problematicka plet-pomoc

Príspevok v téme: problematicka plet-pomoc
Msaska

mam 20 rokov a moja plet je vhroznom stave. viem ze vela spravi spravna strava a starostlivost o plet.. aspon tu starostlivost sa trochu snazim - clean & clear voda mi trochu pomaha pri obmedzovani ciernych bodiek, obcas si davam masky..ale nie je to bohvieco. pouzivam makeup a puder - makeup dermacol je dost silnej konzistencie a vysusuje moju plet.. mam ju taku strasne zmiesanu a nepredvidatelnu.. mam akne, tvoria sa mi aj bolestive vyrazky, mam ju suchu aj ked si ju snazim starostlivo kremovat. skusat milion produktov kym pridem k tomu spravnemu nie je moj styl ale asi ina cesta neexistuje.. neviete co pomaha este prosim? ci jedina sanca kozmeticka a cistenie pleti ? alebo dermatologicka? s akym makeupom na problemovu plet mate dobru skusenost?

fazula gula

ja som objavila taky mensi zazrak pre mna... himalaya neem mask (3,5€) kaolinovy zabal (marocky il-4€/100g) ja som este kupila za lacnejsie...su dobre aspon mne pomahaju a mam skoro cistucku plet a este aj kremik od himalaya ten vseobecny Nourishing skin cream...ten je fajn ak vam velmi susi plet...a este na noc...tea tree oil+kokosovy olej a natriet tvar na noc

jankaaaaaaaaa

miesto tych detskych olejov si radsej davaj na tvar BIO kokosovy olej, posobi protizapalovo a hydratacne.
na zapalene vyrazky skus pouzivat jedlu morsku sol rozpustenu vo vode, mozes si z toho robit aj obklady na celu tvar, alebo morsku sol pouzivat aj ako piling.

Juliana SL

Ahoj, mala som a stale mam presne takyto isty problem s pletou. Od 16tich chodim ku koznej a ako prve som uzivala Zinerit, ktorý mi vtedy velmi pomohol. Potom sa mi akne vratilo a skusala som vsetko VSETKO mozne! Od cajov, zaparov, obkladov, masticiek, vitaminovych doplnkov a tabletiek, až po rozne pripravky od koznej. Akne sa mi na striedačku zlepšovalo alebo zhoršovalo, až som mala uplne bolavu zjazvenu tvar. Asi pred rokom (mam 25) som sa nahnevala a dala som si predpisat velmi agresivnu liecbu tabletkami. (Toto si nechaj ako uplne poslednu moznost, pretoze je tu prilis velke riziko dost neprijemnych vedlajsich ucinkov, co ma samozrejme neminulo.) Do dvoch tyzdnov sa mi tvar, dekolt, aj chrbat zacali zazracne liecit. Po roku (a polrocnej liecbe) sa mi plet dostala do povodneho stavu, takze sa mi trochu vratili aj vyrazky. Samozrejme, ze neodolam a stale si do nich vrtam :) S pletou mam teda problem stale, aj ked to uz ani zdaleka nie je take hrozne. Jednak mam alergie na rozne potraviny, co sa mi casto prejavi aj na tvari a este mam plet aj velmi citlivu. Experimenty s kremami a makeup-mi nehrozia. Masky, pilingy, pletove vody, odlicovacie mlieka VOBEC nepouzivam. Kremujem sa napriklad astridom, niveou a klasickymi kremami bez hocijakych pridanych \\\"zazracnych\\\" latok. (ZIADNE ovocne kyseliny, Q10 a pod.)Pred nedavnom som si kupila jojobovy olej, kedze som citala vela pozitivnych ohlasov. Taku suchu, precitlivenu a bolavu plet som uz davno nemala!!! Takze som zachranovala, co sa dalo a moja terajsia starostlivost spociva v tomto: Večer si tvar umyjem obycajnym mydlom a teplou vodou, poutieram sa - uterakom si raz za cas! zosucham staru pokozku a supinky a potom sa natriem detskym olejom Johnson baby oil s aloe vera (velmi upokojuje tvar a vobec ju nemam mastnu) a pokial mam nejake vyrazky, tak si ich dezinfikujem obycajnou lesanou (len priamo na vyrazku) a potom si ich pozatieram detskym kremom na zapareniny od nela batole (obsahuje myslim puder, E vitamin a zinok a je dost husty). Rano si tvar len oplachnem v teplej vode a znova sa natriem olejcekom. Pockam, kym mi trochu vsiakne a dam si aknecolor. Ak mas aj mastnu plet, cim viac ju budes vysusovat, tym to bude horsie. Nedala som si povedat, kym som si to nevyskusala. Takže vyskusaj, ale kazda mame inu plet s inymi narokmi, takze si aj ty musis najst pripravky, ktore Ti budu vyhovovat a hlavne musis byt trpezliva.

Laborko

Msaska, chod do lekarne, nech Ti pripravia Jarischov roztok alebo roztok RSB, oba su na akne, posobia protizapalovo, RSB viac vysusuje, Jarischov je aj s glycerolom, takze Ti zadrzi vodu a bude hydratovat. Skus najprv ten Jarischov, ak nepomoze, tak RSB. Mali by Ti to dat aj bez receptu, stoji to do 5€ v zavislosti od množstva, viac nie. Ak je ale problem v strave, nie len v mazovych zlazach, uplne Ti to nepomoze, len zmierni priznaky..
Z prirody pomaha kvet nechtika, flos calendulae, na obklady, takisto aj marinkova vnat, herba asperulae, ta sa pouziva na obklady pri chronickych koznych ochoreniach, ale tazko ju zohnat...
Vnutorne by som Ti este poradil Extrakt z liecivych kvasnic, v lekarni to dostanes ako Extractum faecis sicccum, obsahuje komplex vit. B, ten takisto pomaha pri akne, ekzemoch, jarnej unave a pod..
Snad som pomohol :)

tpch

Msaska, podobnych tem su tu desiatky, co tak prejavit troska iniciativy a pouzit vyhladavanie? Naco tisickrat pisat dokola stale to iste?

Izabelka_MT

ked som začala minulý rok v máji používať ten make up dermacol cover na celú tvár, tak od vtedy sa mi začali robiť vyrážky, no potom som ho prestala používať a trocha sa mi pleť zlepšila no občas sa mi niečo bolestivé vyhodí ..mne dosť na pleť pomohol garnier pure roll on ten zelený ..a garnier peeling s takými štetinkami ..inak ten cover make up nie je dobrý takto používať ..síce zakryje fakt všetko je ťažké sa ho vzdať, ale ja ho používam len ako korektor a make up len taký vzdušný, lebo mne ten make up moc vadil ..