Močový mechúr

Príspevok v téme: Močový mechúr
bazalka

Ahojte, už vyše roka mám neustále problémy s močovým mechúrom. Pred rokom som mala prvýkrát v živote zápal močového mechúra. Po preliečení však neustále po domočení cítim akoby štípanie. Boli mi zistené hraničné hodnoty chlamýdií, tie boli vyliečené u mňa, aj partnera. o tri mesiace som mala zápal znova a po pol roku zas. Teraz mi boli v moči zistené nejaké baktérie, ktoré sa nachádzajú v črevách. Dobrala som antibiotiká, bola na kontrole, ale tie baktérie sú tam stále. Už neviem, čo mám robiť. Hygienu mám perfektnú, utieram sa spredu do zadu, pred pohl. stykom aj po ňom idem na WC. Fakt neviem, odkiaľ to stále mám. Teraz mi urológ predpísal urovaxom, tak som zvedavá, či to pomôže. Chcem sa spýtať, čo iné by som ešte mala robiť, aby mi to už konečne zmizlo?

modráčik

bazalka,napis mi na meil.Pred 6timi rokmi som mala taketo problemy,ktore vyustili v chronicky zapal mocoveho mechura.Mozno prijmes radu,ale riesila som to prirodnou cestou, nakolko pri klasickej liecbe sa mi po case objavili ine problemy, co bol vlastne neziaduci ucinok lecenia.Po 2rokoch som to vzala do svojich ruk....

bazalka

No, objavilo sa mi to asi pol roka po začatí sexuálneho života. Partner bol tiež preličený na tie chlamýdie. Keďže si však môj gynekológ myslel, že nie dostatočne, tak mi zase spravil na tieto chlamýdie ster a bol negatívny, takže v tomto asi problém nebude. A teraz tam mám tieto črevné baktérie. Už som aj uvažovala, že ho vyženiem na nejaké vyšetrenie, len neviem, či stačí poslať jeho moč na kultiváciu, alebo je treba niečo špeciálnejšie? A čo sa týka neistoty, obáv a stresu, tak toho mám veru za posledný rok viac ako dosť.

ja40

A ako dlho zijes aktivne sexualne? Nie je nahodou tvoj partner nosicom i ked ako vravis je aj on prelieceny?

Moja kamoska to mala z casteho sexovania furt brala tie brusinky,dokonca aj preventivne potom,teraz uz to nejako ustalo.
Citala som,ze zapal mocov.mechura,alebo moc.ciest ma aj psychicke priciny. Vraj ked sme nahnevane na opacne pohlavie,tak sa nam to odrazi takto.Vplyv na taketo ochorenie mozu byt aj obavy a neistota.

bazalka

No, na gynde mi vyšetril tie chlamýdie, robil stery, tam som niečo mala, ale preliečila som to. Tiež mi robil viackrát ultrazvuk, všetko o.k. Na urológii mi bez vyšetrenia stanovil hyperaktívny močový mechúr, no a keďže som mala teraz pri zápale krv, tak mi robil sono obličiek, to dopadlo v tiež v poriadku. Ešte mi robil vyšetrenie moču pod mikroskopom, a posiela to aj na kultiváciu, kde mám teraz vo výsledkoch tieto baktérie.