napuchnute ucho a let v lietadle

Príspevok v téme: napuchnute ucho a let v lietadle
surne123

dobry den, toto vazne nie je sranda :(- kedze ako malej mi praskol bubienok (stalo sa to tak, ze som mala privela hnisu zo zapalu stredneho ucha v hlave...) zle zvladam tlak v lietadle, ale niekedy v pohode. Inac lietradla milujem :) a nemam inu moznost momentalne ako letiet o 1 dni domov, let mam booknuty a nechcem ist v zime busom/vlakom. Momentalne mam zpaklenu pravu uzlinu a aj zalahnute prave ucho (asi napuchnute uzliny???) uzlinu mam napuchnutu lebo mam vela potravinovych alergii ale obcas zjem nieco na co mam alergie (ale vazne len obcas!!!) a v skole mame prievan casto s ktorym ja nemozem nic urobit ked dalsich 3ludi chce proste nechat prievan napr.

AKo mam zvladnut s napuchnutou uzlinou a pravym uchom bezpecne let o 10dni??? exituje nejaky liek na to? (na alergiu beriem samozrejme) a este ma napada zobrat zuvacky keby mi zalahlo v uchu.

Dakujem za rady:)

Maros75

Pitie je dobré nielen preto, že podporuje prehĺtanie – čo zase spôsobuje, že Eustachova trubica je otvorená, ale aj preto, že v lietadle je suchý vzduch, čo zase vysušuje nosnú sliznicu.Ak prehĺtanie nepomáha, pritlačte dieťaťu (asi skôr staršiemu, ktorému viete vysvetliť, prečo to robíte) nozdry prstami k sebe. Dieťa by sa malo snažiť „vyfúknuť“vzduch. Malo by však mať zatvorené ústa a neprepúšťať vzduch ani nosom.
Nech dieťa žuje žuvačku alebo smúľa tvrdé cukríky (odporúča sa pre deti staršie troch rokov).Plus ibuprofén.