Trombofilia

RNG

Len asi 30% znizenych funkcii stitnej zlazy sa da zistit rozborom krvi.
Na ostatne treba ine metody. Preto mnozstvo ludi ani nevie, ze ma znizenu cinnost stitnej zlazy.
Zrazanlivost treba merat, lebo krvne zrazeniny zabiju az 50% inac zdravej populacie.
Trombofilia znamena zvysene tvorenie zrazenin, co by mali lekari adresovat, alebo si mozes sama "predpisat" potravinove doplnky na to, ktore su aj tak ovela bezpecnejsie a ucinnejsie, nez chemikalie/lieky co lekari na to predpisuju.

Maite

aha..tak ďakujem lenže mne žiadne ale že žiadne lieky nepredpísali ani na štitnu bo tu mám v poradku...a to zražanie neviem lebo mi nič nedali žiadne lieky tak teraz neviem...Tak ptm nechapem prečo mi to moja gynekologička predpísala?

...///

Maite, rozhodne NEBRAT!!!!!!!!! plucna embolia sa dost casto neda rozchodit a kvoli sexu skoncit v hrobe je dost zvlastne.

RNG

Na stitnu zlazu treba brat doplnok jodu a selenu, na krvne zrazeniny fibrinolyticke enzymy, ktore bezpecne krv riedia a naviac rozbijaju uz vzniknute krvne zrazeniny.
Nejeden Stredoeuropan ma zvysenu pravdepodobnost tvorenia zrazenin(prirychla koagulacia ) a ak nechce zomriet inac celkom zdravy na nejaku malicku krvnu zrazeninku, tak by sa mal branit branim fibrinolytickych enzymov.
Medzi ne patria nattokinaza, lumbrokimnaza a serrapaptaza. Na dlhodobe branie je najlacnejsia a najviac preskumana nattokinaza.

Maite

Ahojte.. Ja by som sa tiež chcela spýtať podobnu otázku..Bola som u gynekologičky a tá mi zistila že nemožem brať HAK lebo mám vrodenu trombofiliu..tak ma poslala na hematologiu a tiež na endokrinologiu ( mám problemy aj so štitnou žlazou.) na hematologii mi tiež povedali že nemožem brať..a dnes som bola znova u gynekologičky odniesť jeej tie vysledky a zrazu mi povedala že možem brať HAK..tak teraz neviem čo mám robiť.lebo sa bojím že ak to budem brať tak sa mi niečo stane!! čo by ste mi odporučili? má niekto podobne skusenosti? ďakujeem :)

RNG

Tzv chemicka antikoncepcia(tj zavedenie napr peny s spermicidnymi ucinkami, ako napr s obsahom nonoquinolu=mierna kyselina)je pomerne velmi bezpecna a nema ziadne hormonalne zmeny v tele ako nasledok, minimum sa vstreba do tela, zvysok vijde za par hodin von.
Je rozhodne ovela bezpecnejsia, ako do celeho tela ustne brany chemicky patentovany HAK.

saimi

cawtee, tak aj ja mam taky problemik ze mam vrodenu trombofiliu a dlho som o tom nevedela -prisli na to az cez mojho ocina.Neviem ci pozna niekto na otazku ktoru mam:) ona sa tyka antikocepcie-znamena to ze nemozem brat vobec ziadnu?pretoze mam staleho partnere ale momentalne nehodlam otehotniet tak by som sa chcela nejako chranit aj ja.ci fakt to ostava len na kondome? dakujem

RNG

Dedicnost sa riadi statistickou nahodou. Mas plno predkov, nevies po ktorom co dedis.
A samozrejme k tomu prispieva aj zlozenie stravy

krvicka

tak urcite, ze si ho cenim, len otazka je, ci je naozaj potrebne brat nieco uz od teraz, pokial mi zatial nic nieje teoreticky len si treba davat vacsi pozor a poprosila by RNG o nazov konkretneho produktu nejakeho dobreho ak je to mozne