Dieťatko a peniaze

Príspevok v téme: Dieťatko a peniaze
labužníčka

Čaute. S priatelom sme sa bavili už viac krát na tému vlastných potomkov. Nežijeme spolu, nie sú na to financie, tak sme to viac neriešili. Ale povedal, že si myslí, že keby sme mali obaja lepšie platy, tak by sme už dávno bejby mali. Vysadila som HAK pred 2 mesiacmi, lebo mi už nerobila dobre a včera sa nám "šmyklo" na plnej čiare. Spýtala som sa ho, či si mám ísť kúpiť tabletku PO alebo to necháme na osud. Povedal, že nemám ísť a mám to nechať tak. V dnešnej dobe sú deti fakt luxus, doba je ťažká a máme strach, či by sme to zvládli. Ale pýtam sa samej seba - veď je vela párov, ktoré to zvládli a pritom boli na tom horšie ako my. Rodičia oboch sú tiež zamestnaní a nemajú najhoršie platy. A my tiež. Myslím, že by sme to určite zvládli, ale každopádne mám z toho aj strach. Teraz dumám, či sa to včera podarilo alebo nie a neviem, čo vlastne chcem. Či chcem, aby sa podarilo alebo nie. Ak by niekto chcel vek nás oboch - 25

RNG

Dezi, detto. Peniaze sice hraju vo vsetkom rolu, ale dnes vladne na svete sebectvo, a to sa odraza aj na znizenej porodnosti.
Ja osobne sice mam len jedno dieta, ale to bolo najma pre skutocnost, ze sme zacali velmi neskoro, neskoro som sa zenil a zena mala pri porode privelke komplikacie, aby som ju nechal riskovat este raz.
Ale rozhodne to nebola vec penazi, ako zrejme ani u mojich starych rodicov, ktori z maminej strany mali 9 deti a z otcovej dokonca 12.A vsaeetci dostali slusnu vychovu, znacna cast aj vysokoskolske vzdelanie.
Je pravda, ze dnes na vzdelanie treba hromadu penazi, preto nikomu neodporucam mat 12 deti, lebo tie nemozu pri dnesnej situacii dostat vsetko, co by v zivote potrebovali, ale rozhodne 2-3 deti je mozne vychovat aj dnes, samozrejme to vyzaduje obete zo strany rodicov, ale aj deti donasaju do zivota nenahraditelne hodnoty.

kamoška.

takže 25 rokov je na chlapca málo...kto tvrdí opak, klame !!! poznám z okolia 4 páry, kde mal chalan toľko rokov, ale pri pohľade ako ide niekam s dieťaťom sám, alebo ako ho nakladá do auta sa len usmievam, lebo je vidieť, že to nie je ono..ten vzťah tam je, jasné, že to dieťa ľúbi, ale nie je to jednoducho ono..ťažko sa to vysvetluje ale je to tak...keby boli starší, aj by to celé otcovstvo inak brali. Môj brácho mal 27 ked sa mu narodila dcéra, ale nejak nie je otcovský typ ešte. A to má malá 2 roky..ešte by rád vyrazil s kamošmi niekam, alebo by si rád pospal a nemôže. Často, veľmi často dávajú dieťa k starým rodičom, aj na noc, ku krsným a podobne..no rozmyslite si to...

a čo sa týka peňazí, jasné, že nehrajú rolu..hádam rodičia pomôžu. Moji rodičia bráchovi pchajú prachy...teda malej na narodky, meniny, vianoce a podobne..a to zakaždým 200 eur
ale ked napr. si budeš pozerať v obchode kinder pungui a budeš pozerať koľko to stojí a vieš, že to je dosť drahé na to, aby do toho dieťa 2x zahryzlo..alebo ked zistíš, že jedna detská výživa stoji aj 1 euro...a to každý deň by si chcela dieťaťu dať...a fúú plienky ani nepočítam...umelé mliečka, čajíky, krémiky, šatičky, dudlíky, postieľka, kočík, autosedačka, topánočky, vanička, nočník, fusak, hračky ( a veru v dnešnej dobe 2 ročné deti si hračky vyberajú , nechcú hociaké ), neskôr platiť školku, no je toho dosť a dosť..fúúú

dezi

a vaši rodičia mali akú dobu? ľahkú? mali veľké platy?
deti sa dajú uživiť aj z mála, len ľudia sú dnes egoistický *ajzli a radšej idú na dve dovolenky a kúpia si nové auto a budú plakať že deti sú drahé.
ja som z troch decák, žili sme s rozvedenou matkou z jej platu a nepokapali sme od hladu, mama nám spravila perfektné detstvo na ktoré neskutočne rád spomínam a peniaze tam vôbec žiadnu rolu nehrali. na prvej dovolenke pri mori som bol až ked som si na ňu zarobil a zobral som k moru aj svoju mamu nech si užije.. ked sme boli krpci tak behala s nami na bicykloch po celom slovensku, to bola pre nás super dovolenka.
dnes už mám deti ja a dúfam že budem/som aspoň z polovice taký dobrý rodič ako bola moja mama.
peniaze v tom nehrajú žiadnu rolu.