Problémy so vzťahom na základe HPO

Príspevok v téme: Problémy so vzťahom na základe HPO
Meretseger

Čauko. Som síce pol roka zadaná a teoreticky šťastná, ale trpím hraničnou poruchou osobnosti, čo má za následok to, že nie som schopná udržať k priateľovi konštantný vzťah. Chvíľu ho milujem (idealizujem), chvíľu nenávidím (devalvujem) - medzi tým nič. Často ho celé dni ignorujem, nechcem ho ani vidieť, potom je zas všetko okej. Už dva razy som ho poslala k vode, vždy sme sa potom dali zas dokopy.
V skutočnosti v tom vzťahu trpím a viem, že trápim jeho i seba, ale nechcem ho stratiť, aj keď je to sebecké.
Priateľ sa o pár dní sťahuje do vedľajšej obce, ktorá je síce kúsok odtiaľto a on v januári dostane vodičák, takže preprava nebude problém, ibaže si uvedomujem, že som schopná neozvať sa mu potom už vôbec. Zrejme dosť iracionálne to totiž vnímam tak, že ma opúšťa, a ja mám natoľko strach z odmietnutia, že ho radšej sama odmietam.
Čo robiť - trápiť sa, alebo sa priateľsky rozísť a skončiť zas so smutným vedomím, že "mne nikdo nemá rád"? (Viem, znie to asi divne, ale ako hraničiarka som celá kapku divná, priznávam si to :D)

tpch

Svoju poruchu chapes spravne, uz to len preniest do realu a hlavne zmenit svoje extremne nestale emocie...vela zdaru!

Meretseger

tpch: Áno, od septembra minulého roka chodím na terapiu (gestalt).
Napadlo ma to, isteže. Vlastne raz - a prvýkrát - ukončil vzťah on. Potom si uznal chybu a prijala som ho naspäť. Popravde: ľutujem to. Vtedy som s tým bola zmierená. Teraz je to na úrovni "ani s ním, ani bez neho!"
veve.ricka: HPO má viacero príznakov. Jasne na sebe pozorujem všetky z nich, ale autodiagnostiku by som si asi nerobila. Nechceš sa obrátiť na odborníka? Resp., myslíš, že ti potenciálna HPO ovplyvňuje normálne fungovanie? (Napr. ja som sa dostala pod odborný dohľad vďaka sebapoškodzovaniu, čo je tiež jeden z príznakov.) Trebárs na tejto stránke máš dokonalý popis: bacikova.blog.sme.sk
jajka001_: Len nedávno som si uvedomila, že pokiaľ ide o reálnu príčinu, je ňou spomínané sťahovanie. Normálne by to asi dôvod na nenávisť nebol, ale - hovorte to hraničiarke.
Som však schopná znenávidieť aj "len tak" - možno kvôli blbosti, ktorú si ani príliš neuvedomím, ale splitting (čierno-biele nazeranie) zaistí nenávisť.
Hu, to som sa ale rozpísala.
Jo, a... myslím si, že toto si priateľ skrátka nezaslúži :(

jajka001_

mna by zaujimalo, z akeho dovodu ho nenavidis, ked ho nenavidis. ma to nejaky realny podklad, mas na to dovod, ci su to len tvoje pocity?

veve.ricka

ci pána, veď to čo opisuješ na začiatku presne sedí na moje správanie a prežívanie... To môžem mať hraničnú poruchu osobnosti??????