Neurobena preventivka u zubara da sa to napravit?

krehoto

tony však nabehni tam, nevadí že si dlho nebol.
zakladatel temy-ak ti robil niečo v priebehu obdobia- možno ti urobil v ramci výkonu aj prehliadku len o tom nevieš.prehliadka sa da urobiť vždy- spýtaj sa,

Eva531

Lulu2011 - Ak nebudes mat tento rok ziadne problemy so zubami (bodaj by si nemala, viel Glück), tak niekedy koncom roka navstiv zubara za ucelom prehliadky a vsetko, co bude treba urobit (a co sa pravdepodobne uz do konca r. 2012 ani nestihne) sa urobi v r. 2013, ale uz s tym, ze ti poistovna zaplati vsetko, co zaplatit treba. Pretoze koniec koncov, aj tak maju prave na konci roka zubari najviac roboty s prehliadkami, pretoze az vtedy si vacsina ludi uvedomi, ze si tuto neprijemnu a ako pacienta, tak aj zubara obtazujucu povinnost treba vybavit. Takze nakolko na konci roka budu zubari zatazeni robenim prehliadok, nebudu mat uz vela casu na vrtanie, ktore sa takto pekne nenapadne presunie az na rok 2013 a nech poistovna plati, vsak naco odvazdame odvody? Ak by bol nejaky problem s osmickami, tak na istej sukromnej zubnej klinike ti za 200 € stomatochirurg vytrhne kazdu jednu a nikoho tam nebude zaujimat, ci, kedy a u koho si bola naposledy na prehliadke, ani aku mas poistovnu. Len si bude treba pripravit peniazky do zasoby, keby nahodou... Drahsie by to uz nemalo byt nikde. Ani vzhladom na to, ze si nebola v r. 2011 na prehliadke.

maruska123

lulu uz s tym nenarobis nic, neda sa to dodatocne urobit..podmienka je jasna-pocas roka musis mat preventivnu prehliadku, aby ti ukony preplacala poistovna v dalsom roku

zmenou lekara nic nezmenis, poistovnu neoklames

eam

Lulu 2011 mala som to šťastie, že môj problém so zubom nebol akútny a stal sa mi koncom roka, tak som si počkala na nový rok.

J111

A mne este jeden. A to sa do toho zuba, ktory mi vytiahol, zapieral celou vahou. Viete si to predstavit? Krvi jak z prasata pri zabijacke.

tpch

Ak ste neboli na prehliadke, osetrenie si buduci rok plne zaplatite. Lekar si uctuje preventivku poistovni, takze v poistovni samozrejme vedia, ci ste na prehliadke boli. Staci zadat vase rodne cislo a ste jasni :-D
Ked menite zubara v ramci SR, nic sa na tom nemeni. Okrem toho zubari vydavaju pre potreby pacienta potvrdenie, ze ste absolvovali preventivnu prehliadku (napriklad pre pripad nahleho osetrenia u neprislusneho zmluvneho zubara a pod.)

J111

No, ja som na vysekavanie zuba mudrosti bol. Jeden zub mi tahal jednu hodinu. Fakt bombovy zazitok a este za to zaplatit tridsat eur.

Lulu2011

eam - a kolko si platila napr. za jedno vrtanie s plombou, akoze neda, vraj sa vsetko da, ci idu nejake vyzaky poistovniam, ze nebola urobena preventivka?

ja sa len bojim, ze ma budu strasit osmicky mam ich plne vyvinute len po dasnom a uz pred dvomi rokmi ma strasila vysekavanim