Co mam robit ???

Príspevok v téme: Co mam robit ???
monster,-

ahoj.mám 19 rokov, teraz dokončujem strednú školu, chodim na tanečnu školu, na kreslenie, atd. mam toho veľa, som normalna holka,bola som z normalnej rodiny, len okolie si myslí, že sme este normalna rodina, ale je to katastrofalne. Mam 25 ročnu sestru, 2 roky bola policajtka, ale stal sa jej uraz, a prisla o lave oko., teraz je doma rok aj nieco, a zacala z toho piť, su s nou len problemy, a ja neviem ako jej mam pomocť :(, mama je s nervami v konoch, otec takisto zacal pit, vyhodili ho z roboty, vcera mu zobrali vodičský preukaz lebo soferoval opitý a dostal vysoku pokutu, stale sa so sestrou aj s mamou hadaju:(, nemozem sa na to uz pozerat s stale ich udobrovat a upokojovat a neviem co, ja len cakam kedy tu zacne bitka, a bojim sa ze nedokoncim ani strednu skolu :( je to hrozne :( priatel ma v lete nechal, nasiel si inu, ja sa snazim byt normalna, plnim si vsetky svoje povinnosti, ale ja dalej nevladzem :( hlavne mi chyba vztah :(.. boli sme stastna rodina, teraz uz len cakam kedy sa stane nejaka tragédia :(.. nevladzem :ˇ(

Magy

cele je to o tom, ze jeden s slabou psychikou (sestra) po uraze sa opustila a stiahla so sebou zvysok rodiny. okrem teba, lebo podla toho co pises, si zjavne ta silna cast tvojej rodiny. nezavidim ti tu situaciu. co mozem poradit - snaz sa nevynakladat vela energie na to, aby si tam udrzala klud. sama toho vela nezmozes a zjavne to tam cele pada ako domcek z karat - sama to nemas sancu udrzat pohromade, len znicis este aj seba. jedinym riesenim by bolo, keby aspon niekto z tych dalsich clenov rodiny sii vstupil do svedomia a zacal s aktivnym a pozitivnym pristupom, boli by ste na to dvaja. takto by to bol vopred prehraty boj. sustred sa preto viac na to, ako sa nedat strhnut dole, sustred sa na skolu a veci, ktore musis. neries, co sa riesit neda - chce to sice cas, pochopit a rozlisit, ktore to su, ale usetris si tym vela casu a zbytocnej namahy, ktoru mozes venovat na nieco uzitocnejsie. ak si stratila vztah, budes potrebovat inu inspiraciu ci vzpruhu do zivota. nejake hobby, chodit na tanecnu, do sport. klubu alebo cokolvek, co ta zamestna dostatocne a privedie na ine myslienky a mozno k novemu partnerovi ;)

bgh

Si v ťažkej situácií, nepochybne. Lenže tak celkom nechápem s čím chceš pomôcť. Ak chceš vedieť ako to prekonať...nuž musíš si jedine hovoriť, že to všetko raz skončí. A možno má to všetko nejaký skrytý zmysel. Aj napriek tomu, že prežívaš ťažké časy opakuj si, že aj tak máš svojich blízkych rada. Ja viem, je to čiastočne chabá pomoc odo mňa, ale ver mi, možno to má nejaký zmysel.