Svalová hmota - chcem pridat

mattod.

dakujem vam za rady,cvicim s vlastnou vahou toto je uz postarsia téma ,ktoru som zalozil. mam vlastny cvicebny plan teraz.cvicim s vlastnou vahou jem 5x za den a dodrziavam pitny rezim . Teraz ma skolila nadcha,dufam ,ze coskoro ustupi aby som sa zasa mohol venovat mojmu cvicebnemu plánu.

Magy

za prve - treba opatrne. este rasties, prave teraz tvoje telo prechadza najpodstatnejsimi zmenami, nejake brutalne cvicenie alebo posilnovanie moze narobit len viac skody ako osohu. co sa tyka naberania svalovej hmoty - najlepsie je sa poradit s nejakycm fittnes poradcom, skoro kazda posilnovna alebo fitness studio nejakoho ma, alebo pozna. par rad na zaciatok je dokonca zdarma.
zakladne zasady sa daju zhrnut:
- pri cviceni so zatazou aj bez najprv zahriat cele telo, rozcvicit. NIKDY neposilnuj na studene svaly!
- strecing je tiez dolezity, ponatahovat svaly, slachy, uvolnit, aby "mali kam rast"
- pridavat opakovania a vahy pomaly, postupne, podla pocitu. kym vladzes. nejst nikdy nadoraz. to je uz nieco, co sa robi len pri vrcholovych leveloch kulturistiky a pod.
- jest vela a obohacovat stravu o proteiny. pisem proteiny, nie steroidy!! napr. sus. vajcia, alebo bielky su velmi vhodne.
- vydrzat. cvicenie typu "chvilu ma to drzi, potom par mesiacov som nemohol a potom zase cvicim" je uplne, ale totalne nanic. trpezlivost a najme vydrzat!

FireCold

hm hm, nuz uz len tym ze sa pytas mam pocit ze ti chyba trpezlivost a ta je tu ako spominal Frantisek dolezita
technika je tiez dolezita a mal by si si dat zalezat, postupne zacinat aby si klby zvykli na vacsiu zataz, lebo ked si pretazis nejaky klb, tak ten potrebuje potom viac nez len par dni na regeneraciu
ale nesuhlasim s doubledogom, praveze na zaciatku su ti izolovane cviky nanic, na zaciatku potrebujes komplexne cviky ako su napr kliky
jedz tak aby si nebol hladny a protein zatial a mozno vobec potrebovat nebudes, ale nemylit si protein s dopingom

matto.

jem 5x za den,cvicim iba s vlastnou vahou(triceps,brusaky,kliky a podobne..)mam pohyb a to futbal .

Fero : no to mas pravdu,moji spoluziaci su vyssi a silnejsi odomna,sypú do seba tie proteiny a podobne ja sa na to nechcem dať. dakujem za podporu .

doubledog : preto pisem na taketo fora,ze ako zacat a podobne ,dufam ,ze sa mi podari troska aspon narast lebo mam len 162 a idem na to pomaly..

doubledog

nemusis jest viac
zacni hlavne s tym, aby si jedol spravne, to znamena vyvazena, kvalitna strava s vyssim obsahom zivin, ktory prijimas pravidelne.
neprepchavaj sa

takisto s cvicenim, postupuj pomaly a rozvazne, najma na zaciatku.
pravidelny, postupny trening, najprv par mesiacov lahke izolovane cviky na rozbeh, naucis sa, ako tvoje telo reaguje, potom prejdi na zakladne cviky

detaily najdes na webe, je toho plno pre zaciatocnikov

Fero M.

Nebud netrpezlivý ako na stránke tak aj v živote, máš 15 rokov, hlavne sa nauč ako tie činky dvíhať a časom príde zvyšok.
To že tvoji spolužiaci sypu proteiny neznamena že bude každý velky ihned. Na 15 rokov cvič pre seba a športuj. Za 2,3 roky ich prebehneš a to sa budu diviť