velmi bolavy rozchod s priatelom

Príspevok v téme: velmi bolavy rozchod s priatelom
nikihemi

Dobrý deň. Mam veľký problém s mojim priateľom. Rozišli sme sa, no ja si nedokážem odpustiť...
Boli sme spolu vyše dvoch rokov. Niekedy v strede vzťahu sme sa veľmi hádavali. Pretože som človek, ktorý keď má nejaké ťažké problémy, tak ich dusí v sebe, nikomu to nepovie, tak potom na každého vybuchuje a háda sa s ním. Som už taká. V tej dobe ma trápilo, že sa mi obesila starká, ktorú som veľmi ľúbila, bývala som u nej, keďže ma maminin priateľ vyhodil z domu. Ja som sa s mojím priateľom o tom nerozprávala, pretože som nevedela ako začať (som introvert). On aj videl, že ma niečo trápi, chcel mi pomôcť a rozprávať sa o tom, ale ja som namiesto toho stále naňho kričala. Trvalo to dlho. Hádavali sme sa kvôli úplným maličkostiam a tak sa so mnou rozišiel. Ja som si až potom uvedomila, čo sa stalo, že som sa s ním mala rozprávať. Nejak sme sa k sebe vrátili. Dlho sme nemali problémy, všetko, čo ma trápilo, som mu porozprávala a on ma vypočul. Býval potom pól roka so mnou u mojej druhej starkej a potom sme si kúpili na úver vlastný byt, v ktorom som ako spoluvlastník a boli sme tam dva mesiace. Prvé dva týždne bolo stále všetko krásne a potom som sa dozvedela, že som TEHOTNÁ. Bola som veľmi šťastná, ale zároveň ma trápilo, že nám ostáva na mesiac okolo 50 euro a že jeho mamina ma nemá rada a sama nám vravela, že nieže si spravíme dieťa a tak. Aj keď som sa tešila, ale dala som si ho vziať. Priateľ o tom nevedel, pretože som sa mu to hanbila povedať. Tým, že som znova dusila v sebe a nikomu som nič nepovedala, lebo to veľmi bolelo, som to znova pokazila. Vyčítala som mu dokonca aj to, že nemá na mňa čas, keď príde z roboty a ide hneď spať. Pričom to je úplne normálne. Vadilo mi proste úplne všetko. Pohádala som sa s ním dokonca aj o tom akú škrabku na zemiaky kúpil. A pritom som sa s ním nechcela hádať a potom mi to bolo ľúto. Čím bol menej pri mne, tým viac som hľadala nejaký dôvod na hádku aby si ma všimol. Stále sme sa hádali a ja som mu to, že som si dala vziať bábätko stále nepovedala. Až teraz, keď na mňa kričal pred niekoľkými dňami, že to medzi nami nemá význam, že je koniec, že je unavený, že sa stále hádame. Ešte v ten večer som mu povedala pravdu, čo som spravila. Vravel, že ho to taktiež mrzí, že sa na mňa nehnevá, ale proste som tými hádkami pochovala jeho lásku ku mne... Neviem, čo robiť, lebo ho veľmi ľúbim a nechcem, aby sa to všetko krásne, čo bolo, keď sme prišli do toho bytu a aj pred tým, kvôli môjmu vtedajšiemu nepokoju v sebe a tým vyplývajúcim hádkam, skončilo. Mám pocit akoby ma stále nevie pochopiť, prečo som bola k nemu taká hnusná. Ja viem, že keby mu to poviem už vtedy, alebo sa to vôbec nestane, tak sme šťastní aj ďalej pretože by hádky neboli, nemala by som čo skrývať. Veľmi ma to mrzí, že som spravila takú obrovskú chybu a pochovala ňou to, čo bolo... Veľmi Vás prosím, poraďte mi, čo mám robiť a či mám ešte uňho šancu a čo to bývanie, keďže ho máme spoločný. Prosím poraďte mi. Budem Vám veľmi vďačná.

nikihemi

ja ho uplne chapem, lenze to co sa stalo a zabila som to co vo mne zacalo rast, ma uplne polozilo...vobec by sme sa nehadali,nebyt toho...chceli sme byt spolu obaja stastny a ja spravim toto...nevie pochopit, ze som sa nechcela hadat...ja ho chapem,ze som mu udupala vsetku lasku ku mne tymi hadkami,ale oni vobec nemuseli byt,keby sa mi to nestane,alebo mu to poviem hned...:( ja uz proste nevladzem a ani vtedy som nevladala...:(

kafe

On ťa nevie pochopiť??? A chápeš trochu TY JEHO? Keď po ňom bezdôvodne ziapeš, hádaš sa za každú somarinu.. musel by byť úplný podpapučový idiot aby si to nechal. Ty si si všetky svoje problémy ventilovala na ňom a on neni kus skaly, aby to ustál a ešte sa na teba aj tešil. Nauč sa veci rieši (alebo ventilovať frustráciu/zlosť) tak, aby si zbytočne neubližovala partnerovi (prípadne neskôr deťom).
Vyrovnaj sa s tým, že sa asi nevráti a POUĆ sa z toho. Žiaľ, za chyby sa platí. A minulosť sa vrátiť nedá. Jediné čo môžeš urobiť je ZMENIŤ sa, aby si neopakovala tú istú chybu, lebo ťa to bude ešte veľakrá bolieť úplne zbytočne.

nikihemi

Ďakujem za radu. Som teraz u mojej starkej, nechala som mu doma list, v ktorom som mu to ešte raz takto vysvetlila, no nemyslím si, že sa chce vrátiť, pretože sa neozíva ani nič. Veľmi ma to bolí. Ono to bolo všetko krásne kým som to nezačala v sebe dusiť... Veľmi by ma mrzelo, keby to naozaj definitívne skončí... Určite dám vedieť, ako som dopadla...

majkazz

povedz mu to, co si tu napisala. neboj sa otvorit mu svoje srdiecko. ak ta bude odmietat, mozno nebude na skodu xvilu byt od seba, aspon zistite, cim ste jeden pre druheho... s tym bytom to ale moze byt problem, ja som take nikdy neriesila. nie su vo vasom meste nejake lacne ubytovne, alebo si nevies zohnat podnajom, alebo sa neda na xvilku za symbolicke peniazky byvat u nejakej znamej, kt. by si prispievala na inkaso? daj vediet, ako si dopadla :). ak sa naozaj tak velmi lubite, stoji za to bojovat :)