na aku vysku s dobrym uplatnenim?

Príspevok v téme: na aku vysku s dobrym uplatnenim?
mimula

Jajaj poradte mi prosim,
lebo len prechadzam strankami tu na i-nete,
a neviem sa akosi rozhodnut.

Viem, ze vela z Vas mi povie, ze chod za tym co ma bavi. No mna by bavilo v podstate vsetko do coho sa zahryznem. Len vybrat si,
aby som nelutovala zbytocne stravene roky.
Co sa tyka predmetov mala som rada dejiny, cestovny ruch-geografia, jazyky, ekonomiku no nie matematiku. Bavi ma praca aj samostatna, ale nie monotonna.
Neviem najst to vhodne povolanie, pri ktorom by som si povedala ano toto urcite chcem.

Vase nazory?

mimula

ajajaja- si ma vystihla..trosku, jazyky ma velmi bavia, v podstate s tym by problem nebol anglinu viem hovorovo, plynule da sa povedat, nemcina zaklady, cestovny ruch by bol fajn, aj ja som premyslala tiez nad moznostou sprievodcu, len neviem neviem. Ako som napisala moznosti je vela, len by som chcela nieco co by stalo za to. Aby to bolo aj financne dobre ohodnotene, aby sa clovek mohol dobre uplatnit, a aby ho to kus aj trosku bavilo. Vies premyslam nad externym studiom, aby som mohla aj pracovat, a sucastne mozno aby to nebolo daleko az tak.

ajajaja

na zubne do ke sa neni az take tazke dostat , moja kamaratka tam studuje a dostala sa tam tak,ze sa cely rok ucila len tie testy a stacilo jej myslim 707 bodov z 800

hm, mimula, tvoj pripad mi pripomina to ,ako som pred par rokmi tiez uvazovala co ist studovat, bavili ma jazyky,geografia...vzdy ma zaujimali cudzie kultury a tak podobne,fakt jediny problem u mna bol, ze som sa nevedela dobre vykecat v cudzom jazyku, vzdy som si musela vety napisat a precitat, plus nikdy nerozumiem nahravke (hlavne anglictina ,spanielcina lepsie...no pravdou je ,ze niekedy ani po slovensky z cd nic nerozumiem :DDD) takze tymto sa pre mna tlmocnictvo a prekladatelstvo skoncilo .....dalej som rozmyslala nad cestovnym ruchom alebo ze budem robit turistickeho sprievodcu, no to ma sesternica vysmiala,ze na to mi staci 2mesacny kurz :D tak som to vyriesila tak,ze som isla na medicinu...tazko povedat,ci som urobila dobre, niekde vo vnutri citim,ze v tomto odbore,ak ho nahodou dostudujem, nikdy nebudem dobra, mozno len priemer, uz sa aj rozhliadam po nejakej kancelarskej robote ,aby som nepozabijala ludi :D okrem toho, k ludom ako takym velmi vrely vztah nemam , cize ako normalny doktor ,tak jedine detsky ...a to je dost tazky odbor...ked ti mozem poradit, ak si dobra v jazykoch ,tak chod ich studovat ,ale prosim nie take bezne kombinacie anglictina+francuzstina/nemcina a pod...tych je ,myslim,vela....skus nieco nesuchane, ja som trebars rozmyslala o finstine, ale to bolo vtedy v prahe a nechcelo sa mi ist tak daleko+ bol to dost uleteny napad....ale prijimacy z finstiny nerobis, robia sa len vseob.predpoklady a daco dalsie, a navyse otvorili to uz aaj v brne...ale je to tazky jazyk, vopred upozornujem :D a mozes si ju dat do kombinacie napr.so spanielcinou, to je dost lahky jazyk, co sa gramatiky tyka....

lilyyy

lilliiiiiii - ANO je velmi tazke sa dostat na zubarinu. Ide o to, že sa tam hlasi vela ludi a beru strasne malo. V priemere prijmu 70 ludi do rocnika a hlasi sa vyse tisicky... Ja som teraz prvacka v Brne na Masaryčke a z celkoveho počtu ludi, ktorí robili prijimacky na zubne prijali 7,5 %. Pamätám si, že v Košiciach si musela spraviť prijimačky na 91% , aby si sa dostala. V Brne si už nepamätám.

krtko-lampa

Zubarina, farmacia, IT, technicke smery, jadrova fyika, pilot(ka).

Ak ekonomicke smery, tak musis byt velmi inteligentna a zdatna aj v jazykoch - erazmy robit pocas VS atd.

A HLAVNE STUDUJ V ZAHRANICI !!! Slovenske skoly su nanic a priatelov/kamaratov, ktorych ziskas na VS a mozes ich mat cely zivot tak o nich prides, ked pojdes prec z krajiny 2sveta: Slovenska - chudoby.

lilyyy

Dobrá VS s uplatnením - medicína a konkrétne odbor Zubné lekárstvo. Počas štúdia je veľa praxe ( viac ako na všeobecnom lekárstve ) v Čechách sa zubarina študuje 5 rokov, na SR 6. A o stomatológov je vždy záujem. Takže poďľa mňa je najlepšie zubné lekárstvo. Som rada, že som si ho vybrala :)

Matyo

Odporučil by som farmáciu, uplatnenie bez problémov aj chudobnejších regiónoch a plat 2x taký ako dostane začínajúci doktor v nemocnici ; )

Maoam

a mozno este prirodovedne smery, farmacia, s tym mas tiez dobre uplatnenie

alebo potom ist studovat do zahranicia na zahranicnu VS

Maoam

ja by som si na tvojom mieste vybrala jednu z tychto:
medicina
zdravotnictvo (zdr. sestry a lekarov je vsade na svete vzdy treba a aj bude)

dalsia moznost
IT
inzinierske, technicke smery