Neúnavná likvidácia kože

Príspevok v téme: Neúnavná likvidácia kože
Meretseger

Nemôžem si pomôcť, ale akonáhle natrafím na koži na vyrážku, v mihu ju vytlačím. Keď sa tam utvorí chrasta, odtŕham ju znova a znova - na niektorých miestach mi tak vznikli malé jazvičky. A to aj na tvári, moja babka-lekárka by ma za to zabila, ale je to nástojčivé nutkanie rýpať sa v ranke zas a stále...
Podobne narúšam kožu spálenú od slnka alebo dokonca niektoré materské znamienka.
Čítala som, že vraj takéto správanie sa radí tiež medzi sebapoškodzovanie a k obsedantno-kompulzívnej poruche. Je to pravda? Neviem totiž, či to mám vravieť psychiatričke, pripadá mi to ako banalita, ktorá však zrejme nebude normálna, to si uvedomujem.
Bože, akoby som toho nemala málo :-/

brumiiiiiik

To akoby som o sebe citala :)) fuuuha, uplne to iste, a to je uz roky tak, a je to sebaposkodzovanie, tak mi lekarka povedala ze ci viem co to je :D

Lenze mne to neda, a hlavne ked sa nudim, citim prazdnotu alebo napatie.
Mala som peknu plet, cistu, a mam teraz flaky viem si stokrat odrhnut chrastu, musim si davat makeup.
Verim ze raz to prejde. Liekmi to ustupilo, bolo to fakt hrozne teraz sa to da.

majjca

No.... tak to by som u tvojej psycholosky asi tiez neobstala dobre, pretoze donedavna som si obhryzavala nechty tiez. Teraz mam gelove a tie su tak drahe, ze odkusavat ich ma radsej ani nenapadne. No a co sa tyka toho meliru, ty brdo neprehaaaana nahodou? Melir som mala prednedavnom tiez, no omrzelo ma to a tak som teraz cela blondava:o)...(hmmm...ktovie co by to tak mohlo znamenat z psychologickeho hladiska :oDDD...)

Meretseger

Antiokusujúca odvykacia terapia :D:D:D Sounds good.
No čo, po rezaní mi tiež ostávajú jazvy, a aj tak to robím a svoj dôvod to má. Len ani za svet nemôžem prísť na to, čo stojí za likvidáciou vyrážok. Žeby zas nejaká dávno zabudnutá trauma?
Jo, a podľa mojej psychiatričky je i obhrýzanie nechtov a dokonca melír vo vlasoch prejavom neviem čoho, ale musí to byť niečo hrozné, keď mi to zaznačila do správy :D

majjca

Ano, tiez si myslim, ze je to to iste ako obhryzanie nechtov. Asi je to nervoveho povodu,neviem.
Asi by ste sa nad tym mali najprv zamysliet, co bude potom ak si tu vyrazku uplne doskriabete. Mohla by mi tam zostat nepekna jazva a to chcete? hmm? myslim ze nie.
A znamienko by som si istotne neodskrabavala, moze to mat velmi zle nasledky. Asi by som to psychologovi povedala.
Moja psychologicka vie o mne vsetko.
Baby ste krasne a uzastne take ake ste, tak sa prosim vas dobrovolne nezohavujte dobre? Drzim prsteky kocenky, pa

blondula

u mna je to bohuzial navykove a vyhybam sa tvari ako mozem :-( raz mi z tohoto odskrabkavania medzi ocami ostal taky skarady obrovsky pupak,ze som vypadala jak indka :DDD az som sa hanbila :-( aspon ze mi neostavaju jazvy !!

atm

tak to som netusil, ze u niekoho to je ako zavislost;) tak potom budes musiet ist asi na nejaku antiokusujucu odvykaciu terapiu na prednu horu;)

atm

podla mna to ludia robia preto, ze podvedome citia, ze to nieco nepatri k ich telu a chcu sa toho zbavit. uplne by tu ale malo stacit, ak zacnete pouzivat aj hlavu a jednoducho si prikazete, ze to nebudete robit ako nejaky psychopat:D

blondula

:DDDD tento isty problem mam aj ja :-( asi mesiac sa mi hoji "pupacik".vytlacila som uplne malicky uhrik a uz ma priemer skoro centimeter :D bol by uz davno zahojeny,aj bol,len sa mi urobila chrasta-supinka a ja som ju odskrabla a zase to nema konca kraja :-( jak zacitim nejaku chrasticku,uz do nej musim stiborit !!!