Niekto kto dodá trošku energiu a povzbudí?

Príspevok v téme: Niekto kto dodá trošku energiu a povzbudí?
Fero M.

Zdravím všetkých. Asi neexistuje človek v dnešnej dobe, ktorí nemá lepšie a horšie dni. Otázkou je ako tie horšie prekonávať. Stále sa vraciam k starým obavám a spomienkam a aj ked sa nemám dobre len hodinu, cítim sa ako by to opäť trvalo týždne. Väčšinou sa všetko samo porieši, ale ako tento moment prekonať, ako sa ho zbaviť? V poslednej dobe som len podráždený a nekľudný a všetko vkladám len do vzťahu v ktorom su tiež malé problémy. Ako z kruhu von??

Iris_

A že si závislý na láske ? To je krásne, buď šťastný, že lásku máš – aj keď sa ti zdá, že nie celkom podľa tvojich predstáv, to je normálne – pretože dosť možné že aj tvoja láska má určité problémy a možno práve či už keď je sama alebo keď je s tebou nedokáže sa ich celkom zbaviť. Nevieš si predstaviť koľko ľudí na tejto planéte lásku hľadá a bezúspešne, zatiaľ ju nemá ! A problémy sú predsa na to, aby sa riešili ! A práve tu si spomínam na jednu perličku, ktorá dáva návod jako si uvedomiť svoje šťastie – „„Nesnažme sa vytvárať si z milovanej osoby IDEÁL PODĽA SVOJICH PREDSTÁV - je vhodnejšie prispôsobiť si VYSNÍVANÝ IDEÁL svojej milovanej osobe.“

Iris_

Nadväzujem na tvoj komentár :
" Iris máš pravdu, z takých vecí sa už neteším absolutne...Len ako to prebudiť eh.."
Práve to je zle, že sa člověk nedokáže tešiť z maličkostí. Nasvedčuje to tomu, že nutne potrebuješ pomoc a máš nakoniec viac možnostií , skôr jako navštívíš psychológa - pomôcť si sám, uvediem ti niekoľko z nich :
1/ Prvá je, že sa budeš snažiť naladiť sa doslova ako rádioprijímač - na vlny tvojej dobrej a šťastnej nálady. Ako to dosiahneš ? Jednoducho, predstavíš si určité okamihy v tvojom živote, kedy si pocítil šťastný pocit, či už na dovolenke, či len pri dobrom jedle alebo inak , a práve ten moment pri takom pocite sa snaž vsugerovať si znova a silou vôle znova sa teš.
2/Druhá že si trebárs pustíš obľúbenú hudbu alebo len v programe TV nájdi dobrý večerný film a při každom probléme počas dňa si povedz ,“ to nič, to zvládnem, večer ma čaká za to odmena “
3/Tretia možnosť – každé ráno zacvič 30 brušákov, 30 klikov, 30 drepov, postupne každý deň pridávaj, aspoň do 50 z každého a v priebehu dňa najlepšie hodinu před večerou si to zopakuj. Už po týždni uvidíš ten rozdiel v tvojom naladení, pretože pravidelným pohybom produkuješ endorfiny – hormony šťastia a tie človeku uľahčujú existenciu v každom smere. A môžeš rovno spojiť všetky tri možnosti, ale je ich oveľa viac. Keď sa rozhýbeš a začneš s pohybom, jasné že si môžeš vytvoriť svoju vlastnú zostavu ale potom je už potrebné cvičiť pravidelne, lebo organizmus pocíti blahodarný účinok pohybu aj fyzicky, nielen psychicky a bude sa ho dožadovať. Ak mu ho nedopraješ, bude Ti to pripomínať jednak únavou jednak depresívnymi stavmi. Takže tak. A tých možností je ešte oveľa viac, tie ktoré ti uvádzam mám osobne vyskúšané, tiež som bola nútená bojovať a zbaviť sa depresie. Máš na výber - buď sa rozhýbeš alebo budeš naďalej KONZERVOVAť TVOJU DEPRESIU.A pri tom prvom - Držím Ti palce!

Fero M.

Máš pravdu viem, ale ked mne sa nedarí s tým myslením myslieť pozitívne.
Ja som veľmi závislí na láske a na tom pocite, že niekde je niekto, kto sa zaujíma o to ako sa máš a chýbaš mu. Ten pocit, ked ráno vstanem a chcem aby všetko zbehlo čím skôr aby som bol pri nej..

Musím musím aj sa snažím ale stále niečo, ale napísala si to pekne

ajmnesastava

..ahoj,podla toho co pises,sa mi zda ze ta trapi teraz hlavne tvoj vztah.stavalo,alebo stava sa ti to aj v suvislosti s inymi vecami?
...ja mavam tiez take pocity ako ty s tym zacarovanym kruhom...
skus si vedome nasmerovat myslienky na prijemne a pekne veci,mne to obcas ide.ked sa pristihnes ze myslis na neprijemne veci,povedz si stop!a mysli na nieco pekne.je to ale niekedy narocne...
a dovol si byt stastny!bez ohladu na ostatnych,pusti si hudbu co ti robi dobre alebo sa daj do oblubenej cinnosti a sportuj :)

...a este jedna vec,VSETKO RAZ PREJDE!,vsetko nejak dopadne,raz si hore,raz si dole...ja viem ze to asi vies len by Ti to mal obcas niekto pripomenut :),aj mne:)
vsetko dobre!

Fero M.

Dneska zase klasika... ODčerpávanie energie a pozitívneho myslenia druhou osobou. čakáš, nevolá, nepíše, ved načo? .. a večer príde SMS chýbaš mi, ale kde je problem dvihnuť telefon a povedať príd?

Iris_

Na prvý pohľad sa to môže zdať nemožné - ale treba sa dokázať tešiť z maličkostí, napr. že svieti slnko,....že padá sneh...hľadať šťastie všade okolo seba, tešiť sa zo stretnutia s milovanou osobou, tešiť sa z každého dobrého výsledku z práce.........ale z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že všetko toto čo uvádzam si človek dokáže navodiť len pri pravidelnej produkcii endorfínov !