Dlhodobý problém - žalúdok, grganie a problém s konečníkom

Príspevok v téme: Dlhodobý problém - žalúdok, grganie a problém s konečníkom
Robo274

Zdravím.
Rád by som poprosil o radu alebo nejaký názor niekoho kto mal podobný problém, alebo kto by vedel nejak poradiť. Svoje problémy samozrejme riešim aj cez lekárov a vyšetrenia, ale zatiaľ nemám nejaké výsledky a preto píšem sem. Písal som už aj v minulosti. Mám dva problémy a neviem či nie sú nejak v súvislosti,preto ich opíšem. Mám problém s bolesťou brucha a nadmerným grganím. Grganie mám už veľmi dávno. Možno aj 6 rokov. Nie je to vždy. Sú dni keď ma to trápi veľmi, po jedle, ráno po prebudení alebo hocikedy. Inokedy viac dní žiaden problém. Bolesti brucha ( tesne nad pupkom, viac vľavo ) mám tak rok, nie sú veľké, ale trvajú dva dni a potom v poriadku. Dva týždne pokoj, môžem zjesť hocičo a potom zrazu znova. Neviem odhaliť ani po čom to je. Pri gastroskopii pred pol rokom mi zistili chronický zápal antru – spodku žalúdka, duodendálny reflux. Predpísali HELICID a PANCREOLAN
A takisto mám problém s konečníkom – svrbenie. Asi tak rok. Svrbenie po stolici, pri hygiene a sprche. Je to také svrbenie, že ma to nutká až si to poriadne poškriabať. Potom celý deň kľud. Na začiatku mi zistili candidu v stolici, dali liek, masť a ono sa to zmiernilo. Potom však som mal trhlinu na konečníku, zoperovali ju. A problém mám stále.
Bol som na viacerých vyšetreniach. Pred mesiacom: Krv, glykémia , stery s konečníka, odbery stolice – všetko OK. Pri kolonoskopii všetko ok, akurát mierne vnútorné hemeroidy, ale to by to nemalo byť. Diagnoza. Pruritus ani. Mám brať probiotiká. Inak som vyskúšal už rôzne maste a čípky.
Problémy však mám naďalej, hygienu dodržujem až až, snažím sa stravovať zdravo, beriem probiotiká. Vek 33, muž. Prosím o radu, názor, hocijaký.

anonym_2137

Mala som na mysli Aviril detský krém, neviem či Aviril H je niečo iné. No keď som mala problémy s konečníkom /hemoroidy/, istý čas ma tiež tak svrbel, že by som ho rozdriapala, tak som skúsila tento aviril a zabral. Obsahuje vitamín E, D-pantenol, kamilkový extrakt a určený je na podráždenú, citlivú pokožku.

Robo274

helikobaktera nenašli, jedlo samozrejme požujem poriadne, ale niekedy až tak veľa grgám, že ani neviem kde sa vo mne ten vzduch berie, fakt veľa.
Vyšetrenia na parazity - negatívne. A čudné je že to svrbenie je len po stolici, keď vykonávam hygienu a sprchu. Inak celý deň takmer o tom ani neviem. A ten aviril H sa popýtam, ale tiež som tak vedel že to už nepredávajú.

anonym_2137

ťažko radiť, keď máš za sebou gastro a aj kolonoskopiu. Pri gastre ti nespravili ster na helicobactera? A jedlo dôkladne požuješ, ješ v menších dávkach a častejšie? Neješ hltavo, že by si veľa vzduchu do seba naberal? A čo sa týka konečníka, parazity nemáš? Svrbenie môže byť aj pri zlatej žile, ktorú ti vlastne zistili..takže len tá hygiena a skús aviril.