Zlaté kuře - čistý podvod!

Príspevok v téme: Zlaté kuře - čistý podvod!
kuracina

Včera som v Bille chcela prvýkrát kúpiť bio-kura. Šokovala ma však nielen cena (vyše 700,- SK), ale hlavne jeho výzor: obrovské 2-kilové MODRÉ kurča. V ktorom sedliackom dvore človek vychová prirodzeným spôsobom takéto monštrum? Vedľa mali však aj tzv. Zlaté kuře s dodatkom: výběrové kuře, vysoká kvalita masa, přirozené žluté zbarvení. Po krátkom zaváhaní som toto kura kúpila a dnes som ho išla pripraviť k nedeľnému obedu. Po odbalení ma prekvapila miestami žiarivá žltá farba, prechádzajúca na niektorých častiach až do oranžovej. Namočila som teda celé kura do nádoby s čistou vodou a čuduj sa svete: "přirozené" žluté zbarvení onedlho prirodzene zbarvilo aj predtým čistú vodičku.
Nič nové pod slnkom, pravda? Aj tak si ale myslím, že tých hriechov, ktoré na nás páchajú výrobcovia potravín, je predsa len už trocha priveľa.

Svetla83

Nevím, mně to zlaté kuře přijde chutné, teda chutná, jako kdysi kuře od babičky. A vývar z něho má normální barvu.

Deria

a s tym margarinom to je tiez pravda. ved skuste dat niekde do pivnice jeden kelimok s margarinom a jeden s maslom. ani mysi, ani potkany, teda ziadny zivy tvor vam nezje margarin, (maslo ano) to len clovek je taky sprosty a da sa manipulovat. margarin je totiz synteticky tuk, ktory je skodlivy. mali by sme sa vela ucit od zvierat.

Deria

ninka255, ten pocit mame mnohi ale celkom vsetko este neni zasvinene, treba sa len zaujimat, kde a v com nie su tie svinstva. napr. kupovat podla moznosti u sedliaka, najlepsie u znameho, pozorne citat zlozenie na obaloch potravin, atd. lebo vyrobcom tychto svinstiev len vyhovuje, ak je spotrebitel neinformovany!!!a bio nie je moda ale v dnesnej dobe skor nutnost, ak sa ovsem nechces dopovat chemiou a zachovat si ako tak zdravie.

watermelon

Výrobcovia robia len čo im spotrebitelia dovolia. Kde je dopyt tam je ponuka. Preto nejem žiadne výrobky s eckami, priemyselnej výroby, polotovary... Každý kto nekupuje bio alebo prirodzene potraviny dáva jasne najavo že súhlasí s tým aby boli zvieratá týrané, aby boli chemikálie pridavane, aby sa neprimerane používali pesticidy atď. Je to vaša voľba čo budete jesť. Keď to kupujete súhlasíte s tým aby vás klamali a škodili vášmu zdraviu.

Joo

ninka
co mas jest ? ...... moja stara mama vzdy tvrdila ,ze kazdy vyrastol v prostredi, ktore ho poznacilo svojimi prirodnymi podmienkami .... teda, papat treba to ,co okolo teba rastie a samozrejme pohyb ..... nikdy som nemala problem ,ked ma "prekrmovala" stara mama a to som papala vsetko aj chlieb s masťou (obsahuje B ,zinok ,salen a ine ...) a kadejake "nezdrave" jedla ,sladke, lekvarove ,tvarohove kolače starej mamky ...... no nikdy som nemala problem ,ale ked som presla na bio stravu ci dietu a menej som sa hybala ,zacala moja vaha kolisat mozno inzulinova rezistencia .... :-)
preto som za akukolvek potravinu prirodneho povodu, pestovanu ,chovanu doma ..... no samozrejme je dolezite mnozstvo

tpch

Najdlhsie sa doziju ti, co takmer nejedia. Ludia po 85ke su vsetci suchi-kost a koza. jednoducho preto, lebo ti tucnejsi su uz davno po smrti. Nizkoenergeticka dieta az mierna podvyziva je pre organizmus najlepsia.

ninka 255

Tak čo už máme jesť, všetko sú samé éčka,hormóny,antibiotiká a čo ja viem čo ešte. Zelenina samé dusičnany,ovocie tiež o nič lepšie. No a potom že je samá rakovina.

Joo

... a keby si vedela nieco o margarinoch ,ktore su sama umelina ..... viac ich do ust nedaš ..... čudujem sa kazdemu, kto chce chudnut a pouziva margarin ,tak to urcite brav. mast je zdravsia
su plne kovoveho katalyzatora ,hydrogenizovanych tukov -olejov ..... proste nechapem ,ze to ludia kupuju ..... fuuuuuuuj