Strach pred samovraždou

Príspevok v téme: Strach pred samovraždou
Pepe234

Som muž v strednom veku a v poslednej dobe mám veľmi často myšlienky na samovraždu. Keď idem autom tak ma často napadá strhnúť volant do prvej steny okolo ktorej pôjdem. Nespravím to lebo by to bolo vrcholne egoistické voči mojej rodine. No cítim že aj táto zábrana o nedlho pominie. Pred polrokom som stratil prácu teraz som začal podnikať ale nedarí sa mi a už teraz je zrejmé že onedlho skrachujem. Ostanem bez rodiny bez financií a s dosť zlým zdravotným stavom .Moje možnosti sa deň od dňa zužujú a veľmi sa bojím že niekomu ublížim ...

Pepe234

Ďakujem všetkým čo mi napísali a snažili sa ma podporiť . Ozaj som to nečakal. Netuším čo bude v budúcnosti čo spravím a ako budem žiť, ale zo všetkých vašich reakcií som si vybral jednu , ktorá ma upokojuje "ďakujem KakaoNepijem" tá veta asi vraví za všetko ..

daruska

Som žena v strednom veku, ktorá si svoje "peklo" spôsobené dvoma "blbými" operáciami, ktoré mi rozkolísali celý môj hormonálny systém a s ním aj moju psychiku, prežila presne pred 11-timi rokmi.
Strhnutie volantu, nožík priložený na ruke, obchádzanie železničných koľajníc...to všetko boli riešenia, ktorými som chcela ukončiť moje neskutočné psychické trápenie spôsobené hlbokými depresiami. Moment, ktorý ma vždy zastavil urobiť to, bola myšlienka na moje dve deti.Pocit,konkrétna predstava, že by ma mali nájsť "takto odídenú" ako aj pocit akú traumu by som im týmto mojím odchodom na celý život spôsobila. To ma vždy zastavilo a vrátilo späť.
Dlho som bojovala aj proti braniu nejakých liekov, myslela som si , že som dosť silná a že to všetko zvládnem sama. No nakoniec som sa rozhodla vyskúšať ich. A urobila som dobre. Pomohli mi, nie ihneď ale pomaly, postupne. A ja som sa tak pomaly, postupne vrátila do pôvodnej formy.
Myšlienka na to, čo som vtedy prežívala sa mi dnes zdá už taká vzdialená a cudzia, že mám pocit, že sa toto všetko netýkalo ani mňa.
Ak prijmeš moju radu, tak ťa poprosím, čo najskôr navštív odborníka, lekára. Povedz mu o všetkom, čo ťa trápi. Ak Ti predpíše lieky, začni ich užívať. Nájdi si aj niekoho veľmi blízkeho, komu veríš a kto ťa chápe. Rozprávaj sa s ním o tvojom probléme, pocitoch. Tiež to veľmi pomáha.
Veľmi ti držím palce. Uvidíš, zvládneš to. Zistila som, že veľa vecí sa dá v živote zvládnuť, len niekedy na to človek nestačí sám. Som s Tebou. Ak chceš, napíš mi.

jajka001_

pepe neni genesis. genesis toto pise vzdy.
genesis, som zvedava ci by si toto iste povedal do oci aj svojmu otcovi, keby ti take nieco povedal. a dufam ze myslis na pepeho deti, ked mu taketo nieco pises.

J111

Ludia radia a pod., ale dostat dobru radu je nad zlato:D
Budte viac aktivni vo svojom zivote. Ked budete len dumat, tak vas budu napadat len chumajoviny. Divne je len to, ze mate na to este dost casu popri inych povinnostiach:D

Pomola

Pepe

Co myslite, preco uplne cudzi ludia plytvaju svoj cas na vasom prispevku a odhovaraju vas od smrti? CUDZI, ktori vas nikdy nevideli sa snazia vam pomoct aspon takou formou, ze vam daju radu, ked uz nic ine, pretoze s vami sucitia, a aj ked vas nepoznaju boja sa, ze si ublizite. A co robite vy? Otacate sa chrbtom a ohrnujete nos. Ak mate taky postoj v zivote ku vsetkemu, tak sa ani nedivim, ze ste tam, kde ste. Tak viete co? Dajte sa vypchat. Nezasluzite si ani pozornost. Nieto este radu.

jajka001_

Genesis, sa chod zabit ty, ked to tak obdivujes a nedepkuj tu niekoho este viac svojimi recami
ty na to gule nemas aby si sa zabil tak v tom nepodporuj ineho , dobre?

Genesis

pomola

to je len vec nazoru ... rozhodne kazdy sebevrah ma moju plnu podporu ... nikto nepacha sebevrazdy len tak zo srandy ... prekonat pud sebazachovy to je jedna z najtahsich veci na svete a na jej prekonanie treba riadne vela trapenia .. drtiva vacsina sa sebevrazde snazila zabranit a hladali pomoc a riesenia ... bohuzial nie vzdy riesenie existuje

takze ja len drzim palce

BTW ... bohuzial psychologicky profil mam moja v poriadku :) mam to aj na papiery potvrdene lekarom :)

J111

Zacni podnikat v niecom inom:D Napr. co ja viem, porozmyslaj, nieco ide na dracku vzdycky. Takto si nikdy nerozmyslal. Ja som vystudoval jedno a robim nieco ine, co ma sice nebavi, ale vynasa:D
Vaz si moju radu:D
Prachy su podstatnejsie nez to, co clovek vie alebo chce robit:D