šošovky..(aké skúsenosti,cena)

Príspevok v téme: šošovky..(aké skúsenosti,cena)
arianka18

dobrý deň...chcela by som sa opýtať , ako finančne nákladné vychádza nosenie šošoviek...nakoľko sa mi v poslednej dobe zhoršil zrak a okuliare začínajú byť nevyhnutné...a akú sú vhodnejšie na každodenné nosenie cenovo...( cena šošoviek + starostlivosť o ne )a či je pri dioptrických šošovkách možnosť zvoliť nejaký farebný odtieň na oživenie farby...taktiež by som sa chcela opýtať na znášanlivosť pri odličovaní alebo maľovaní...či spôsobujú nejaké obmedzenia...ďakujem pekne

jankaaaaaaaaa

ja som si tiez teraz kupila topvue a asi si ich uz nekupim _:D niezeby mi nesedeli, ale po dlhsom noseni ich uz citim v oku. neviem cim to je. asi maju ine rozmery ako tie, ktore som nosila predtym. je to fakt individualne. komu ake vyhovuju. ale urcite je to lepsie ako okuliare, ja som si na nich nikdy nevedela zvyknut. a dioptrie mam -2,75

lochness

haha, ja mam 7,5 a 7, TO su silne :)) nebude to tym, ale jednoducho ti nesedia - ja som skusila asi 5-6 typov (pure vision, air optix, acuvue advance, frequency58, iwear) a az posledne mi sadli, tie TopVue... proste je to individualne, ostatne sosovky co moji znami nosia a nemaju problem mna zrali v oku.. takze treba skusat... ja kupujem zo sosovky-kontaktne.sk, furt su tam zlavy a akcie a darceky, mali tam tie moje TopVue v akcii ze sa dal skusobny par objednat (vacsinou tak nikde nie je) tak som skusila a uz ich nosim okolo pol roka, maximalna spokojnost, aj kamosovi som ich odporucila a sadli... ja mam taku teoriu ze uz skusam od najlacnejsieho a uvidim ze kde sa zastavim, lebo pure vision za 25e boli pre mna osobne horsie nez topvue za 15e, aj ked inym vyhovuju :)

sewie

tana-sestra -3,5 nie su silne dioptrie!moj kamos ma -8-to nazyvam silne! ja sama mam -3,5 a za silne to nepovazujem! nosim kontaktne sosovky od bausch and lomb, predtym som mala od johnson and johnson-ani jedny ma neskriabali, neviem ci mas nejaky tvrdy typ alebo zly roztok alebo zle zakryvenie sosovky(lebo aj v tom zykryveni je rozdiel)

tie posledne som si objednala z netu z anglicka -tam su ovela lacnejsie ako na sr:)

Tana-sestra

lochness
zaujalo ma že si napísala že ich v oku ani necítiš, ja som už vyskúšala 3 rôzne značky a stále ma v očiach škrabali, až na tie prvé no nespomeniem si na názov, len sa chcem spýtať aké silné dioptrie máš, či to nemôže byť aj tým že ich cítim lebo ja mám -3,50 a -4,00 čo sú veľmi silné dioptrie.

xdanielax

josie.h - vasesosovky . sk
ja kupujem pure vision
vzdy sa ti tam prirataju za nakup nejake body, za kt. si potom mozes vybrat nejky darcek :) plus tam mavaju rozne akcie .. ved kuk a uvidis :)

xdanielax

ja nosim tiez sosovky a som nadmieru spokojna. Kupujem si mesacne, ale bezne ich nosim aj dlhsie nez jeden mesiac. mam take, u ktorych je mozne kontinualne nosenie - netreba vyberat na noc, co vsak ja nerobim, a davam si ich samozrejme von. na druhu stranu ich nosim ozaj celodenne, to u mna znamena cca 14h (niekedy aj viac a nemam problem, jedine ak som, ako tu uz bolo spominane, v nejakej klimatizovanej miestnosti, pripadne velmi zafajcenej, ale predavaju kvapky s ktorymi sa da tato neprijemnost odstranit.
rozhodne lepsie nez okuliare. Pohodlne.

jankaaaaaaaaa

ja kupujem roztok na nete, 360,l za 7e.
ale nikdy ho ani nepostrebujem, kedze roztok treba zahodit po 3mesiacoch od otvorenia

lochness

ja som mala par parov od viacerych ocnych, ale boli drahe a nesadli mi.. tak som si poskusala nejake z netu a nakoniec som nasla co mi vyhovuje - TopVue mesacne za 15 ecka, plus roztok 360ml za 12e... uz by som ich nikdy nevymenila, v ociach ich necitim (iba ak ich mam prilis dlho alebo som v silne klimatizovanom priestore tak si dam par kvapiek do oci), super s nimi vidim, su lacne (v optike podobne stali okolo 40e), objednavam ich z netu kde davaju stale dake darceky a akcie, no ja som spokojna... neviem ake mas dioptrie, ale ak potrebujes okuliare mat na ociach v kuse, tak odporucam sosovky (pri nejakych slabych jednotkach to asi nema zmysel, ale to je na tebe), je to lepsie aj v lete so slnecnymi okuliarmi aj v zime so zahmlievanim :)