Gastroenterologické vyšetrenie, zlyhanie

Príspevok v téme: GastroenterologickĂ© vyšetrenie, zlyhanie
monca84

Ahojte. VÄŤera som bola objednaná na gastroenterologickĂ© vyšetrenie (hadiÄŤka do krku). Nie som Ĺľiadna padavka, robila som naprĂ­klad aktĂ­vne horolezectvo a pri mnohĂ˝ch aj vážnejších a neprĂ­jemnĂ˝ch zraneniach som ani nepĂ­pla, takĹľe to vyšetrenie mi pripadalo ako malina a nemala som z toho ani Ĺľiadne obavy. Ale napriek tomu, som to nemohla dokonÄŤiĹĄ. NapĂ­nanie bolo tak silnĂ©, Ĺľe jednoducho nebolo v mojich silách to nejak vydrĹľaĹĄ, pretoĹľe neustále prudkĂ© dávenie mi zabraĹ?ovalo dĂ˝chaniu a dusila som sa. Po niekoÄľkĂ˝ch pokusoch som dala najavo nech to okamĹľite dajĂş von a v podstate som z ambulancie "ušla" ako pred nejakĂ˝m nebezpeÄŤenstvom :-) a to napriek tomu Ĺľe mi bolo naozaj dosĹĄ zle a bola som z toho neustáleho dávenia dosĹĄ vyÄŤerpaná a najradšej by som si akurát Äľahla aj na zem (pracujĂş pri tom všetky svaly v tele, takĹľe je to ako keÄŹ odchádzate po troch hodinách z fitka. :-)) Teraz mám z toho vyšetrenia uĹľ aj celkom obavy a cĂ­tim sa dosĹĄ zle uĹľ len keÄŹ na to pomyslĂ­m (aj naprávanie zlomenej ruky by som si radšej zopakovala. :-)) Stalo sa to uĹľ niekomu? A vie mi prosĂ­m vás niekto povedaĹĄ, ÄŤi z toho nebudem maĹĄ nejakĂ© problĂ©my s poisĹĄovĹ?ou a ÄŤi tam mĂ´Ĺľem ešte zavolaĹĄ a poĹľiadaĹĄ o vykonanie toho zákroku v narkĂłze? PrĂ­padne ÄŤi existuje nejaká alternatĂ­va k tomuto vyšetreniu? PretoĹľe tie vĂ˝sledky nutne potrebujem... ÄŽakujem

:(

Chvalabohu, že ja to mám za sebou, lebo po prečítaní niekoľkých príspevkov..neviem, neviem.Ja som sa tiež dosť bála ( snáď viac ako kolonoskopie), tiež som si nevedela predstaviť ako budem prehltať s tým náhubkom a tiež ako ma bude napínať.A nakoniec to šlo hladko, 3x ma mierne naplo a potom som už len pomaly dýchala. Asi dosť záleží na doktoroch.

blondula

mne aj zle strekli ten umrtvovak do krku a strcili mi to jak kacici traktar :-( sestricka len bliakala,ze mam dychat,predychat to !! nejak som to prezila :D inac dobre vediet,ze aj narkoza sa da urobit,to som nevedela :D

Annika1987

pozri, co som nasla na jednej stranke

Autor: Katka (13-Apr-2011 07:17:00)
Subjekt:
Text: Narkóza sa dá dať aj pri gastroskopii. Ja to robím vždy, odkedy som mala lekára - "mäsiara." Síce si zapaltím, ale stojí mi to za pokoj.

monca84

Ahojte, prepacte. Neviem preco je to pismo take, asi mam nieco s PC. Budem teda pisat bez diakritiky a ak teda treba, prepisem aj ten prvy prispevok.
Annika1987 ja som bola celkom pokojna, dychala som pred tym normalne, len ide o to, ze ma tak silno a casto napinalo, ze sa nedalo sucasne s tym aj dychat a ten reflex sa jednoducho neda volou zastavit. A volu mam veru silnu. :-) Navyse nedokazem prehltat ak mam mat otvorene usta kvoli tomu nahubku, mne to proste tak nejde nic prehltnut. Psychicky som uplne v pohode, ale na to zvracanie mam asi nejake silnejsie reflexy, neviem.
Kosatec takze take nieco ako uspatie ani neexistuje? A nie je ani nejake iny sposob s rovnakymi vysledkami ako toto? Mozem si aj priplatit, je to dost surne.

Annika1987

Ja som pochopila vsetko.
Zial, asi ti neporadim, lebo ja som skor opak ako ty. Vzdy som bola u lekarov a aj vo vseobecnosti bojko a toto vysetrenie som naopak zvladla bez jedineho napinania. Problem bude teda asi niekde inde ako v povahe.
Pri vysetreni si dychala pomaly a sustredene? Pripadne nebude chyba aj v lekarovi?
Neviem, ci sa to robi v narkoze alebo ci existuje alternativa. Myslim, ze vacsina ludi to musi zvladnut. Ale u deti sa to tusim robi v narkoze...
Poistovna by ti problemy nemala robit, ved sa vysetrenie muselo ukoncit z objektivnych pricin. Co si sa mala zadusit??

kosatec

No, moja zlatá, asi Ti nič iné ako vydržať to neporadím. Nepočula som o tom, že by gastroskopiu robili pod narkózou. Viem, že kolonoskopia sa pod narkózou niekde robiť dá, ale gastroskopia asi nie. Ale skús sa popýtať v ambulancii, kde Ti ju predtým robili. Možno Ti poradia. Každopádne Ti držím prsty, aby si to zvládla.

tpch

Prispevok jasne citatelnejsi a prehladnejsi si uz nemohla stvorit...
nabuduce pis bez diakritiky a mozno niekto pochopi, co si chcela napisat.