplatím ešte viac a nepomôže mi to.

Eva531

Ja som tam dostala fixny strojcek tento rok v auguste, moje skusenosti su vynikajuce, vrelo odporucam. Pani doktorka Dianiskova studovala odbor celustna ortopedia (stvorrocne studium, ktore musi mat ukoncene kazdy absolvent sestrocneho VS - studia stomatologie, ktory sa chce zaoberat celustnou ortopediou) v NEMECKU. A ako dobre vieme, tak medzi urovnou nemeckeho a slovenskeho zdravotnictva je priepastny rozdiel, aspon podla mna. To znamena, ze vedomosti inych slovenskych zubarov zaoberajucich sa celustnou ortopediou za jej vedomostami daleko zaostavaju, urcite sa pocas studia v Nemecku oboznamila s takymi metodami prace, ake na Slovensku nebudu poznat zubari mozno ani o 100 rokov. Hovori sa o nej, ze patri v Bratislave medzi najdrahsich, ale ja som si ista, ze aj medzi najlepsich, inak by som ju nenavstivila, lebo ja navstevujem iba zubarov, ktori pracuju na urovni hodnej 21. storocia, co si o velkej vacsine slovenskych zubarov nemyslim, ale o nej si myslim, ze patri medzi vzacne vynimky, ktore pozdvihuju uroven slovenskeho zdravotnictva. Ja som uz v minulosti jeden strojcek na zuby mala, nosila som ho v rokoch 1995 - 1999. Moja byvala celustna rotopedicka (NOVE ZAMKY), toho casu pravdepodobne uz na dochodku, mi so strojcekom zuby iba znicila a rozdrvila, ale nevyrovnala. Dlho som bola potom zatrpknuta a nechcela som ziadny strojcek, lebo som sa bala, ze by toto dielo skazy dalsi celustny ortoped uz iba "dorazil". Zuby som mala velmi krive, ale aj tesne rozostavene, nevosla mi medzi ne dentalna nit, ani medzizubna kefka. Pre dalsi strojcek som sa rozhodla prave z dovodu problematickeho rozostavnia chrupu, ktory bol tazko cistitelny, v niektorych medzizbunych priestoroch necistitelny. Pani doktorka Dianiskova urobila vsetko presne podla mojich predstav, na prvej konzultacii pocas rozpravania o tom, aky bude postup liecby, som z nej mala pocit, ako keby mi citala myslienky. Teraz, po necelych styroch mesiacoch liecby, vidim, ze zuby su viditelne rovnejsie, citim pri pouzivani medzizubnych kefiek, ze rozostavenie zubov sa meni k lepsiemu. Nelutujem a nikdy ani nebudem, ze som sa rozhodla pre tuto ambulanciu. Dokonca si myslim, ze ak by som nechodila na celustnu ortopediu tam, tak by som asi chodila do Rakuska. Tolko moj nazor. Posielam link na jednu temu, kde podrobne pisem o mojich problemoch so zubami, prispevok bol napisany 6. 6. 11 o 15:14: www.zdravie.sk