Hľadanie práce,chodenie na

Príspevok v téme: Hľadanie práce,chodenie na
Peter24

Prežívam teraz také \\\"medziobdobie\\\", odišiel som z VŠ ale nie kvôli učenie, to som zvládal, boli v tom osobné problémy a i zlý výber školy. Plánujem si podať prihlášky znovu a od septembra znovu začať študovať. Bol som sa prihlásiť na úrad práce a mám sa hlásiť myslím každé 3 týždne s potvrdením tlačivom, že si hladám zamestanie. Ako to potvrdenie získam? Osobne chem čím skôr prácu, pretože potrebujem čo najviac ušetriť na poplatky spojené s budúcim štúdiom, lenže životopisy a motivačné listy si posielam e-mialom poprípade do danej firmy zavolám. Ako mám získať to potvrdenie? Z mojich predošlích skúseností, keď som si hľadal brigádu ako študent ma nechceli ani cez vrátnicu pustiť, že si mám poslať žiadosť. To som si poslal, už veľa, lenže ako získam to potvrdenie, že si hľadám zamestanie?
A chcel by som sa ešte spýtať, či máte podobné skúsenosti ako ja, alebo či viete poradiť nejaké zamestanie, brigádu alebo akúkoľvek pracovnú príležitosť na nejakých cca 8-9 mesiacov kým začnem opäť študovať? Ako riešiť toto obdobie? Som z Trenčianskeho kraja vlastne skôr bývam na hraniciach Trenčiankeho a Nitranskeho kraja.
Za Vaše rady vopreď ďakujem.

rony226

presne tak ako pise katka...ak posielas ziadosti elektronicky, tak si to vytlac, podpis to a prines na UP...je to plnohodnotny a akceptovany dokaz, ze si sa uchadzal o zamestnanie

jajka001_

tiez som musela chodit kazdy tyzden, a nie vsade mi chceli dat peciatku, hoci pracu nikde nemali, proste nedam a nedam. zabity cely tyzden zhananim peciatky. chory system.

katka....

Ak napr. posielas ziadost cez profesiu, tak ti na mail pride potvrdenie, ze si sa uchadzal o dane pracovne miesto, to si vytlacis a odnesies na urad prace. Nemusis osobne behat po firmach, ako pises, malokde ta dnes uz pustia cez vratnicu.

dellya

isto máš nejakých známych , čo majú či pracujú v nejakej firme, len si chod po pečiatku ... nič iné .. alebo daj niekomu ten lístok, nech ti to potvrdí ..

si pamatám, ked som sa kedysi musela chodiť hlásiť každý týžden, je to vyčerpavajúce a tak zbytočne..