Zlepsenie stavu pokozky

Príspevok v téme: Zlepsenie stavu pokozky
Dasa12

Dobry den
Co robit s mojou pokozkou, ked minule leto som pouzivala epilator... Nevyzeralo to s nim bohvieako. Chlpky zarastali, tmave cierne bodky...
Tak som sa cez zimu ich rozhodla nechat znova narast. Myslela som si, ze proste chlpy vyrastu, niektore co zarastu vytrhnem a hotovo.
Chlpky vyrastli, no tie ktore zarastli... zarastaju stale... Na mieste chlpka mam stale cervenu chrastu, z toho ako to stalo zoskrabnem a nenachadzam vychodisko.
Neviete co robit ? Neake vitaminy, kremy, lieky ? Na zlepsenie stavu koze ? Vyzera to hnusne, tmave flaky, stale sa zarastajuce chlpky...

Giselle

Dasi, nechaj si chĺpky narásť, a potom ich postupne pravidelne klasickým spôsobom ohoľ žiletkou (odporúčam použiť holiacu penu/gél, resp.aspoň sprchovací gél).Používaj píling (nie vtedy, keď bola pokožka oholená - predídeš väčšiemu podráždeniu). Ak sa Ti vytvárajú červené chrasty (môžu nepríjemne svrbieť)dezinfikuj to liehom (napr. Alpou)a snaž sa to neškrabať. Ak Ti po chraste ostane biely fliačik na pokožke, nepanikár, zmizne to hneď po prvom opálení. Držím palce, aby sa to dalo čím skôr do poriadku:).

arnie11

Nechcem sa chvalit, ale som dobry ked som trafile ten peelíng :-)).
No co sa stane ked ten co je na tvar pouzijes na nejaku inu telesnu cast?

Dasa12

A ten peeling mam spravit s cim ? Pytala som sa v drogerii, neaky telovy peeling a povedali mi, ze nic take neexistuje, iba na tvar.

arnie11

Tak na to Ti asi vitaminy nepomozu. Co tak sa poradit s nejakou kozmetickou, kozne lekarka, niekto od fachu co sa s tym uz stretol.
Ja ako laik by som navrhol nejake jemne "zbrusenie" pokozky aby sa uvolnili tie zarostnute chlpky a trcali ich konce von :-). Tusim zeny robia nieco take a volaju to peeling. Ale to musis vediet lepsie Ty. A nieco protizapalove na pokozku, mozno tea tree oil?