Dokázala som to a verim, že aj vy

Príspevok v téme: Dokázala som to a verim, že aj vy
maria202

holky,ženy:).. tiež som chcela schudnut tak ako vy. Neslo mi to, schudla som, pribrala som naspät a stale dookola. Potom som si povedala dost. Zistila som, ze jedine co mi stacilo bolo neprezierat sa. Jedla som ranajky (iba ovocie alebo 100% dzus), obed normalny a potom uplne len mini vecera nejaky jogurt alebo len tak stipka jedla. Z pociatku som bola hladna ale vydrzala som. Po chvili sa mi zaludok stiahol a kludne mi stacilo taka porcia denna. A pre mna velmi velmi dolezita vec bola, ze som jedla len ked som bola skutocne hladna. A odrazu kila sli dole ako voda. Z 80 kg som presla na 60kg. Tuto vahu si drzim uz skoro rok a jedine, co som pozmenila na mojej strave boli ranajky a pocet davok jedal za den. Prajem vela uspechov!!

ziadnuneviem

ja uplne suhlasim so sweaterom...

maria gratulujem ti je to naozaj uzasny vysledok no hlavne cesta je dolezita... tri krat za den je naozaj malo.. Mala by si jest este tak tri hodiny pred spanim naposledy a zamysli sa kolko hodin je to u teba?? ... ci uz si to pripustas alebo nie tvoje telo hladuje.... ty to citit nemusis ale raz to pochopis... tvoje telo si nepovedala ze dostava dostatok zivin a preto nemusi drzat zasoby... skor tie ziviny nedostavalo a preto muselo siahnut do tych ulozenych.... a nehnevaj sa na nas ... nikto ti nechce zle

maria202

Ja som tiez piekla, vselico mozne, co si moji drahi synacikovia a manzel naziadali. Aj ja som si z toho dala ale na vahe nepribudlo.
Mam 163-164cm a vahu 59-60. To jedno kilecko tam je vzdy hore dole.
Ano, na ranajky ovocie ake mi len chuti alebo ked mi nechuti dam si 100% dzus, obed klasika a vecera daky jogurt alebo tak naco mam chut tiez ale nie nejaku kaloricku bombu. A medzitym obcas olovrant aj to len kusok jablcka alebo tak.
Nie necvicim, len pasivne, cez leto korculujem ale na cvicenie mi uz casu neostava.
Drzim ti palce :)

MetallicA

vieščo skôr ako očistu pre telo, ked sú dni kedy jem ťažké, nieje mi dobre alebo sa prejedám lebo evľmi hlad nepociťujem po polievkách, džúsoch, kakaoko si spravím...a popritom aj schudnem trochu. 6 mesiacov? Si dobrá, od zajtra to takto znovu štartujem, pretože posledné dni som zase vystriedala veľa jedením lebo som piekla orehové rezy, šuhajdy, kúpila mama tie fúkané zákusky joj sú to dobrotky no ale musím dávať pozor na líniu :D inak ja mám 64kg, 170cm. A ty? stále máš tých 60? Takže ráno si dáš neaký džús, potom obed a na večeru maličkosť ľahkú. Aj cvičíš? Ja som predtým denne ale teraz som z toho vyšla znovu

maria202

MetallicA, tie dni co si na tych dzusikoch a polievkach ti az tak neodporucam, lebo potom je tvoje telo v soku. Ches schudnut alebo tymi polievkami si davas len taku ocistnu kuru?
7mesiacov mi to trvalo a ten posledny mesiac som uz ani nechudla, kedze telo si uz zvyklo a nepokladalo to za zmenu. Cize 6 mesiacov.

MetallicA

Maja si dobrá, super...aj ja sa takto nejak stravujem, mne nič také ako 5 krát denne jesť nepomohlo. Aj ked to boli malé porcie, len ma to znervózňovalo....ja si niektoré dni dám to, na čo mám chuť, potom som pár dní len na polievkách, džúsoch a iných nápojoch...vtedy trochu zhodím, a dobre sa cítim, no a tak a na trvalejšie chudnutie je to, čo si ty napísala asi najlepšie- ráno večer niečo nízkokalorické a na obed normálne jesť.
Otázočka- za ako dlho si to schudla?

maria202

Tany, iez ti gratulujem k uspechu! :) ..
megi118: spociatku kila padali dolu ako voda, kedze najprv sla z tela prebytocna voda atd. Potom to uz islo pomalsie ale s vysledkom som spokojna.

Pri diete som nikdy nehladovala. Nevnimala som ani, ze to bola nejaka dieta. Mala som normalnu racionalnu stravu. Som zdravotna sestra a spravnu vyzivu, diety sme brali polroka. Priemerny hodinovy rozdiel medzi jedlami su 3-4 hodiny, ked clovek pocituje skutocny hlad, nie len ked by oci jedli.Zakladom dennej stravy by mali byt ranajky-obed-vecera. Desiata a olovrant vsak byt nemusia, pretoze nie kazdy je medzi hlavnymi jedlami hladny.
Tiez som proti tomu, ked chce niekto schudnut hladovanim a tym, ze trpi jeho vlastne telo a vysledok je vzdy negativny. Zazila som pripad jedneho dievcata, kt. bolo v rizikovom stadiu anorexie-mala vypadnute vlasy, zuby,odumierali jej prsty,ladviny prestali pracovat... Pohlad na nu bol akokeby ste sa pozerali na ludsku kostru, kde sa dali zratat vsetky kosti ludskeho tela. Jej telo bolo uz tak vyslabnute a "mrtve" ze nedokazalo ani zakl. zlozky prijimat( cukry,tuky,bielkoviny,mineraly,voda). Všetko to male mnozstvo, co sme sa snazili cez infuzie do nej dat islo hned aj von. Napokon zomrela.
Preto tie, co hladuju im radim v ich vlastnom zaujme o zdravie, aby s tym co najskor prestali.

Tany

maria202 gratulujem, ja som dala dole 15kg, začala som jest každé 3 hodiny malé porcie piť veľa vody a hlavne cvičiť! držím si váhu pomaly rok :) držte sa

LXRa

"LXRa to je zaujimave, ze vela ludi, ktori zacinaju chudnut a myslia si, ze cim menej jest tym lepsie, tak ked sa po 2 tyzdnoch postavia na vahu, tak maju zrazu o 3kg viac..bez cvicenia...a potom sa cuduju..."

Jedna pani povedala. Vo vedeckej literature nie je popisany ani jeden podobny anomalny pripad (ako case-study) podla mojich znalosti a taktiez som zatial nevidel nic podobne ani v prospektivnych studiach, kde boli dostupne data pre jednotlivych zucastnenych. Ludia sa lisia v rychlosti chudnutia pri urcitom energetickom deficite, ale pokym existuje, chudnu - ak by to tak nebolo, boli by porusene zakony fyziky. A ak letis na anekdoty, tak v mojom pripade je rychlost straty hmotnosti presne rovna hodnote vypocitanej z rovnice, predstav si to...

"a potom im napr odbornik urci presny jedlanicek, co jest a kolko, tak zacnu jest podla toho-racionalna vyziva, ale zda sa im toho jedla vela (pretoze predtym hladovali) a zrazu ide vaha dole"

Psychicky trik (caste jedenie + vacsi objem nizkoenergetickej stravy), je to vsak vopred vypocitane tak, aby doslo k chudnutiu (celkove mnozstvo energie v tych jedlach je male). Ak by vsetko to jedlo ta osoba zjedla naraz a zvysok dna by nejedla, vysledok by bol uplne rovnaky, co sa straty hmotnosti tyka. Dokonca kebyze zje dvojnasobok toho jedla jeden den a druhy nezje nic, bol by rovnaky vysledok. Jedine na com zalezi v konecnom dosledku je hodnota energetickeho deficitu, je ale jedno, ako to docielis (nie na 100% pravda, ale skoro).

"sak LXra tto tu pisala"

A hlavne, ze ja o tom neviem. Hladovka (v zmysle jem nic alebo skoro nic dlhodobo) je hlupost, kedze po par dnoch zacne dochadzat k vyraznym stratam svalovej hmoty. Len som kritizoval nespravne tvrdenia prezentovane ako fakty. Cele tieto fora su tu toho plne, ludia si vymyslaju odovodnenia, preco X funguje alebo nefunguje a ohanaju sa tu potom tym ako faktami.