Pretvárka

Príspevok v téme: Pretvárka
lulu23

mám asi problém... stále keď som s ľuďmi som veselá na oko bezstarostná flegmatička. Všetci ma za to obdivujú. No keď som sama ako by som bola iný človek. Som smutná stále plačem a rozmýšľam nad tým čo všetko som v živote pokazila a že to už nenapravím. No neviem ale asi to nieje v pohode a neviem ako to riešiť. Už ma nebaví to, že ľudia si myslia aký mám super život a pri tom to tak ani z Ďaleka nieje...

lulu23

no ďakujem vám za rady... skúsim s tým niečo robiť... nový rok je skvelá príležitosť ako začať odznova

jajka001_

tak sa prestan pretvarovat.
minule mi kamoska povedala, ze na mne je hned vidno ze ked som nastvata, ze som citatelna, co sa tyka nalad, a ze ako to je dobre, ze davam pocity von, lebo vie na com je, teda ako sa ma chovat, co si ma mysliet, a nemusi si domyslat, ci som neni nastvana ci urazena na nu, ako to je ked sa niekto tvari zvlastne a nic nepovie.
tiez som kedysi dusila pocity v sebe jak nejaky japonec ale je lepsie si poplakat a vyzurit sa, v norme samozrejme, a nechat tie pocity odist, ako ich dusit v sebe a nechat premenit na nieco patologické.

Meretseger

Súhlasím s majjcou, je dôležité dostať svoje pocity von, nepotláčať ich, a keď už, nevypustiť to všetko von niekde osamote, keď si ťa pocit zlyhania a podobných blbostí môže ešte viac obkrútiť okolo prsta. Robila som to tak isto, potom som si nedovolila už ani sama pred sebou priznať, že mi je blbo, lebo som to brala ako zlyhanie. Skončila som s depresiami a zhruba rok a pol neúspešne bojujem so sebapoškodzovaním, lebo sa to stalo mojím tichým prejavom toho, že mi nie je úplne dobre. Navonok sa však stále tvárim "never felt better" - a chodím s dorezanými rukami. Načo je to dobré?
Pomáha mi psychoterapia - psychológovi hovorím absolútne všetko, ale nemám za to pocit viny (no dobre, mám, ale ja som divná), pretože ten sa z thoo nezblázni:) a večne škriabem do denníka, ktorý preňho píšem. Často mi to pomáha nedorezať sa pri akútnom nutkaní.
Takže von, von, von s blbými pocitmi, lebo sa to obráti proti tebe!

majjca

Ahoj Lulu,
no ja som bola kedysi podobna, tiez som si myslela, ze vsetko zvladnem, navonok som posobila flegmaticky a pohodovo a aj ked som sa s niecim vnutorne trapila, nik o tom nevedel.
Neskor som ochorela, mam GAD, nechcem ta samozrejme strasit. Chcem ti len povedat, ze sa nehanbi za svoje pocity, ukazat inym, ze ta nieco trapi, nie je prejavom slabosti, alebo tvojej prehry. V zivote je to predsa tak, ze nie kazdy den je pohodovy a bezstarostny. je aj dobre ze places, ja som nedokazala ani to. Skus sa trosku otvorit a prejavit svoje emocie, dat zo seba von, co ta trapi, istotne sa ti ulavi. Tak drzim prsty.:o)