Maturita

Príspevok v téme: Maturita
Janoo

Takže ide o to, že som maturant a snažím sa učiť tie témy a všetko okolo toho aby som už nejako prešiel ale problém je v tom, že mi to nejako nejde a bude to asi tým, že nemám motiváciu. Viem, že sa učím pre seba a záleží na tom aj moja budúcnosť... Ale spozoroval som na sebe, že aby som sa dobre učil potrebujem nejakú motiváciu ale hlavne nejaké povzbudenie. Je to aj o ľudských kontaktoch. Tiež som spozoroval, že ľudia ktorí majú kamarátov/ky, frajerov/ky tak sa učia podstatne lepšie ako ja. Ja nemám žiadneho kamaráta, v škole je to len také umelé ale skutočných kamarátov nemám. Tak čo teraz? Mám sa pri tom učení unudiť? Čítam si jedno učivo dookola a nie a nie si z toho niečo zapamätať. Aké mám možnosti? Takým ľuďom sa hovorí trosky.

jajka001_

do maturit mas daleko. precitaj si tu knizku, aspon nebudes na nu stale mysliet, ved knizku precitas raz dva a mozes sa potom venovat zas uceniu. teraz su prazdniny, tak mas oddychovat.

Janoo

Ja by som chcel toľko vecí robiť ale kvôli maturám to nerobím lebo keby som ich nespravil tak by som si to vyčítal, že som robil niečo iné a neučil sa. S ANJ viem 3 otázky zo slovenčiny ani presne neviem snáď lebo to mám v zošite a nie na papieroch. A to je asi tak všetko. A neučím sa aj tak lebo sa mi nechce. Radšej by som čítal knihu ktorú som dostal k narodeninám nedávno a podobne.

jajka001_

ja som sa neucila len som si tie otazky sem tam precitala, a ucila som sa az cez maturitny tyzden, v kuse asi tri dni, potom som si dala pauzu. mna ked nic netlaci, tak sa nedokazem sama ucit, pokial ma to nezaujima

Meretseger

natusa42: Na maturitu som sa tiež učila už v tejto dobe, a to systémom: Prejdem si otázky prvý raz - poriadne. Druhý raz - zopakujem. Tretí raz - rýchlo preletím. Cez akademický sa už neučím, nech si mozog oddýchne.
Prvý raz za polovicu času, čo ostáva do maturity. Zvyšok si rozdelím opäť na polovicu na 2. a 3. okruh.
Snáď sa to dá pochopiť... Btw: ten systém som nedodržala a to bola chyba:)

ferdo93

Ja tiez idem tohto roku maturovat. Nieco som sa uz poucil a budem sa ucit aj teraz cez prazdniny. Mojou motivaciu je ten pocit, ako sa budu vsetci cez akdemicky tyzden ucit na matury a ja budem chlastat :D. Hovorim kamosom, ktori si myslia, ze maturity su este daleko, ze cez akademicky sa nenaucis nic! Teraz sa treba ucit a cez akademicky to cele zopakovat. Chodim na gympel, nikdy som nebol najlepsi ziak. Aj ked kazdy hovori, ze na maturach nejde o znamky, ale hlavne je, ze zmaturujes, no ja si chcem nieco dokazat :) ale este neviem co. Dal som si 5 SJ,NJ matematiku a fyziku, informatiku. Zmaturovat by som chcel na 1-2, ale s NJ budem mat dost velky problem. Musim ist maturovat z B2, pricom neviem ci by som vobec na B1 vedel. Test nenapisem, s tym som sa uz zmieril, ale na ustnych nam profesor neda nic. Dostali sme take siroke okruhy k temam. Na ustnych dostaneme papier, kde su otazky a tych sa musime drzat. Ziadne take, ze si vytiahneme temu a budeme o tom rozpravat. Nemam slovnu zasobu, nemam nic. Proste niesom na jazyky, neviem ako to dopadne...

natusa42

preboha,ty sa už učíš na maturu ????:O:O ja tiež maturujem a neučím sa ešte ...a nič si zt oho nerob,ani ja to neviem ,ako sa mám k tomu dokopať a vôbec-teraz mám ťažké obdobie

mato 5287

Z vlastnej skúsenosti: Záleží na tom ako si sa učil celé 4 roky ak učitel videl že si sa aspon snažil, že si sa len tak neflákal tak ťa nechá prejsť. Ja napr. som bol z nemčiny každý rok na prepadnutie ani písomné som nespravil, keď boli ústne a vytiahol som si číslo témy (11) a učitel sa ma po nemecky opýtal ,,nummer" ? tak aj to číslo témy som povedal zle ale nakoniec som to dotiahol tak aby som prešiel.

Janoo

Tak s anglinou je to v pohode ja mám panický strac ze sloviny. Len som kukol na to klko autorov sa máme učiť bolo mi na tyčku. Samé žvásty jednotvárne, nič podľa čoho by sa to dalo zapamätať a keby bol aspom jeden učiteľ úprimný, že je to fakt banalita ale každý len hovorí počet študentov ktorí minulý rok nezmaturovali na prvý druhý a tretí krát. Potom sme vystresovaný jak pštrosy na na dálnici a to nám berie aj ten zbytoch chuti na učenie sa.

Shrek250

Mno...neberte si zo mna moc prklad ale ja som sa ucil len cez akademicky tyzden a v polovici mi doslo ze nemam sancu tak som sa na to vo stvrtok vykaslal:D vedel som temy po 16 otazku a dostal som 22:D a zmaturoval som na trojky a z neminy na dvojku ani sam neviem ako...akurat si pametam ze som sa tam s jednym ucitelom naruzivo po nemecky rozpraval o airsofte:D ona ta matura fakt nieje taka tragedia ako si to clovek pred nou mysli:D A to som zazil ludi co sa na slovencinu naucili len Hviezdoslava a tiez to dali:D A chalana co pije od 11-tich a ma tlak moja babka co nielen ze zmaturoval na gympli ale dostal sa do blavi na vysku za advokata a to bez tlacenky:D

:-))

taky tak, aj mna caka matura a nic neviem .. zatial mi to este pride smiesne,lebo su prazdniny,ale ked skoncia,uz to bude drina .. musim zacat sa ucit,lebo to fakt nedam .. z angliny som nkdy nic nevedela,cize na tu sa bojim najviac , uvidime .. ale kazdy okolo mna mi vzdy povie, ze , to dali aj hlupsi,ze preco by som to ja nedala .. no ale, ved uvidime :-))