Viac o vitamine D ??

Príspevok v téme: Viac o vitamine D ??
nacomeno

zdravim,vitamin D sa nachadza v mlieku maslu a podobne.. Cital/a som,ze vitamin D napomaha rastu kostiam ,teda viac upevni vapnik ,zväcsi objem kosti a predlzia sa ? - je to pravda? teda zalezi predsa aj na genetike,no ale samozrejme ,že keď pridavam kostiam to čo treba musia predsa rásť no nie ?

Este vitamin D sa tvori ked som dlho na slnku ,samozrejme nie v poobednajsich hodinach lebo by som uz zacal/a voňať a každý by sa obzeral .

miso

vitamin D3 bol v v minulom roku v kanade ako najdolezitejsi vitamin.. hlavne pre ludi ktory nemaju denne dost slnecka, kedze vacsinu dna travia vkancelariach alebo shopping cetrach.. ale aj pre deti, pre spravny vyvoj chrbtice aby sa nekryvili..

napr
www.jamiesonvitamins.sk

Maros75

Multivitamíny s minerálmi pre tehotné a dojčiace ženy.
VitaHarmony GRAVITAL tbl 180

Zloženie Vitamín C 100mg, Vitamín A 0,6mg, Betakarotén 1,8mg, Vitamín E 25mg, Vitamín B1 1,2mg, Vitamín B2 1,7mg, Vitamín B6 2mg, Vitamín B12 6mcg, Niacín 30mg, Kys. pantothénová 10mg, Biotín 50mcg, Vápnik 162mg, Draslík 125mg, Fosfor 72,5mg, Horčík 40mg, Železo 18mg, Zinok 15mg, Mangán 2mg, Meď 2mg, Jód 150mcg, Molybdén 25mcg, Kys. listová 0,4mg v tablete.
Popis VitaHarmony Gravital je vyvážený komplex 24 vitamínov a minerálov, obohatený o typické deficitné zložky stravy selén a jód, obsahuje tiež optimálne množstvo vitamínu A a betakaroténu. Gravital je doporučovaný v období pred plánovaným otehotnením, v tehotenstve i v období dojčenia. Ženám v očakávaní tehotenstva pripravuje potrebné živiny pre prvé dni plodu, počas celého tehotenstva Gravital dodáva dôležité látky pre matku i plod a nakoniec v priebehu dojčenia podporuje obranyschopnosť matky i dojčaťa. Doporučené dávkovanie: 1 tableta denne, najlepšie ráno po jedle. Neprekračujte doporučené dávkovanie.

papricka29

co ja viem sa detom odporuca davat na lyzicku s mliekom 1-2 kvapky vit. D...neviem o tom ze by sa preferencne malo podavat matke a nie malemu

RNG

Watermelon, forma vitaminu D-3 nie je dolezita, len celkova davka. Vitamin D-3 sa cez mlieko dostava aj dietatu, takze mu netreba tak velka davka.
Davka pre dospeleho(70 kg vahy) je 5000 IU , nie ovela viac,lem v specialnim pripade, pre malicke miminko samozrejme staci ovela menej, podla vahy.

watermelon

Joooj to neboj ja take svinstva ako margariny nejem. Som na 80 aj 90% či viac vitarianka. A môj syn zatiaľ tiež.

soker

urcite mu nedavaj tie masla VETO FIT co obsahuju vitamin D ,obsahuju selijake sprostosti,co mu mozu uskodit. a prechadzanie na slnku mu iba prospeje.

watermelon

RNG prosím ťa koľko d vit mám brať ked kojim? Synovi dávam 5 kvapiek 2400 IU. Môžem sebe dávať z jeho kvapiek? Len neviem koľko. Dávam si tak 10. Alebo aké D si mám kúpiť? A Este mi poradís s jodom najlepšie organickym? Ďakujem

RNG

Pre absorbciu a ukladanie vapnika a horcika do kosti je vitamin D-3 nevyhnutny.
Je to tukovorozpustny vitamin a povacsine si ho ludie vedia vytvarat dost na slnku. Skladuje sa v peceni a tukoch v tele, jeho zasoba ale nie je vacsia, ako 2-3 mesiace, preto pri dlhotrvajucom nedostatku slnka dopadajuceho na kozu ho maju ludia casto akutny nedostatok.
Tj v zime je osteoporoza ovela rychlejsie pracujuca, imunita ovela nizssia(D-3 ma znacny dosah na imunitu) a rozne mentalne problemy hlbsie(je antidepresivny)
Najnovsi vyskum podporuje myslienku doplnania pre kazdeho az v davkach 2000 do 5000 IU,, najma v zime, a u ludi, ktori si nevedia dost vitasminu D-3 vyrabat aj napriek dostatku slnka na kozu. Nedavno dokoncili studiu na Hawaii, kde zistili, ze az 20% starsich ludi straca schopnost si vyrobit dost vitaminu D-3 a to je hlavny dovod ich ubudania kostnej hmoty(bezne zmensovanie sa u starsich ludi)