Opakujúci sa hnisavý opuch v bikinovej oblasti

Príspevok v téme: Opakujúci sa hnisavý opuch v bikinovej oblasti
Leela333

Pred pár mesiacmi som sem písala o tomto mojom probléme, hoci vtedy ešte nezaregistrovaná som mala iný nick.

Písala som o hnisavom opuchu, ktorý sa mi vytvoril v bikinovej oblasti. Priemer asi 5 cm by som povedala a bol plný hnisu. Dávala som si na to Gáfrovou masťou s ichtamolom a celkom to pomohlo, hnis išiel ľahšie von a asi do dvoch týždňov som sa toho zbavila. (Mimochodom vytvorila sa mi tam dosť hlboká diera - asi od hnisu, po ktorej mám doteraz jazvu..)

Lenže potom sa mi to stalo zas, trochu vyššie ako minule a na opačnej strane. Tentoraz to bolo väčšie. Išla som s tým aj k lekárke a ona povedala, že gáfrová masť je síce dobrá, ale predpísala mi miesto nej masť Bactroban a vraj ak to nepomôže, nech prídem zas. Pomohlo, akurát som pár dní nemohla normálne fungovať, lebo ani nohavice som nemohla mať oblečené. Ozaj to bola strašná bolesť. Teraz mi tam ale ostala ďalšia a ešte väčšia jazva, čiže esteticky to nevyzerá moc dobre :/

A teraz, pár mesiacov po tom, ako mi zmizol ten posledný opuch, znova tam cítim niečo tvrdé a na dotyk to bolí, ako to bolo aj predtým, keď sa mi to len vytváralo. Automaticky som si tam natrela tú masť od doktorky, ale bojím sa, aby sa to opäť nezväčšilo a nenaplnilo hnisom, lebo tá bolesť je ozaj neznesiteľná. Samozrejme, že plánujem ísť čo najskôr k doktorke, ale rada by som počula nejaké názory na to, čo by to mohlo byť.

Naposledy ste mi písali, že to môže byť zápal vlasového vačku, ale veľakrát sa mi stalo, že mi zarástol chĺpok, ale nikdy nie takto. Skôr sa začínam báť, či to nie je nejaká infekcia alebo proste prejav niečoho vážnejšieho. Chcem ísť k tej doktorke už s nejakou možnou diagnózou, lebo mám pocit, že ona sama naposledy nevedela, čo robiť alebo čo by to mohlo byť..

tpch

Zaklad-neholit, nedepilovat, len pristrihavat chlpky (ci uz sa ti to paci, alebo nie). A nabrat smer- imunologicke vysetrenie, pretoze mozes mat poruchu imunity.