Psychiatrické termíny

Príspevok v téme: Psychiatrické termíny
Meretseger

Možno ma s touto témou pošlete do čerta, ale za pokus mi to stojí. Z niekoľkých mojich psychiatrických správ, čo sa mi dostali do ruky, som nebola schopná zistiť význam niektorých pojmov. (Jo, skúšala som aj múdreho Mr. Googla, ale zlyhal buď on, alebo ja.)
Potešilo by ma, keby mi ich vedel nejaký odborník ozrejmiť, ináč mi to asi nedá spávať:)
Jasne, môžem sa spýtať lekárky, ale niektoré sú zo starších správ a - zabite ma - myslím, že sa na ne nedokážem spýtať :-/
Psychomotorika = ? (nie som si istá, čo si pod tým predstaviť)
Floridita = ?
Normoprosexia = ?
Rhexia = ?
Tupá eutýmia = ?

Meretseger

Z eurocko dostať euforicko, to mi teda fakt nenapadlo 0_o Aj nalačno napísala ako načno, ale to už má viac zmyslu... Ďakujem, toto si už naozaj preložím i sama:)

Meretseger

Zase raz sa hlásim. Neviem, či nasledovný termín bude napísaný správne, lebo moja doktorka robí hafo preklepov, každopádne: ladenie "eurocko - manické". Čo to je?

Jane_3sto18

Meret - moja všeobecná ani poriadne nevie, že som bola u psychiatra :-D on si ich necháva pre seba tie správy, hovoril, že tak to bude lepšie.

Meretseger

Ďakujem, ddana.
Nazdávam sa, Jane, že si ju môžeš normálne vypýtať, koniec koncov, tvoj všeobecný by ju hádam aj mal mať v karte. Akurát ja mu tie sporávy nedávam a nechávam si ich u seba O:-)

Jane_3sto18

Ja som svoju správu od psychiatra ešte vôbec nevidela. To si ju môžem normálne vypýtať, alebo mám po ňom skočiť a vyžiadať si ju trošku drastickým spôsobom? :-D

Meretseger

Moje správy sú mi čoraz jasnejšie, ale neviem si spomenúť na význam slovka "komorbidita", help please:)