Roaccutane

Príspevok v téme: Roaccutane
kreon987

Zdravím, od zajtra začnem užívať Roaccutane a v príbalovom letáku je to písané v ženských osobách a je to liek na ktorý sa týka aj hormónov. Chcel by som sa teda spýtať či sa mi telo nebude po užívaní začínať meniť na ženské alebo naopak či začnem viac zarastať. Tiež by som rád vedel či pri užívaní lieku môžem vykonávať fyzickú aktivitu, niekde som počul že by som nemal. Mimochodom mám 17 rokov a dennú dávku budem mať 30 mg tj ráno 20 mg a večer 10 mg. Za info predom ďakujem.

lala8

pela

Nepribrala. Hlavne záleží akú anti súčasne berieš.
A alko nápoje požívam, na moje prekvapenie mám aj tak pečeň v poriadku (zatiaľ). Samozrejme by si nemala, ale v mojom prípade je to pri študentskom živote dosť náročné odolať :)

lala8

RNG, ked si taký múdry, isto vieš aj odpoveď čo sa stane ak roa vysadím po 3 mesiacoch :)
A čo vravíš na zbrusovanie jaziev? Ďakujem

Bobáčik

Pre RNG:

To znamená, že ak by som si chcela vylepšiť pleť, môžem si kúpiť v lekárni vitamín A (napr. tento -odkaz odstránený- ) a užívať povedzme 5 - 10 toboliek denne?

RNG

Retinol,/retinyl palmitate pomaha hojeniu sa jaziev, tak isto vyziva cez kozu pastou vyrobenov z praskoveho cukru, kokosoveho oleja , ascorbil palmitatu(tukova farma vitaminu C), retinyl palmitatu a par kvapiek GSE proti mikrobom as na konzervaciu zmesi.
Ta ista zmes sa moze dat rovno do ran alebo zahnisanych miest.

Pouzitie roacutanu, syntetickej chemickej nahrazky vitaminu A je len dalsi pokus o uplatnenie tejto skodlivej chemikalie.

lala8

Čo vravíte na ROA a vloženie resp. vpichnutie výplne do jamky od jazvy? Myslíte, že ROA by mohol nejak negatívne pôsobiť na prípadnú adaptáciu atď? Ď

RNG

Cela tato tema sda nesie v tone, alebo roacutane alebo acne
To nie je ale pravda, lebo aj prirodne latky maju roznaku ucinnost, ako roacutane, ked su braqne v dostatocnych davkach. Kedze sa jedna ale o vitamin A, doplnok, kde je hladina stanovena nizko, a vysoke davky uz maju skodlive ucinky a potravinove doplnky nesmu mat skodlive ucinky podla definicie a dokonca sa zakonom zakazuje(USA, FDA) tvrdit na ne cokolvek zdravotne uzitocne, tak farmacia moze kludne tlacit ako lieky schvalene skodlive neprirodzene patentovane chemikalie, hoci mnohe prirodne prostriedky su aj viac ucinne a menej skodlive, aj ked su pouzivane v ovela vyssich davkach(tj predavkovanie z hladiska vyzivy) ako je potrebne a odporucene na vyzivu.
Z udajov z minulosti, ked este tieto zakony ochranujuce farmaciu neexistovzali a tak isto este neexistoval isotretinoin, mnohi lekari pouzivali prirodny vitamin A na acne, retinol, v davkach okolo 10 mg, s cim dosiahli znacne uspechy. Potom sa toho chytila farmacia, ktora samozrejme vivinula umelu patentovanu chemikaliu, ciastpocne podobnu molekularne retinolu, ktora mala podobne ucinky na hladinu DHT a vzapati zacala potlacat vysoke "skodlive" davky retinolu ako konkurenciu svojim patentovanym chemikaliam.
Za dlhe roky sa im podarilo do vedomia lekarov dosadit myslienku, ze len ich umela chemikalia je ucinna a ze jej skody su znesitelne.
Az po dlhych rokoch , ked patentove prava uz davno vyprsali a nie je to viac dostatocne ziskove, lebo zacali proti poskodeniu zdravia a najma lzi, ze to je forma vitaminu sudy za poskodenie zdravia.Dosial je ich v roznych statoch USA uz vyse 100 000.
Podla definicie totiz vitamin je latka, co telo potrebuje dostat z potravy pre svoju cinnost, tj nemoze to byt patentovana chemikalia,ktora nikdy pred tym nikde neexistovala a znamena automaticky pre to zamorenie prirody a samozrejme tela. A zrejme nie kazdeho telo to znesie, preto je tolko poskodenych.
Retinol v podobnych davkach , kedze je to prirodna latka, ktoru vie telo vylucit ci spravcovat znamena ovela nizsie nebezpecenstvo poskodenia, co sa samozrejme zakryva, ako vsetky megadavky potravinovych doplnkov, najma vitaminov, lebo tie nie su na liecenie dovolene, aj keby hned boli ako ucinne a ako malicko skodlive.

Nela

Je tu veľa názorov na roaccutane. Ja trápim s akné od 14-tky a dosť intenzívne.Mám 39 rokov a peknú pleť som mala len počas tehotenstva...pred 3 rokmi som sa rozhodla pre roac.a neľutujem,hociiii zase sa mi akné pomaly vracia,síce nie až v takých ťažkých stavoch,ale vzhľadom na môj vek je toho dosť!!!!Dnes som si bola zase predpísať u kožnej a vôbec sa mi nečudovala,že už nechcem žiadne mastičky a vodičky,ale zase prejsť tou liečbou-hoci prvý krát som to brala len 6 mesiacov,lebo po 2 mesiacoch to bolo super.Teším sa na peknú pleť a nie je to až také sebecké ako to tí čo akné nezažili to berú...nepochopíš,keď neprežiješ.PS:Je peklo žiť s takou beznádejou a pre mňa roaccutane bola správna voľba.Verím,že pomohol mnohým. Veľa šťastia