Vycerpanost po praci

Príspevok v téme: Vycerpanost po praci
MarTin_

Ahojte,

chcel by som Vas poprosit o radu, najlepsie od niekoho s podobnym problemom, ak niekto taky vobec existuje.

Extremne ma vycerpava praca. Robim v IT takze takmer cely den sedim za pocitacom. Robota ma bavi, nemavam z nej ziadny stres, robim standartnych 8 hodin. Problem je, ze ked pridem domov som uplne vycerpany. Moj mozog ostane uplne v stave off, nie je ochotny rozmyslat, komunikovat, prezivat emocie... Prejavuje obrovsku nevolu spracovavat zmyslove vnemy. Vsetko sa prejavi podrazdenostou a na mojej tvari ochabnutymi svalmi, vyzeram ako zombie.

Sposobilo mi to rozpad rodiny, moja manzelka sa rozhodla pre rozchod. Ma zdravotne problemy a uz nema energiu trpiet 5/7 svojho zivota pohladom na takto vyhoreneho cloveka. Nema nikoho ineho, neciti voci mne nenavist, ma ma stale velmi rada, uvedomuje si vplyv na nase male 2 deti, aj to ze bude s nimi iba 50% casu, kedze by sme sa starali striedavo. Vie, ze financne to bude mat tazke. Dostatocne chape cenu takehoto kroku napriek tomu sa jej to zda ako najlepsie zo vsetkych zlych rieseni.

M.

MarTin_

Skusam sa v praci nepretrhnut, robit si prestavky, porozpravat sa z kolegami. Mam priatelsky vztah so sefom, je tam jednoducho nulovy stres. Zmenit pracu by mi vobec nepomohlo, vsade kde by bola vyzadovana niekolko hodinova mentalna praca a koncentracia by mi sposobovala rovnaky problem. Mam vyskusane, ze mozem robit uplnu primitivnu manualnu pracu bez problemov cely den a bez takychto nasledkov.

Kedysi som si sem-tam zahral pocitacove hry a po niekolkych hodinach som sa aj tam dostal do rovnakeho stavu. Takze mi to sposoboju aj cinnosti, pri ktorych sa zabavam a mal by som si v skutocnosti odpocinut.

Mal som tazke detstvo, mama mi umrela, ked som bol maly, vyrastal som potom v rodine, kde by mi 100x bolo lepsie v detskom domove. Proste je tam dost toho, aby som 'nebol uplne normalny'. Mam urcite mierne psychicke problemy, kde je zjavna suvislost s detstvom, len nevidim dovod ako by mi mohla tazka minulost sposobovat tento konkretny problem.

Uzivam male davky antidepresiv, ktory riesia aj tuto vec. Nie je to vsak cesta pre moju manzelku a koniec-koncov ani mna. Moja psychiatricka nema zaujem vidiet problem komplexnejsie, v podstate jej neprekaza cpat ma do konca zivota s AD. Mam psychologicku, ta sa takisto nechce pozriet na problem ako na celok, za vsetko vini moje detstvo, nepripusta, ze tam mozu byt aj ine, mozno fyziologicke dovody. Jednoducho neviem akeho odbornika oslovit, ktory by sa pozrel na problem komplexne a snazil sa vylucit aj ine dovody ako su nedostatok nevyhnutnych latok, priotravenie organizmu, zla funkcia zliaz a pod...

Kazdopadne dakujem za rady, niektore s nich som uz zacal praktizovat par tyzdnov dozadu, zvysne skusim.

M.

nnn

Skúsi si vyštrtiť aj štítnu žľazu ja som tiež mávala zo školy také stavy že sa mi nič nechcelo ani chodiť von s kamarátkami. Odkedy beriem talbetky na štitnu žľazu ktoré mi predpísala endokrinologička doktorka tak je to všetko fajn :)

Ivka 1

Únavový syndrom alebo inak tzv. sy vyhorenia choroba je psychosomatické ochorenie.
Môže ho vyvolávať chronický stres ale aj úbytok minerálnych látok a stopových prvkov v tele,
Môže byť vyvolaný aj zamorením organizmu voľnými radikálmi, elektro smogom .
Prejavuje sa jako náhly pocit straty výkonnosti,nadmerná únava ,podráždenosť,popudlivosť,
depresívne nálady,poruchy spánku, potencie a podobne.
Ohrozené sú najmä citlivé,úzkostlivé ženy a tí,ktorí sa dlhodobo prepínajú v práci alebo žijú v ustavičnom strese. Tento syndrom postihuje najčastejšie ľudí medzi 20 a 40 rokom života.
Stres oslabuje imunitný systém, zvyšuje náchylnosť k ochoreniam,stojí takmer vždy na začiatku ochorenia a aj napriek liečbe zhoršuje priebeh ochorenia.
Pomôcť by mohla fytoterapia. Odporúčajú sa prípravky,ktoré čiastočne utlmujú bolest a zápal a zároveň podporujú odolnosť organizmu.Ide o horčík,zinok, vitamín C,B1,B6,A,E. Vhodné je aj podávanie prípravkov z nenasýtených mastných kyselín. Pomáha aj užívanie včelieho peľu , ktorý obsahuje všetky potrebné vitamíny ,minerály a stopové prvky .

jajka001_

treba vediet aj relaxovat. osem hodin denne za pc nie je tragedia, to by mal normalne clovek zvladat, dufam ze pri tom aj piješ a sem tam sa prejdeš, že sa naješ. dávaj si pauzy v práci. ked prídes domov, hodinku si oddychni a potom chod niekam športovať. ak budes neustale unaveny a vycerpany, chod za lekarom. je aj dost mozne ze ti chybaju mineraly,ako pise dotyi.

J111

Za tym moze byt hociaky problem, aj psychiatricky, hoci si uplne normalny. Alebo mas len velmi vycerpavajucu pracu, a nic viac za tym nie je.

dotyi

Martin,
Tu nemusi ist o vycerpanost ako taku....
ale o stav, ked Ti chybaju mineraly. Nie, nesmej sa, mala som takyto stav, dokonca som prisla tak daleko, ze som nevladala ani chodit. Lekari Ti urobia vysetrenie kervi, ale nie vsetko. A tu je problem, podarilo sa mi zistit, ze by mohol byt problem v nedostatku mineralov. Zohnala som si vyrobky Fi Just ...vola sa to Basico, ale nie prasok, ale tablety.Zacala som brat 3x po 5 tabliet-zapijaju sa vodou a po 3 dnoch som presla na 2x5...... a potom po 10 dnoch som citila uz znacne zlepsenie, dokonca take, ze vladzem ist kam potrebujem, mozem robit co treba, aj ked to este nieje celkom ono:-).... rylovat by som si este netrufala:-).
Mozno sa niekto zasmeje a povie, ze je to blbost, nie, nieje.
Diagnoza znela uzasne prekysleny organizmus... keby mi to bol povedal niekto , aj ja by som ho bola vysmiala, zial, teraz mam dokaz, ze to robi naozaj problemy.

Annika1987

neviem, ci to bude tvojou pracou, lebo aj ja robim v IT, pracujem 10 hodin denne a niekedy aj vikendy, rodinu este nemam ale citim sa uplne v pohode, ziadny zombie... nebude v tom nejaky iny osobny problem?
pripadne je mozne, ze musis ovela intenzivnejsie rozmyslat ako ja, tak potom nemoze byt riesenim, ze by si zmiernil pracovne tempo? ak by mi praca mala rozbit rodinu, radsej zmenim pracu...